bubax_emir
чаирчанче
- Член од
- 12 ноември 2008
- Мислења
- 300
- Поени од реакции
- 8
Малку сум надвор од темата, но во Рајот, луѓето ќе зборуваат на Адамовиот јазик.
a koj e Toj Adamov Jazik ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Малку сум надвор од темата, но во Рајот, луѓето ќе зборуваат на Адамовиот јазик.
кај еден народ сто постоел,нивниот јазик немозе да биде не постоечки.![]()
Може, денес ниту еден народ не збори Латински а порано цела империја го зборела. Има милион други примери на порано постоечки народи и нивни денес непостоечки јазици.
Некако некој никако не може да одговори на мојот вчерашен пост.
Изгледа пумпа склекови, и добива инструкции од тренерот, каде, кога и како да се реагира.
Не бе,ја враќа дијафрагмата во нејзината положба од смеењето од твоите постови. Затоа толку се касни.:pos2:
А сега за јазикот на жителите на Џеннетот /Рајот. Навистина постои еден хадис во кој Мухаммед а.с. рекол :" Сакајте ги арапите поради три нешта: -поради тоа што јас сум арап,-поради тоа што Кур,анот е објавен на арапски,и - поради тоа што јазикот на џеннетлиите ќе биде арапски."
Но, мнозинството од хадиските експерти за овој хадис велат дека е слаб и апокрифен и како таков нема некоја посебна важност во верувањето. Она што е битно по однос на прашањето е дека јазикот на кој ќе говорат Џеннетлиите ќе биде разбирлив за сите,а кој јазик ќе биде тој,дали арапскиот,или Адемовиот/Адамовиот или....воопшто не е битно и не треба да биде предмет на расправа. Аллах/Бог најдобро знае на каков јазик ќе се зборува таму.![]()
Што праиме со Рим? Ќе го освоиме ли?
Што праиме со Македонија, ќе мењаме устав? Шеријат?
Јас сум за, а ти?
Што праиме со Рим? Ќе го освоиме ли?
Што праиме со Македонија, ќе мењаме устав? Шеријат?
Јас сум за, а ти?
Што е финтата со сечењето на главите,мислам со меч правење неколку подлабоки линии на главата и оставајќи ги да тече крв?
koa ja bi ti ubil majka,tatko,sestra ili bilo so so bi mi naporavil ti mene?