bubax_emir
чаирчанче
- Член од
- 12 ноември 2008
- Мислења
- 300
- Поени од реакции
- 8
a koj e Toj Adamov Jazik ?Малку сум надвор од темата, но во Рајот, луѓето ќе зборуваат на Адамовиот јазик.
a koj e Toj Adamov Jazik ?Малку сум надвор од темата, но во Рајот, луѓето ќе зборуваат на Адамовиот јазик.
Може, денес ниту еден народ не збори Латински а порано цела империја го зборела. Има милион други примери на порано постоечки народи и нивни денес непостоечки јазици.кај еден народ сто постоел,нивниот јазик немозе да биде не постоечки.
Јас знам малку латински учев во средно. анм и да пишувам по малку. Ова адамовиов јазик некој го има видено или чуено?Може, денес ниту еден народ не збори Латински а порано цела империја го зборела. Има милион други примери на порано постоечки народи и нивни денес непостоечки јазици.
Не бе,ја враќа дијафрагмата во нејзината положба од смеењето од твоите постови. Затоа толку се касни.:pos2:Некако некој никако не може да одговори на мојот вчерашен пост.
Изгледа пумпа склекови, и добива инструкции од тренерот, каде, кога и како да се реагира.
Што праиме со Рим? Ќе го освоиме ли?Не бе,ја враќа дијафрагмата во нејзината положба од смеењето од твоите постови. Затоа толку се касни.:pos2:
А сега за јазикот на жителите на Џеннетот /Рајот. Навистина постои еден хадис во кој Мухаммед а.с. рекол :" Сакајте ги арапите поради три нешта: -поради тоа што јас сум арап,-поради тоа што Кур,анот е објавен на арапски,и - поради тоа што јазикот на џеннетлиите ќе биде арапски."
Но, мнозинството од хадиските експерти за овој хадис велат дека е слаб и апокрифен и како таков нема некоја посебна важност во верувањето. Она што е битно по однос на прашањето е дека јазикот на кој ќе говорат Џеннетлиите ќе биде разбирлив за сите,а кој јазик ќе биде тој,дали арапскиот,или Адемовиот/Адамовиот или....воопшто не е битно и не треба да биде предмет на расправа. Аллах/Бог најдобро знае на каков јазик ќе се зборува таму.
И јас сум за шеријат.Што праиме со Рим? Ќе го освоиме ли?
Што праиме со Македонија, ќе мењаме устав? Шеријат?
Јас сум за, а ти?
Против! -Сега за сега приоритет е истребување на педерите.:baeh:Што праиме со Рим? Ќе го освоиме ли?
Што праиме со Македонија, ќе мењаме устав? Шеријат?
Јас сум за, а ти?
koa ja bi ti ubil majka,tatko,sestra ili bilo so so bi mi naporavil ti mene?Што е финтата со сечењето на главите,мислам со меч правење неколку подлабоки линии на главата и оставајќи ги да тече крв?
koa ja bi ti ubil majka,tatko,sestra ili bilo so so bi mi naporavil ti mene?