Перење Мозок

Да сум јас на чело, ти уште догодина ќе бидеш Македонец во НАТО и ЕУ.......а не последната дупка на Балканот.

Со правите муабет.
1. Реален како ти тоа ке го сториш, ама без пупунење?
2. SuicideMessiah зборува за испрани мозоци. За кои,оние кои 17 години бране и киро ги переа.Ама изгледа нема кај тебе што да перат.
3. Компромис спомнуваш, за што?
4. сдсм минато и тоа далечно. Со што таа политичка партија ке излезе пред јавноста?

Заклучок:

сдмм почна со работа,плукање на големо.

Леле од кај ми е позната фразава ама во таа 6 месеци беше.А и сигурен ли си оти ке бидам Македонец?Или ке имам нешто посложено формулирано?
Сто посто сум сигурен дека во ЕУ и НАТО нема да бидеш ништо друго, освен Македонец. А дали тоа ќе се случи за 6 месеци или за 6 години, е ствар на политичка мудрост.
Ајде нема поента во разговоров и онака гледам на каде целиш.Знам оти избори се ближат па мора да засилите кампањата.
Ај препрочитај се, па увиди кој каде цели.
АЈде може па и ке те стаат нешто кога ке тепате на избори здравје.
Да си жив и здрав. Ако ти зависиш од државата и од тоа кој е на власт, немој да мислиш дека сите се како тебе. Има уште такви во Македонија кои со сопствениот труд, си го пронашле своето место во општеството.
Инаку не ми треба мене ни ЕУ ни НАТО ја си кажав.Ние им требаме.
Аха.Секако.
Ете ги Шефер и Рен крокодилски ронат по нас.

А освен како Македонци ја поинаку не сум за таму така да кога ке си ги решат тие проблеми ке разговарам.Дотогаш убаво е да си бидеме Македонци во Македонија.
Ние секогаш ќе си останеме Македонци во Македонија....барем за нас самите.

Сто посто сум сигурен дека во ЕУ и НАТО нема да бидеш ништо друго, освен Македонец. А дали тоа ќе се случи за 6 месеци или за 6 години, е ствар на политичка мудрост.
thebiglebowski1998screeye9.jpg

Jas neznam zoshto se palite tolku mnogu... Neli gledate deka izbori doagaat, pa e normalno da pocnat i vakvi temi da izviraat i niknuvaat kako pechurki posle dozd. Ostajte go messiah sam neka si post-uva tuka barem taka nekoj i ke mu veruva.

1. Реален како ти тоа ке го сториш, ама без пупунење?
Моите мислења стојат напишани овде на форумов. Се што треба да направиш, е да ги најдеш и прочиташ. Немам навика да се повторувам.
2. SuicideMessiah зборува за испрани мозоци. За кои,оние кои 17 години бране и киро ги переа.Ама изгледа нема кај тебе што да перат
Како просветен работник (чинам дека беше), би требало најмалку да знаеш дека 4 + 4 = 8, а не 17. Но вас во партија ве учат дека се 17...па нека ти биде. И после он на мене перење мозок.
Него друго. Ти, фана нешто од договорот кој СОНК го потпиша вчера со владата или не ?
3. Компромис спомнуваш, за што?
Истиот оној компромис кој го спомнува и Грујо. Немаш слушнато ?
4. сдсм минато и тоа далечно. Со што таа политичка партија ке излезе пред јавноста?
Најмалку тоа ме интересира. Моментално сум фокусиран на некадарноста на оние кои државата ни ја водат во бездна.

Dejan];1944375 напиша:
Следете ја дискусијата како Месија избегнува да одговори на прашања кои се против сдсм:
Славјански го прашува за железницата кон бугарија, Месија не одговара;
Славјански го прашува за 1 вработен во фамилија, Месија не одговара;
Славјански прашува октоподи и други мориски животни, месија не одговара;

Е што прави Месија, кажува прикаски.. До кога бе ќе го оставате паразитот да не труе со неговите глупости?
Добра забелешка другар . И не само тој има неколку тука кој свесно избегават дискусија :toe: . Нивна цел е само плуканје на влста а тааа мора да показе и практицира власт.:smir:

mislis deka poubavo ke bese da ni odnesat eden kup covecki zivoti,i da se razrusese Makedonija?jas mislam deka ne.

mnogu intelegenten post,nema sto.aj daj nekoj argument ,pa da diskutirame.

Имаш меморија на риба!?
Името Сашко Гешовски познато ти е?

Кој да однесе животи?Србија беше заглавена во 3 војни.Косово вриеше.Како мислиш ти дека ке ја водеа војната?Па во мк имаше само регрутен состав и тоа со 20% пополнетост.КАраулите беа со по 10 војника.Касарните едвам потребниот персонал а да не спомнам дека 40 % ако не и повеќе од регрутите беа не-Срби.

И тука вриеше!.......фитилот беше поставен, само искра фалеше.....

И сеа ти сакаш да не увериш тука, дека предавникот Киро од ќејф им го поклонил оружјето на србите.

Или сакаш да кажеш дека денес ќе бевме во подобра ситуација, доколку 1990 влезевме во војна.

Или пак дека доволно беше само да им кажеме дека не им го даваме оружјето, и они доброволно ќе си заминеа.
Не беше 1990 туку 1991/2
Не влеговме во отворена војна, но затоа таа тивката беше во полн ек, некои од нас беа во униформи на МВР неколку месеци, се гледавме наопаку со посрбената ЈНА, ми се чини не ти е познато колку оружје, опрема, документација и слично буквално беше украдено од ЈНА, како е тоа изведено......тоа е филм на стравот и ужасот.......
Од денешна дистанца поинаку изгледаат работите, лесно е да се паметува, но тогаш.......:toe:..абе никој не знеаше што не снајде и како треба....се се менуваше во момент...

И тука вриеше!.......фитилот беше поставен, само искра фалеше.....
Некни баш се смеевме со едни дечки полицајци.Точно караулите беа опколени.И падна муабет добро бе ке пукавте ли?:helou:А карулата мозаик од хрвати босанци и срби и наши од Македонија :pos2:.Мислам дека ке се рабегаа повеќето од ЈНА.И ден денес сум на мнение дека требаше пожестоко да одиграме.САКаш нејеш некогаш мора да се покажат заби.ОТи ке ти се качат на глава.Ја посочив Словенија како пример.НАследија одлична армија.

Некни баш се смеевме со едни дечки полицајци.Точно караулите беа опколени.И падна муабет добро бе ке пукавте ли?:helou:А карулата мозаик од хрвати босанци и срби и наши од Македонија :pos2:.Мислам дека ке се рабегаа повеќето од ЈНА.И ден денес сум на мнение дека требаше пожестоко да одиграме.САКаш нејеш некогаш мора да се покажат заби.ОТи ке ти се качат на глава.Ја посочив Словенија како пример.НАследија одлична армија.

Оваа Македонија нема ни капацитет, ни воља а ни знаење со било кого пожестоко да одигра. Да послуша наредби можда но да покаже иницијатива тоа е мислена именка.

Се доби држава на поклон по грешка и сега се тера некоја инерција па како биде биде.

Ај ќе ве молам да прекинете со тоа држава на поклон, пошто ако гледаш така сите држави на балканов се поклон што од Русија што од запад. Прашање е само кој како изиграл поточно какви интереси имале големите сили, а тие за жал во минатото не се совпаднале со нашите.

Оваа Македонија нема ни капацитет, ни воља а ни знаење со било кого пожестоко да одигра. Да послуша наредби можда но да покаже иницијатива тоа е мислена именка.

Се доби држава на поклон по грешка и сега се тера некоја инерција па како биде биде.

Има време бе, ќе покаже времето шо ќе биде од нас..... И какви наредби можат да дадат 2 милиони Македонци

Ај ќе ве молам да прекинете со тоа држава на поклон, пошто ако гледаш така сите држави на балканов се поклон што од Русија што од запад. Прашање е само кој како изиграл поточно какви интереси имале големите сили, а тие за жал во минатото не се совпаднале со нашите.

Поклон се, во право си ама за разлика од нас знаеле што да прават со поклонот и како најубаво да го искористат!

Има време бе, ќе покаже времето шо ќе биде од нас..... И какви наредби можат да дадат 2 милиони Македонци

Кај најде 2 000 000 Македонци? 10 - 20 000 преку сила а и тие ако брзо не се организираат прашање уште колку ќе ги има.

Или ти и аморфната фиромска маса како Македонци ја броиш?

Малку сум саркастичен (веројатно разбра).

На поклон ? немој да те слушни седесто и комунистите ,ејјјјјјјјјјјјј па знаеш ти колку партизани комунисти дале живот, колку крв паднал.:vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom