Work and travel USA

Член од
20 март 2008
Мислења
107
Поени од реакции
12
macufka и дејана вие сте откачени 300ста ахахаххахаха, вие фрки немате, и во нафтена платформа ќе пораснете,ахахахаххах јако! мацуфка чим ти имаш луѓе таму ти си апсолутно главна,фрки немач може да ти го пецнат сите! Дејана, флорида е ок, моја препорака ти е мајами и од таму фаќаш круз и шибаш кај сакаш...

инаку годинава 20 дена шетавме од new hamshire до мајами, таму на круз до бахами и назад у мајами и од мајами пичевме према ну! Најдобар road trip па и boat trip (без педери на брод :))) ) досега, али тоа беше THE EAST COAST, ова лето купуваме school bus и се собираме се македонци и пичиме до вегас и после цел west coast, кој како има пари пичи кој снема пари на авион и дома :P а ако финансиски сме добри сакаме да го спичиме цел западен брег и да им влеземе во тихуана!!! така ајмо! иначе со другарчево кој живее таму ни се вртат идеа колку би коштало да напишеме на бусот THE MACEDONIAN CREW!!! абе главниииииииии!!! ахахаххаха ама се испофалив ПОЗДРАВ!
мојт да се резервират место ? :D hahaha

V

VirtualA

Гостин
Затоа што постот ми заличи како напишан од некој маркетинг агент на Коузон:pos:

Па и во право си до негде, можеби и сум неофицијален амркетинг агент, пошто сепак подобро некој кој бил и кој има доста другари кои поминале низ истото, да ти објаснува, него ли вработени во било која агенција.
Сепак нашите искуства се поверодостојни. Во секој случај ти држам среќа за кај ЗИП

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
Па и во право си до негде, можеби и сум неофицијален амркетинг агент, пошто сепак подобро некој кој бил и кој има доста другари кои поминале низ истото, да ти објаснува, него ли вработени во било која агенција.
Сепак нашите искуства се поверодостојни. Во секој случај ти држам среќа за кај ЗИП
Да не си претставник на Коузон на некој факултет?!? Знам дека бараа по факултетиве.

Член од
29 ноември 2010
Мислења
66
Поени од реакции
3
хахахахахаххаха

ке пукнам од смеење..... коузон напаѓа:pos2:

ова сериозно сега....дај нека се престане веќе кој со која агенција да иде пошто нема сврха форумов.... излага ко маркетинг форум некако ја изгуби смислата....
јасно е веќе која агенција што направила во минатото е сега ако сака некој да иде со неа нека иде и крај не се мешајте... секој си има приоритети некој сака поевтино да помине некој сака да иде со тие што ги има насекаде...уште дома да ми дојдат...некој нешто друго...

кој што сака нека прави и со кој сака нека иде... пошто вака ако се продужи никој нигде нема да иде ќе дреме на форумов и летово додека другите си уживкаат во САД:)
Да не си претставник на Коузон на некој факултет?!? Знам дека бараа по факултетиве.

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
хахахахахаххаха

ке пукнам од смеење..... коузон напаѓа:pos2:

ова сериозно сега....дај нека се престане веќе кој со која агенција да иде пошто нема сврха форумов.... излага ко маркетинг форум некако ја изгуби смислата....
јасно е веќе која агенција што направила во минатото е сега ако сака некој да иде со неа нека иде и крај не се мешајте... секој си има приоритети некој сака поевтино да помине некој сака да иде со тие што ги има насекаде...уште дома да ми дојдат...некој нешто друго...

кој што сака нека прави и со кој сака нека иде... пошто вака ако се продужи никој нигде нема да иде ќе дреме на форумов и летово додека другите си уживкаат во САД:)

Срцка, јас пишав само за тоа што знам.
Еве ви ЛИНК тука убаво си пишува.

Инаку има нови понуди во ЗИП

Ако некој сака да разгледа
ТУКА
и
ТУКА

А и прилично добро се платени..

Член од
29 ноември 2010
Мислења
66
Поени од реакции
3
абе знам јас не викам дека ти нешто лошо кажа...затоа и ти викам тие од коузон од сите страни напаѓаат...веќе ми е преку глава од нив
а тоа дека имаат такви агенти имаат насекаде...
ама онаа анкетата беше врв....така да....секој сам нека си одлучи ако сака со нив нека иде со нив ако сака со други нека иде со други и готово:)

важно е да се иде :vozbud:

Срцка, јас пишав само за тоа што знам.
Еве ви ЛИНК тука убаво си пишува.

Инаку има нови понуди во ЗИП

Ако некој сака да разгледа
ТУКА
и
ТУКА

А и прилично добро се платени..

Decoturf

Базинга
Член од
30 октомври 2010
Мислења
504
Поени од реакции
74
Eve sto mi stigna denes na mail.
Ova e sigurno istrazuvanjeto koe go zboruvate,
Iskreno i jas napraviv slicno istrazuvanje i dojdov do istiot zaklucok kako i MSU.
P.S.
Samo vo Kouzon nema testovi po angliski i samo kaj niv e besplatno kucanjeto na formulari i spremanje dokumenti, a i osiguruvanjeto e vkluceno vo cenata na ponudata.
I Ne sekogas treba da gledame so skepticizam samo zatoa sto nesto e evtino, po default ne treba da e dobro. Programata e taa sto e treba da e prifatliva za studentite, za site nas, a ne da bidi privilegija i luksuz.
Peace.

--- надополнето ---

P.P.S
I Vlatce i Belov ke kazuvaat se sto treba za kesarac, no samo nie sme tie koi ja znaat vistinata. Stalno prasuvajte patalec a ne gatalec
Totalno se soglasuvam ,a plus toa mene stvarno ne mi e jasno koj k*r barate u amerika anko ne znaete angliski,pa so ste se isplasile od tie tesovi ako ti nim imdades pari oni ke go polozat za tebe,ti doagja kako da studiras na fon neli? ti im plakas oni ti go polozuvaat testot? ne se zamarajte lugje so gluposti treba na drugi raboti da se misli a ne na testot

--- надополнето ---

abe sto se sekiras pa i ti.....ako nema rabota ke bides ko Tom Hanks vo TERMINAL:))))))) ako nisto drugo ke ima kaj da spies nema da te vrne i plus ke ima od toa ostatocite od fast food sto ke si jadat nesto i za tebe:))))

a inace ko sto gledas samo muabeti ima koi moze i veruvam deka se tocni za tie sto izvisile ama tie agencii seuste postojat sto znaci nikoj ne im moze nisto ili pak lugevo se silni po forumi ama do sega nemam videno nesto da e "zapalena" nekoja agencija:))

nie ideme so nova agencija nema negativni mislenja :))) ama mislam deka ke ispadne ok posto stvarno bea fer od agencijava....
ako se desi nesto pisuvam na forumov uste od aerodrom sigurno ke ima WIFI

hahahah
Znaes sto e moja teorija,nekako se snaogjaat posle toa pa so site tie iphone,ipod,mac books i patuvanja bahami,havai zaboravaat na gnevot,ama mene ako mi se desi takvo nesto bogami nema takvo rabota sto ke gi spasi ....nema sansa

--- надополнето ---

вака оваа е више друг пристап! значи со сигурност тврдам за лани преку зип, дека 35 души меѓу кои и мои другари за работа во сан франциско останаа без ништо, уште еден другар за работа во нујорк исто ништо, од аурора 4рица за у нурорк ништо, за коузон, 2јца од коузон во wildwood ништо од работа, па таму се снаоѓале преку наши, коузон исто 5 луѓе во околија на нујорк спасувачи( првите две недели имале неплатена обука и не зимале ни долар, после работеле по 30-35 саати неделно а сместување 100ка, аризона или ајдахо не сум сигурен 3 другарки преку коузон али пред 3 години исто беа крајно разочарани...тоа знам и тврдам...до душа за зип имам уште 100 примери кои ме мрзи да ги пишувам а и верувам дека нема потреба дека сите што отишле и го слушнале пацерот таму јасно им станува!

инаку факт е дека ниту една агенција од тука неможе да ти гарантира 100% дека све ќе биде топ! али пак за зип мора да го рангирам на прво место има многура разочарани и нафурани луѓе, и сите и во уса и коа ќе дојдат тука викаат дека ќе ја палат агенцијата, коузон 2ро место исто така имам слушано многу лоши работи особено во последните 2-3 години, пред тоа беа помали и по ок, претежно праќаа многу луѓе од прилеп како што знам, праќаа и за грција ( е тоа па каков грабеж беше) и лично имам зборено и консултирано и со лимба и со газдата тој келјавиот ( уште памтам со куферите какви фори ми праеше лани, и тоа дека инфракстурктурата во америка е на тоа ниво што камче немало на патот) инаку коузон може само да ги пофалам за на брод, т,е за тоа имам чуено позитивни работи! другите агенции се претежно мали и неконкуренти а и делумно немознати! и пак ќе напоменам дека лани се умарав едно добри 4 месеци, и буквално се распрашував за на другар другарка на чичкото детето на внукот :P

и ваше е да си размислите и да цепате, толку од мене мислам доволно кажав! и на крај секој со својата среќа и снаодливост! поздрав!
jas veke oficijalno od 1 oktomvri baram najsoodvetna i veruvajte takva nema,100 % nikoj ne vi garantira rabota.
moj drugar ,skolski isto taka otide preku zip i katastrofa ! stigna tamu sredina juni, i mu rekle nema za tebe rabota, taka on si sedel u hotelot koj bil 210 za nedela dena i duri im teknalo otkako se javil vo intrax(toa e amerikanskata agencija so koja zip sorabotuva)mu nasle rabota duri na 1 juli ej ! i ovoj sto da oravi na pocetok e rookie ne mu dale niti overtime tuku nekoj minimalni saati nedelno a za unapreduvanje duri od sredina avgust,odnos nikakov na agencijata ama jas pak ke kazam licno zborev so nego i ne znam zosto e prezima nisto kako moze be so nas da si igrat taka ,davame po 2500 dolari za sto ? Ai kouzon ne se cvekinja za mirisanje,jas eve vaka ocaen po forumi po drugari na drugari sto bi rekol fearless, i eden od jbt mi vika abe kazi sto ti treba ke zboruvame ke pieme kafe prasaj bilo so demek bil preku kouzon,ama mene posle nekoe vreme mi zapali sijalickata deka on ustvari raboti za niv.kolku falba udri lugje ne ste svesni. i zatoa mora da spodeluvame iskustva ovde ne biva da se krijat takvi raboti posebno tie sto gi zafrknale treba da prevzemat nesto! narom,pak kako so najgolema tradicija najdobri ...nema greska ovaa godina i oni sve zafrknaa,i ne samo ovaa godina,kaj niv treba koga ke ti pratat ponudi prifati od tie nekolku inaku posle ke si cekas do maj ,edna drugarka lani taka bese,e deka ne znae angliski studira filoloski
bottomline,ako imate covek svoj vo agencijata ili drugar sto bil preku agenciive za da odite zaedno,zboram za tie so idat prv pat,samo togas odite osven ako ne ste avanuristi :)))

Член од
29 ноември 2010
Мислења
66
Поени од реакции
3
абе ај да не цитирам...
се е така како што викате никоја агенција не е совршена ама ај сега што да правиме да дремеме во охрид летово????
тоа е тоа
функционираат како што функционираат...или прифати да идеш со некоја каква таква или седи тука нема друго..незнам што да искоментирам
ние кажав идеме со нова агенција нема до сега негативни критики пошто нема кој да каже...се надевам нема да има и со нас...незнам што би кажала тоа е тоа....
одлучете си..нас ни беше најевтино таму и тоа го прифативме а ко што гледам сега по форумов и да не сме уплателе таму сега ако требаше да бираме агенција јас барем лично пак ќе отидев таму...тоа е тоа...

Член од
24 декември 2010
Мислења
8
Поени од реакции
1
Конечно работен договор ! Ако сака некој да работи на базен како спасувач нека го направи истото. Поради недоверба на моите родители кон коекакви агенции кои ти нудат една работа аплицираш,потпишуваш договор а после ти даваат трета работа како што му се деси на братучед ми лани, отиде да работи во забавен парк а таму му дале да работи ЛУПАЧ на компири и тоа 18 саати неделно тоа е 100$ и од тоа немаш ни за сместување, почнав сам да аплицирам онлине во компании за кои од колегите на факултет слушнав дека се ок. После само неколку дена ми се јави на моб представник на High Sierra Pools во Македонија и ми вели : Вие сте аплицирале онлине за работа како Lifeguard во нашата компанија па би сакале да дојдете во нашата канцеларија (на Грујо зградата) одма до By the Way кафичот да се информирате за работата и условите која ги нуди нашата компанија HighSierraPools. Отидов со татко ми и навистина видов дека се работи за представништво на "HighSierraPools" и веднаш аплицирав , потпишав работен договор , договор за сместување и сето тоа за 650 $ :) што е верувајте најевтино во Македонија, а сум бил во сите. Лани оваа понуда ја имаше Zip Travel и има многу што биле преку нив ги чинеше 850$ ама сега има представништво компанијата и сето тоа е поевтино. Најдоброто во сето ова е што ГАРАНТИРААТ 48-54 работни саати (стои во договорот) 8$ по саат и 12$ overtime . тоа ви е некаде 415$ - 500 неделно. До сега никој не ми гарантирал повеќе работни саати. Ние сме тројца и си го одбравме Бостон иако имаше понуди за цела Атланска обала и New York , Washington D.C .

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
Ете ти негативна репутација. Без лутење:smir: Само не се сложувам со тебе.

Убаво за тебе што си успеал да се пикнеш таму, само се прашувам дали во тие 650 долари што им ги даде ти го пресметале и бонусот за реклама?
Ако не ти го пресметале, врати се и кажи им дека поефтино треба.

Уште нешто.
Ај кога веќе ги фалиш, пиши ги условите што треба да ги исполнува една личност за да се пријаи. Граница за тежина и висина...? Тренинг тука или во САД? Колку чини тренингот? И такој!

Член од
24 декември 2010
Мислења
8
Поени од реакции
1
Тренингот за Lifeguard и CPR се прави тука во македонија, а ја вршат луѓе од High Sierra Pools и чини 150 $ и плус 100 $ од прва плата, ако стигнеш во САД со сертификатите ти следува бонус од 100 $, плус 100 $ за навремено пристигнување во САД до 28 Мај 2011(потсети ме, кој друг ти дава бонус за Lifeguard сертификат)кога ке видиш со сертификатите цената ти е 700 $. Повторувам дека сум многу добро информиран и дека сум бил во сите можни агенции и нема ниту една работа која е полесна од оваа, која е пристојно платена и плус да ти гарантира работни саати.

Kajgana Shop

На врв Bottom