Dosta se palite na amerika procitajte sto se slucuva so nivnata ekonomija i kakva hiperinflacija gi ocekuva...
Ништо не ти треба, ниту чиста година, ниту некој просек.ме интересира дали знае некој колку предмети од вкупниот број на предмети што ги имаш треба да имаш исчистено за да добиеш виза дали положените предмети се пресудни за добивање виза и треба ли да се има некој добар просек
Па шо знам колку беа Македонци, ама минимум 20 имаше секако. Бугари може и повеќе од нас. Не да е дива лига, јас уопште не сакав до толку да има наши, ебате менталитетот прост, сите уживаат, они само љубоморат, оговараат, се замарат кој колку плата земал итн...проста раја. Не за џабе не сметаат за такви, такви и сме. За народот имаш од 7 до 77, има и повозрасни, а имаше и млади друштва од Охајо, Мичиген и Пенсилванија претежно, си изнајмуваат куќа и цело друштво таму. Некои во хотели, зависи кој како...За втора работа не е баш лесно, зависи во кој период, ние стигнавме на средина на јуни, а сезоната е почната многу порано така да, повеќето места беа фатени. Можеше да се најде август и септември нешто, кога Американците и Јамајканците заминуваат . Јас не ни барав, доволно ми беше една со овертајм, али не мора да значи дека нема да можете да најдете уште некој саат. Мене ми беше 7-8 минути пешки до маркетот, на таа страна од островот ми беше куќата (даунтаун ), претежно тука се сите работи, другиот дел од островот ти се Милер Фери, аеродромот, приватни куќи, некој забавен парк. За смештај не можам да ти одговорам колку лесно можеш да најдеш, пошто нас ни беше резервиран од работодавците и плаќавме 50 долари неделно. Од прилика толку плаќаа и другите шо ги прашав. Ти Self ли планираш или? Не ми е баш јасно, работа имаш ли најдено некаде, смештај би требало да ти е обезбедено со тоа...значи јако е а? ние сакаме да идеме во порт клинтон, али гледам и пут им беј не е далеку така да може да се тркне, викаш многу македонци а? дива лига значи а? ахахахахах...кажи ми каков народ претежно има све се млади студенти журкање или? за втора работа лесно се наоѓа, од аспект да е све блиску пешки а можеш да одиш и нормално да нема многу студенти што бараат втора работа...кажи ми лесно се наоѓа смештај и што цени се од прилика...?
Јас колку што знам послабо се платени поради ефтините латино типци што можат се и сешто да направатДали некој знае како се движат работите на Западниот брег? Имам пријателка во Калифорнија и ми вели дека не би требало да имаме проблеми со сноѓањето, ама сепак би сакала да видам некои искуства доколку има такви некој.а? Поздрав
Што повеќе, тоа подобро.ме интересира дали знае некој колку предмети од вкупниот број на предмети што ги имаш треба да имаш исчистено за да добиеш виза дали положените предмети се пресудни за добивање виза и треба ли да се има некој добар просек
ќути и јас несакам ич македонци и балканци...убаво кажа...кој колку пари зима, од коа до коа работи, што работи и такви ствари! али ќе видиме има време, инаку неам уште понуда него мислам да идам натака па ќе видиме јас да прашам што е како е!Па шо знам колку беа Македонци, ама минимум 20 имаше секако. Бугари може и повеќе од нас. Не да е дива лига, јас уопште не сакав до толку да има наши, ебате менталитетот прост, сите уживаат, они само љубоморат, оговараат, се замарат кој колку плата земал итн...проста раја. Не за џабе не сметаат за такви, такви и сме. За народот имаш од 7 до 77, има и повозрасни, а имаше и млади друштва од Охајо, Мичиген и Пенсилванија претежно, си изнајмуваат куќа и цело друштво таму. Некои во хотели, зависи кој како...За втора работа не е баш лесно, зависи во кој период, ние стигнавме на средина на јуни, а сезоната е почната многу порано така да, повеќето места беа фатени. Можеше да се најде август и септември нешто, кога Американците и Јамајканците заминуваат . Јас не ни барав, доволно ми беше една со овертајм, али не мора да значи дека нема да можете да најдете уште некој саат. Мене ми беше 7-8 минути пешки до маркетот, на таа страна од островот ми беше куќата (даунтаун ), претежно тука се сите работи, другиот дел од островот ти се Милер Фери, аеродромот, приватни куќи, некој забавен парк. За смештај не можам да ти одговорам колку лесно можеш да најдеш, пошто нас ни беше резервиран од работодавците и плаќавме 50 долари неделно. Од прилика толку плаќаа и другите шо ги прашав. Ти Self ли планираш или? Не ми е баш јасно, работа имаш ли најдено некаде, смештај би требало да ти е обезбедено со тоа...
:nenene:не те пуштам да одиш, џабе бараш друштво:smir:Јас па уште од сега барам друштво за шетање:se_ molam:se_ molam:se_ molam
Како бре нема да ме пуштиш:nesvest::uvo::nerv::lud::zid::icon_frow:violent1::shok::icon_neut:devil2::devil3::devil1::angel1::love2::nenene:не те пуштам да одиш, џабе бараш друштво:smir:
аахахахаха немач гајле ти не се жали многу многу!!! чим си нашла да работиш и спиеш во UES, може да ти се погоди и во лимузина да те шетаатЈас па уште од сега барам друштво за шетање:se_ molam:se_ molam:se_ molam
:pos2:аахахахаха немач гајле ти не се жали многу многу!!! чим си нашла да работиш и спиеш во UES, може да ти се погоди и во лимузина да те шетаат
ќе се упознаеш бе! што има везе, туууу не си се родила со сите познати, си ги запознавала,ахахаххаа така и во уса!:pos2:
Aма сакам јас со некој што го познавам...не сака да акам...макар и најубавата лимузина да е ...