Work and travel USA

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
Dosta se palite na amerika procitajte sto se slucuva so nivnata ekonomija i kakva hiperinflacija gi ocekuva...

Член од
29 ноември 2010
Мислења
66
Поени од реакции
3
а гледаш ти вести кај нас што се случува???

темава е за оние што сакаат да идат ако нејкеш слободно разгледувај некоја друга тема

Dosta se palite na amerika procitajte sto se slucuva so nivnata ekonomija i kakva hiperinflacija gi ocekuva...

Член од
25 мај 2008
Мислења
4
Поени од реакции
0
ме интересира дали знае некој колку предмети од вкупниот број на предмети што ги имаш треба да имаш исчистено за да добиеш виза дали положените предмети се пресудни за добивање виза и треба ли да се има некој добар просек

Член од
28 јули 2010
Мислења
179
Поени од реакции
49
Дали некој знае како се движат работите на Западниот брег? Имам пријателка во Калифорнија и ми вели дека не би требало да имаме проблеми со сноѓањето, ама сепак би сакала да видам некои искуства доколку има такви некој.а? :) Поздрав

bounty_hunter

Фатенко
Член од
13 октомври 2009
Мислења
1.268
Поени од реакции
322
ме интересира дали знае некој колку предмети од вкупниот број на предмети што ги имаш треба да имаш исчистено за да добиеш виза дали положените предмети се пресудни за добивање виза и треба ли да се има некој добар просек
Ништо не ти треба, ниту чиста година, ниту некој просек.

Член од
16 август 2009
Мислења
2.213
Поени од реакции
1.713
значи јако е а? ние сакаме да идеме во порт клинтон, али гледам и пут им беј не е далеку така да може да се тркне, викаш многу македонци а? дива лига значи а? ахахахахах...кажи ми каков народ претежно има све се млади студенти журкање или? за втора работа лесно се наоѓа, од аспект да е све блиску пешки а можеш да одиш и нормално да нема многу студенти што бараат втора работа...кажи ми лесно се наоѓа смештај и што цени се од прилика...?
Па шо знам колку беа Македонци, ама минимум 20 имаше секако. Бугари може и повеќе од нас. Не да е дива лига, јас уопште не сакав до толку да има наши, ебате менталитетот прост, сите уживаат, они само љубоморат, оговараат, се замарат кој колку плата земал итн...проста раја. Не за џабе не сметаат за такви, такви и сме. За народот имаш од 7 до 77, има и повозрасни, а имаше и млади друштва од Охајо, Мичиген и Пенсилванија претежно, си изнајмуваат куќа и цело друштво таму. Некои во хотели, зависи кој како...За втора работа не е баш лесно, зависи во кој период, ние стигнавме на средина на јуни, а сезоната е почната многу порано така да, повеќето места беа фатени. Можеше да се најде август и септември нешто, кога Американците и Јамајканците заминуваат :). Јас не ни барав, доволно ми беше една со овертајм, али не мора да значи дека нема да можете да најдете уште некој саат. Мене ми беше 7-8 минути пешки до маркетот, на таа страна од островот ми беше куќата (даунтаун :)), претежно тука се сите работи, другиот дел од островот ти се Милер Фери, аеродромот, приватни куќи, некој забавен парк. За смештај не можам да ти одговорам колку лесно можеш да најдеш, пошто нас ни беше резервиран од работодавците и плаќавме 50 долари неделно. Од прилика толку плаќаа и другите шо ги прашав. Ти Self ли планираш или? Не ми е баш јасно, работа имаш ли најдено некаде, смештај би требало да ти е обезбедено со тоа...

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
Дали некој знае како се движат работите на Западниот брег? Имам пријателка во Калифорнија и ми вели дека не би требало да имаме проблеми со сноѓањето, ама сепак би сакала да видам некои искуства доколку има такви некој.а? :) Поздрав
Јас колку што знам послабо се платени поради ефтините латино типци што можат се и сешто да направат:toe:
Е сега и тоа пак зависи на кое место на Западниот брег
Не е исто да речеме во Сан Диего каде што Tijuana им е блиску...и Сан Франциско каде што се доста добро платени, ама ти треба доста кеш за да се сместиш кога ќе стигнеш...и животот е прилично поскап

--- надополнето ---

Што повеќе, тоа подобро.
Нормално ти треба од непарниот семестар. Немој да мислиш дека ти бараат исчистена година. Сеа да не си без ниеден положен предмет.. А просекот не е воопшто важен. Тие од амбасада имаат право да те одбијат и со 10ка просек...а имаат право да ти дадат виза и со 6ка просек

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
Па шо знам колку беа Македонци, ама минимум 20 имаше секако. Бугари може и повеќе од нас. Не да е дива лига, јас уопште не сакав до толку да има наши, ебате менталитетот прост, сите уживаат, они само љубоморат, оговараат, се замарат кој колку плата земал итн...проста раја. Не за џабе не сметаат за такви, такви и сме. За народот имаш од 7 до 77, има и повозрасни, а имаше и млади друштва од Охајо, Мичиген и Пенсилванија претежно, си изнајмуваат куќа и цело друштво таму. Некои во хотели, зависи кој како...За втора работа не е баш лесно, зависи во кој период, ние стигнавме на средина на јуни, а сезоната е почната многу порано така да, повеќето места беа фатени. Можеше да се најде август и септември нешто, кога Американците и Јамајканците заминуваат :). Јас не ни барав, доволно ми беше една со овертајм, али не мора да значи дека нема да можете да најдете уште некој саат. Мене ми беше 7-8 минути пешки до маркетот, на таа страна од островот ми беше куќата (даунтаун :)), претежно тука се сите работи, другиот дел од островот ти се Милер Фери, аеродромот, приватни куќи, некој забавен парк. За смештај не можам да ти одговорам колку лесно можеш да најдеш, пошто нас ни беше резервиран од работодавците и плаќавме 50 долари неделно. Од прилика толку плаќаа и другите шо ги прашав. Ти Self ли планираш или? Не ми е баш јасно, работа имаш ли најдено некаде, смештај би требало да ти е обезбедено со тоа...
ќути и јас несакам ич македонци и балканци...убаво кажа...кој колку пари зима, од коа до коа работи, што работи и такви ствари! али ќе видиме има време, инаку неам уште понуда него мислам да идам натака па ќе видиме јас да прашам што е како е!

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
Јас па уште од сега барам друштво за шетање:se_ molam:se_ molam:se_ molam

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
Јас па уште од сега барам друштво за шетање:se_ molam:se_ molam:se_ molam
аахахахаха немач гајле ти не се жали многу многу!!! чим си нашла да работиш и спиеш во UES, може да ти се погоди и во лимузина да те шетаат :D

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
аахахахаха немач гајле ти не се жали многу многу!!! чим си нашла да работиш и спиеш во UES, може да ти се погоди и во лимузина да те шетаат :D
:pos2:
Aма сакам јас со некој што го познавам...не сака да акам...макар и најубавата лимузина да е ...

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
:pos2:
Aма сакам јас со некој што го познавам...не сака да акам...макар и најубавата лимузина да е ...
ќе се упознаеш бе! што има везе, туууу не си се родила со сите познати, си ги запознавала,ахахаххаа така и во уса!

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
моја препорака на сите што планираат да одат да работат во САД е да не го завршуваат факултетот што е можно побрзо,од две прости причини:
1)Ќе го завршиш на 22/23 години и после ќе бараш одреден период работа(сосема трето нешто од тоа што си завршил) и ќе работиш за нецели 200 евра
2)Студираш до 27/28 години,секоја година одиш 5 месеци во САД да работиш,и едноставно правиш пари*

* нека не ме убедува некој дека и овде се парат пари ова она,таму можеби стварно ќе црншиш за некои работи но барем се платени во смисла на_добиваш саатница,ако останеш прекувремено добиваш +20% од сатницата,и на крај дури и ти плаќаат некој си вид данок(некоја симболична сума од 1000 долари за сите месеци мислам дека беше)

да работиш 5 месеци во САД,100% се враќаш,со мин. 7000 долари чисти,но работиш црнечки,по мин 10 саати,...и овде за некои работи е така,финтата е тоа што таму ТИ ДАВА мотив и стимуланс за да работиш повеќе(платено за секој прекувремен саат),а овде работам за газдата да ми се богати само............

СЛОБОДНО ОДИТЕ,јас таа шанса не ја искористив,гледав што побрзо да завршев за да се вработев,но сега се прашувам ЗАШТО БРЗАВ???дури и би запишал втор факултет,само за да имам можност да отидам да работам во САД.................овде без врски не можеш ништо да постигнеш

Kajgana Shop

На врв Bottom