Work and travel USA

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
Ама тоа преку една агенција т.е. Наром ако не се лажам?.... Мене онака како за споредба да направам ме интересираше.
epa vidi sea razgledaj...narom vikaat deka e najskapa...ali jas sepak mislam deka se site tuka negde...ali so narom kako so kazav gore dobivash 2 dena u new yorker hotel vo NY...top si e...inace tuka se negde site...samo da znaesh deka primer ako idesh sea vo narom ti e 850...pa 950...pa 1050$ za programa...t.e spored sto porano poeftino ti se faka...drugive nzm kolku se...rasprasaj se vidi so kako...samo moj sovet e da se resish sto e mozno pobrzo...sto porano bolje...i sansi za bolje rabota imash i sve natanane da ti objasnat...baska ti parite ne gi davash sea site...davash nekoj si 100-200$ maks i posle za visa tie sto se 180$ i drugoto sve go plakash bukvalno den pred da idesh...taka da frki nemash!!! vidi razgledaj so kako ke ti ponudi kako mozesh da dadesh data na idenje i uste da ti najdat rabota negde maks do februar si top...poradi toa sto ke mozesh da si zborish so rabotodavecot za da vidish deka sve e legalno...A NE DA TE OSTAAN NA AERODROM BEZ RABOTA!!!

Член од
6 април 2010
Мислења
101
Поени од реакции
8
Имам диплона за графички и Веб дизајн,дали има нешто околу тоа да се вработам во USA и Канада? И како? И што треба све да направам:)

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
Имам диплона за графички и Веб дизајн,дали има нешто околу тоа да се вработам во USA и Канада? И како? И што треба све да направам:)
mislam deka mozes da rabotish od doma...tuka od sk...baraj si na net sve si ima... ili gledaj da fatish visa za usa ili kanada...apliciraj...i vo meguvreme baraj kompanii sto bi te vrabotile konkuriraj ili slicno...najubavo od tuka da gledas da te primat ili neso...za da ne idesh zaludno vo usa...baska ne se krsti vo diploma bitno e da znaeh jako...pozz

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
mislam deka mozes da rabotish od doma...tuka od sk...baraj si na net sve si ima... ili gledaj da fatish visa za usa ili kanada...apliciraj...i vo meguvreme baraj kompanii sto bi te vrabotile konkuriraj ili slicno...najubavo od tuka da gledas da te primat ili neso...za da ne idesh zaludno vo usa...baska ne se krsti vo diploma bitno e da znaeh jako...pozz

Член од
20 март 2008
Мислења
107
Поени од реакции
12
abe da moze bese taka ama minatiot pat koga bev vo 2008ma pred krizata,a sega gi koristam site prijateli so gi imam od tamu i site mi viket nema rabota baraj preku agencija,eto zatoa sum uste tuka
site viket taka.. ama nikoj ne idet vamu, zs , dan nemet rabota slucajno? hahaha :D shibaj , ke se snajs garant

--- надополнето ---

epa vidi sea razgledaj...narom vikaat deka e najskapa...ali jas sepak mislam deka se site tuka negde...ali so narom kako so kazav gore dobivash 2 dena u new yorker hotel vo NY...top si e...inace tuka se negde site...samo da znaesh deka primer ako idesh sea vo narom ti e 850...pa 950...pa 1050$ za programa...t.e spored sto porano poeftino ti se faka...drugive nzm kolku se...rasprasaj se vidi so kako...samo moj sovet e da se resish sto e mozno pobrzo...sto porano bolje...i sansi za bolje rabota imash i sve natanane da ti objasnat...baska ti parite ne gi davash sea site...davash nekoj si 100-200$ maks i posle za visa tie sto se 180$ i drugoto sve go plakash bukvalno den pred da idesh...taka da frki nemash!!! vidi razgledaj so kako ke ti ponudi kako mozesh da dadesh data na idenje i uste da ti najdat rabota negde maks do februar si top...poradi toa sto ke mozesh da si zborish so rabotodavecot za da vidish deka sve e legalno...A NE DA TE OSTAAN NA AERODROM BEZ RABOTA!!!
godinava vo narom ima samo 2 tremini za aplciiranje, taka so prviot koshta.. vo rpai 950 doalri , to e do pred nova godina, a a psoel nova godina aplikacijata ke koshta 1100 dolari. Inace novo vo narom bilo to so od ko ke gi uplatis parite, odma pocvele da ti baret rabota, t.e. ja ispraale aplikacijata odma, taka da e nekoj plus. Inace za parite se mislam deka se od 2000 - 2500 dolari. Jbg, ke dajs 200$ plus ama barem ke si siguren, ako te odbiet nedaj boze, ke ti gi vratet parte, samo enso ke si zadrzet za niv :D

Член од
5 март 2009
Мислења
40
Поени од реакции
1
e toa ti e tesko da ne recam nevozmozno,kako prvo sigurno celosno ne ti e priznata diplomata i ke mora da dopolagas amerikanski ispiti,kako vtoro treba da najdes preku net rab i firmata da ti e sponzor,t.e. da se potpise deka odis kaj niv za ako moze da ti odobrat J1 viza,spored mene treba da presusat dizajnerite tamu za da vrabotat nekoj od istocen blok,bez razocaruvanje ama i jas imam diploma i rabotam argat,vprocem site nasi se argati tamu,na prsti se brojat uspesnite.
A ako sakas da zaminis Usa e toa e vekje drugo prasanje,ama treba da si spremna se da rabotis
pozz

--- надополнето ---

site viket taka.. ama nikoj ne idet vamu, zs , dan nemet rabota slucajno? hahaha :D shibaj , ke se snajs garant

da da zaminvam nekade nakaj 25ti,duri prvicno vekje najdov rabota na net

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
abe na kraj toa ke napravam ama cekam use mesecov bar da pominit.A za rabota znam deka e golema verojatnosta da najdam ama isto tolkava i da ne najdam.Zborot mi bese minatiot pat koga bev i jas taka preku studentskive zaminav za 9$ ama nekako malku mi se gledaa i imase strasno golemo pobaruvanje na rabotna sila i odma si najdov za 18$ plus danocite ko mi gi vratija okolu 23$ na saat i togas mi vikaa koga sakas ima mesto za tebe tuka ,arno ama sega od ko ja zedov vizata vika pocekaj za nekoj mesec,znaci ne e najsjajno i tamu.A sega za prvo vreme i od 5$ da mi dadat rab ke sum zadovolen samo za da odam:)
те читам и ти се чудам.... ти си сеуште во МК? имаш виза и седи тука, демек чекаш да ти се најде работа преку некоја агенција и тоа седејки дома и чекајки? АБЕ ИДИ ОДМА... УШТЕ УТРЕ... после некое време ке ми се заблагодаруваш за ова и на мене и на феарлес...

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
moze ke pusti po nekoja rabotna ponuda i za nas od kaj znaesh...

Dar_Mak

ексцентрик
Член од
22 октомври 2010
Мислења
343
Поени од реакции
333
Ее да не има некоја американска цура со македонски корени да сака да се ожени,не иде вака веќе во илегала :vozbud:

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
a овие шо си остануваат после истекот на визата таму на црно има шанси да ги фатат или може да си тераат?

Comic

Syntarginaris
Член од
14 април 2010
Мислења
430
Поени од реакции
32
си имаш саеми за вработување како што знам додека си студент неможеш да работеш ништо такво. Само работа за што не е потребна никаква квалификација: Келнер, басер, спасувач, помагач, секретар... итн итн

Dar_Mak

ексцентрик
Член од
22 октомври 2010
Мислења
343
Поени од реакции
333
Дизајнер слабо ама ако дојдеш тука како студент планирај си ја професијата која што на почетокот ќе биде ограничена на садомијач,чистач,касиер,работник во кујна,спасител на базен,работник во перална,продавач,паркирач на коли,камионџија,а дизајнер изводливо е ако те бива и ако си упорен

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
a овие шо си остануваат после истекот на визата таму на црно има шанси да ги фатат или може да си тераат?
Имам тројца другари шо се во Америка... заминаа на студентска размена и останаа таму. Е сега откако ќе ти помине визата, треба да се вратиш. Ако останиш на црно, имигрејшенот (така ги викаат социјалните работници) има шанса да ти дојди и да те провери. Ако те откријат, гратис карта до Македонија во еден правец + забрана за влегување во Америка. Мада тешко оди тоа, пошто правиме муабет за 20 милионски градови, каде што тешко се наоѓаат илегалците, или во случајот на гореспоменатите другари, сите најдоа по една американка и се “среќно оженети“ дур да земат државјанство :)

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
E da i jas imam drugar tamu, ama vika ako ne si prael problemi nemalo sansi da te otkrijat. Da ne prais tepacki drogi takvi stvari

Kajgana Shop

На врв Bottom