Work and travel USA

Член од
20 март 2008
Мислења
107
Поени од реакции
12
pa vaka:

3000denari na saem se ide gluposti ali mora da se ide
1050$ programa preku agencija poradi toa sto se prijaviv vo februar na full...inace se 850,950,1050 zavisi koa se prijavuvash (od aerodrom do hotel vo NY so bus i 2 veceri vo hotel plateni)
520evra avionska karta do NY
140evra zdrastveno

!!

A toa na pocetok sho se plakja, 2500 pri upis.. ili toa e plus?

Член од
5 март 2009
Мислења
40
Поени од реакции
1
Дали некој знае агенции за посредување за работа во уса ама да не е ворк и травел програма затоа што веќе завршив факс,иначе имам ус виза и сс карта за работа таму?

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
Дали некој знае агенции за посредување за работа во уса ама да не е ворк и травел програма затоа што веќе завршив факс,иначе имам ус виза и сс карта за работа таму?
pa sto ke ti be agencija...kupi si karta i cepaj...idi kaj sakash i ke si najdesh rabota bez frki...

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
друже, паковај коферите, купувај авио карта, јавувај се на некој да те пречека таму за да имаш кај да преноќиш во прво време и магла од тука... не ти требаат агенции. работа за професионалци има таму во секое време. кога ке речечам професионалец мислам на скоро сите балканци бидејки и ровокопач да си со лопата, по стручен си од нивните ровокопачи... затоа магла од ова балкансково слепо црево, чартер уса и сам ке си најдеш работа... не ти треба агенција... доволно е да се прошеташ по тамошните фирми кои работат по твоја струка и ке се снајдеш брзо...

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
друже, паковај коферите, купувај авио карта, јавувај се на некој да те пречека таму за да имаш кај да преноќиш во прво време и магла од тука... не ти требаат агенции. работа за професионалци има таму во секое време. кога ке речечам професионалец мислам на скоро сите балканци бидејки и ровокопач да си со лопата, по стручен си од нивните ровокопачи... затоа магла од ова балкансково слепо црево, чартер уса и сам ке си најдеш работа... не ти треба агенција... доволно е да се прошеташ по тамошните фирми кои работат по твоја струка и ке се снајдеш брзо...
i ja toa vikam!!!

Член од
5 март 2009
Мислења
40
Поени од реакции
1
abe da moze bese taka ama minatiot pat koga bev vo 2008ma pred krizata,a sega gi koristam site prijateli so gi imam od tamu i site mi viket nema rabota baraj preku agencija,eto zatoa sum uste tuka

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
abe da moze bese taka ama minatiot pat koga bev vo 2008ma pred krizata,a sega gi koristam site prijateli so gi imam od tamu i site mi viket nema rabota baraj preku agencija,eto zatoa sum uste tuka
brat jas znam deka site so otidoa godinava so agencija im dadoa da receme wage od 7-8-9 pa za najsreknite i 10$ po saat...drugar go pratija za liveguard od tuka po 7.25$ na saat a on si najde tamu za 15$ plus overtime...a site go bediraa deka nemoze da najde taka da...idi cepaj i ic da ne ti cue...ali gledaj da si zemesh pojse djeparac...za svaki slucaj i toa e toa...i gledaj da idesh kaj tie so imaat tamu rabota i smestaj barem da se gagash smestaj edno nekolku meseci...

Член од
5 март 2009
Мислења
40
Поени од реакции
1
brat jas znam deka site so otidoa godinava so agencija im dadoa da receme wage od 7-8-9 pa za najsreknite i 10$ po saat...drugar go pratija za liveguard od tuka po 7.25$ na saat a on si najde tamu za 15$ plus overtime...a site go bediraa deka nemoze da najde taka da...idi cepaj i ic da ne ti cue...ali gledaj da si zemesh pojse djeparac...za svaki slucaj i toa e toa...i gledaj da idesh kaj tie so imaat tamu rabota i smestaj barem da se gagash smestaj edno nekolku meseci...
abe na kraj toa ke napravam ama cekam use mesecov bar da pominit.A za rabota znam deka e golema verojatnosta da najdam ama isto tolkava i da ne najdam.Zborot mi bese minatiot pat koga bev i jas taka preku studentskive zaminav za 9$ ama nekako malku mi se gledaa i imase strasno golemo pobaruvanje na rabotna sila i odma si najdov za 18$ plus danocite ko mi gi vratija okolu 23$ na saat i togas mi vikaa koga sakas ima mesto za tebe tuka ,arno ama sega od ko ja zedov vizata vika pocekaj za nekoj mesec,znaci ne e najsjajno i tamu.A sega za prvo vreme i od 5$ da mi dadat rab ke sum zadovolen samo za da odam:)

Член од
6 април 2010
Мислења
101
Поени од реакции
8
Ова те праќаат во USA само преку лето? Пошто имам желба да идам таму имам диплома за Графички и Веб дизајнер,може ли да се најде нешто околу тоа?

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.326
Поени од реакции
15.581
Ова те праќаат во USA само преку лето? Пошто имам желба да идам таму имам диплома за Графички и Веб дизајнер,може ли да се најде нешто околу тоа?
Тешко, не преку агенцииве.

Инаку ај некој нека ги напише трошоците однапред што треба да се подмират кон агенцииве(Зип, Наром и Кузин). Сумирани нека бидат, нема потреба објаснување колку пари за што идат.

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
Тешко, не преку агенцииве.

Инаку ај некој нека ги напише трошоците однапред што треба да се подмират кон агенцииве(Зип, Наром и Кузин). Сумирани нека бидат, нема потреба објаснување колку пари за што идат.
--na pisav gore...programa karta visa osiguranje i djeparac od 550$ = 2750$ tolku me kostase mene godinava...

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.326
Поени од реакции
15.581
--na pisav gore...programa karta visa osiguranje i djeparac od 550$ = 2750$ tolku me kostase mene godinava...
Ама тоа преку една агенција т.е. Наром ако не се лажам?.... Мене онака како за споредба да направам ме интересираше.

Kajgana Shop

На врв Bottom