зборуваме за модели на матични од 50 до 100 евра? Епа вака
ASUS е моментално најголемото срање што може да се купи за не баш малку пари (секоја чест на поскапите ПРО модели над 100 евра)
Gigabyte е солидна плоча, во секој случај добар избор, само мислам дека би требало да се 20-тина посто поевтини за да ги прогласам за најдобри
MSI ? мнооогуу преценети, би купил само ако даваат и гратис процесор со секоја купена плоча
JW, искрено немам искуство со вакви (најмногу заради тоа што сите други се made in taiwan, а оваа е оригинал кинеска)
останува да верувам на неколкуте члена што позитивно искоментираа
Intel ? само морон може да плати толкава цена за просечна плоча
Аbit - убедливо најдобар однос цена-перформанси, штета само што инвалидине од НИКО не умееја да ги пробијат на пазарот (ја колку знам само они ги продаваа)
Biostar е најдобра плоча, со дури и пониска цена од JW, а со перформанси далеку над просекот (актуелните модели, не збориме за оние што НИКО ги чува во магацин, а се произведени 2005-6 година),
многу е попопуларна во соседна Србија и Бугарија, ама гледам сега и телеком почна да ја дава во нивните конфигурации
Asrock е исто одлична, они работат на принцип:
1. Тестирај 20 модели на АСУС
2. Поправи ги ситните багови на моделот што ке се покаже као најдобар на тестот
3. брендирај го као Асроцк и стави 10% пониска цена
(Да Асроцк и Асус моделите си личат као јајца)
И сега зашто сите гласаат за Асус? Пааа... ке прочитаат дека P5Q-Pro / Deluxe е најдобра плоча, и кога ке сакаат да ја купат, ке видат дека е 250 евра, па ке кажат ма дај која било за 50 евра, само да е асус
и после ке се фалат дека имаат асус, а во меѓувреме ке се жалат дека 'се некој вирус кај мене се закачува, нон стоп ми блокира и ми се ресетира компјутерот..., '
иии, ама се расзборев,
ко за првпат , доста е...