Да постојат, MSI ги произведува...
Во право си, добри се ASRock, btw тие се поткомпанија на Asus, то ест дивизија за евтини, а добри матични.Меѓу првите се што извадија X58.Цена/перформанси според мене се ASRock.
Па кој сака нека ги руга,јас имав година и пол нивна плоча (впрочем и они ја извадија првата Vista Certified со 7.1 audio),се глупирав со оверклокирање и во ниеден момент не откажа.
А плоча со исти карактеристики од Gigabyte е за 30-40% поскапа.
Морав да ја сменам за P35 бидејќи слотот беше PCi-x4 па со новата графичка ми работеше тиње.
MSI ми е четврт избор за оверклокување (пошто ме интересира минимум пари максимум перформанси) ама многу инвестираа во стабилноста така да добро си одбрал.teneke напиша:И јас оверклокувам, баш затоа зедов MSI.
Ме зинтересира со муабетов, може да кажиш нешто подетално, што плочи си користел и што оверклок си постигнал, нешто и скреншот, ова она.MSI ми е четврт избор за оверклокување (пошто ме интересира минимум пари максимум перформанси) ама многу инвестираа во стабилноста така да добро си одбрал.
За максимум оверклок првите три се подобри (на пример со Q9550 да постигнеш 3,9 GHZ)но за понормални брзини и MSI е супер.
MSI произведува плочи со Интелов чипсет. ИНТЕЛ ИСТОТАКА произведува плочи со Интелов чипсет.Да постојат, MSI ги произведува...
Читај погоре.Не, туку Foxconn ги произведува за Интел.
Да има исти карактеристики нема да биде 3-40% поскапа. Не зезај, споредуваш low-end буџет плочи со едни од најбесните плочи у денешно време.Цена/перформанси според мене се ASRock.
А плоча со исти карактеристики од Gigabyte е за 30-40% поскапа
Ќе излеземе малку надвор од тема ама ќе ни простатМе зинтересира со муабетов, може да кажиш нешто подетално, што плочи си користел и што оверклок си постигнал, нешто и скреншот, ова она.
Јас имам:
http://www.tomshardware.com/reviews/msi-p35-platinum-makes-a-comeback,1656.html
Лани кога ја купив во септември беше топ оверклокер по tomshardware, со преку 460mhz стабилен FSB.
Cool е плочава, а и целиот комплет. Браво.Ќе излеземе малку надвор од тема ама ќе ни простат
До сега сум користел само Abit и многу сум задоволен.
Имам NF7-S V2 со Athlon 2500 + (1833 Mhz) оверклокуван на 2400 Mhz. Не се смеј :wink: тоа ми е сегашната конфигурација која беше топ кога ја купив пред 4-5 години.
Ова е новата која во најскоро време планирам да ја земам. Како што гледаш не ризикувам ништо, плаќам нешто повеќе ама имам гарантиран оверклок на купениот процесор.
http://www.pctweaker.de/product_info.php?info=p7873_.html
4 Ghz би требало барем 2-3 години комотно да трае :wink:.
Работам со графика така да не ми се експериментира многу (тоа порано го правев) и ме интересира да добијам стабилна и ефтина за перформансите конфигурација.
Во МК немаш многу избор пошто верувам дека ни степингот не можеш да го бираш а веројатно и ги немаат поновите степинзи.
MSI произведува плочи со Интелов чипсет. ИНТЕЛ ИСТОТАКА произведува плочи со Интелов чипсет.
Читај погоре.
Да има исти карактеристики нема да биде 3-40% поскапа. Не зезај, споредуваш low-end буџет плочи со едни од најбесните плочи у денешно време.