Македонија покрена тужба пред Меѓународниот суд на правдата во Хаг против Грција

• Креатор на темата Креатор на темата Dr_ViRuS
  • Време на започнување Време на започнување
се е убо кажано ,ама зошто го спомна нато
нато и европа не ни требаат
не смееме да ги отвориме границите дури не се средиме
душманите ќе не стопат за 10 години најмалку
ни Македонија ни Македонци

многумина не се свесни колку ќе изгубиме кога ќе ги отвориме границите

Предоцна и непотребно губење време, и да го добиеме спорот не е обврзувачки за Грција - уште една реклама од маркетинг агенцијата наречена влада на РМ.

кога ќе ги отворат границите ќе си отидат и тие што не можеа досега да побегнат поради визниот режим.

Исто како што и многумина се свесни дека без да се отворат границите,од ова држава не бидува,останува само ГЕТО.

П.С.:НАТО го спомнав само ради “забава“,оти ако не го споменам нам не ни треба ни ОН,ни ЕУ,практично никој не ни треба,ќе си се колеме овде во “трлово“ меѓусебе,политичарите ќе не цедат како “лимони без сок“,а ние ќе се чукаме по гради подома гордо и достоинствено дека сме Македонци,ама само за домашна употреба.:toe:

"Билатералните расправии на Балканот, подобро е да се решаваат со политички наместо со правни средства" Рен оди и понатаму, како да не сака да сфати дека постапката во Хаг е за кршење на меѓународни норми во конкретниов случај Времената спогодба, а не за решавање на спорот и вели: "Како Нордиец, а тие по дефиниција не го разбираат Балканот, понекогаш ми е тешко да сфатам дека историските расправии најпрвин се решаваат судски наместо политички".

Цитат од:
http://vecer.com.mk/?ItemID=4CC8710D91C1484EBFF0D494A4F7B6B

Е, ова се вика измрзнат мозок.
Како може да биде политичко прашање моето право на самоиндентификација??
Кога ќе размислам подобро, можеби навистина местото не ни е таму ( во ЕУ ).
Едноставно, се гледа дека постојат големи разлики во начинот на размислување. Потврда за ова наоѓам што нашите надежи, дека во тие организации царува правда, рамноправност, почитување на основните човекови права не се остварија. Напротив, тие со нас се однесуваат како да сме во второ одделение, и за се што незнаеш или не се согласуваш со учителот добиваш казна.:toe: Ако го погледнете однесувањето на Америка, (барем официјално се трудат да изгледаат неутрални) и го споредите со она на нашата браќа по цивилизација (кој рече дека цивилизациски сме припаѓале во Европа???) ќе видите дека навистина "нешто е гнило околу Данска".
Што штити Европската Унија и кои се нејзините цели, кога со своите постапки и некоординираност во надворешната политика се повеќе ја губи смислата за своето постоење?
Не дека сум против членството на Македонија во ЕУ, ама изјавите на европските политичари како однос спрема нас навистина ме иритира. Па, и во овој случај како мислење за македонската одлука за покренување судски спор.

Напротив, тие со нас се однесуваат како да сме во второ одделение, и за се што незнаеш или не се согласуваш со учителот добиваш казна.:toe:

Problemot e sto nie stvarno se odnesuvame kako vtoro oddelenie taka da oni se postavuvaat soodvetno na naseto odnesuvanje, prosta logika.

Ti kako bi se odnesuval so zemja koja pregovara za sopstveno ime, vo site organizacii e primena so nekoja smesna dodavka i pridavka na nepostoecka drzava, vo svojot grb seuste ima komunisticki simboli, nema doneseno zakon za lustracija i nema raskrsteno so bivsiot sistem, gi ima promeneto znameto i ustavot pod pritisok od edno embargo, moli da ja primat vo NATO i EU iako e jasno deka ne ja sakaat, na sekoi izbori ima neredi a povremeno i nekoe ubistvo, vo sekoj parlamentaren sostav barem po edna partija bojkotuva i ne doagja na rabota itn, itn, itn mozam dfo utre da pisuvam.

Pa ti cudise zasto se odnesuvale taka so nas, jas ne se cudam.

"Билатералните расправии на Балканот, подобро е да се решаваат со политички наместо со правни средства" Рен оди и понатаму, како да не сака да сфати дека постапката во Хаг е за кршење на меѓународни норми во конкретниов случај Времената спогодба, а не за решавање на спорот и вели: "Како Нордиец, а тие по дефиниција не го разбираат Балканот, понекогаш ми е тешко да сфатам дека историските расправии најпрвин се решаваат судски наместо политички".

Цитат од:
http://vecer.com.mk/?ItemID=4CC8710D91C1484EBFF0D494A4F7B6B

Е, ова се вика измрзнат мозок.
Како може да биде политичко прашање моето право на самоиндентификација??
Кога ќе размислам подобро, можеби навистина местото не ни е таму ( во ЕУ ).
Едноставно, се гледа дека постојат големи разлики во начинот на размислување. Потврда за ова наоѓам што нашите надежи, дека во тие организации царува правда, рамноправност, почитување на основните човекови права не се остварија. Напротив, тие со нас се однесуваат како да сме во второ одделение, и за се што незнаеш или не се согласуваш со учителот добиваш казна.:toe: Ако го погледнете однесувањето на Америка, (барем официјално се трудат да изгледаат неутрални) и го споредите со она на нашата браќа по цивилизација (кој рече дека цивилизациски сме припаѓале во Европа???) ќе видите дека навистина "нешто е гнило околу Данска".
Што штити Европската Унија и кои се нејзините цели, кога со своите постапки и некоординираност во надворешната политика се повеќе ја губи смислата за своето постоење?
Не дека сум против членството на Македонија во ЕУ, ама изјавите на европските политичари како однос спрема нас навистина ме иритира. Па, и во овој случај како мислење за македонската одлука за покренување судски спор.

Па зар уште има некој во Македонија кој го зема “за озбилно“ Оли Рен?Човекот е комплетен лажго и со сите сили се труди да ја одработи сумата која му се доделува од некакви странични фондови.Практично ни еден збор кој досега го изјавил не ни оди во прилог,а прашањата за визна либерализација и основното човеково право произлезено баш од Хелсиншката(Финска од каде потекнува)декларација за слободен проток на луѓе и стока,воопшто и не знае дека постојат,или барем не сака да знае,кога неговиот одговор ќе биде во стилот ах колку биле темни надвиснатите облаци окулу Катманду,што секако не кореспондира со она за кое е надлежен да дава одговори.:toe:

Епа извини господине Премиер,ама како е тоа можно????

Кога ќе дознаеш обавезно да ми јавиш :wink:.

ПС. Морам да корегирам не се разговори туку преговори! Во спогодбата пишува negotiations.

Razgovorite i pregovorite ke prekinat koga oficijlalno edna od stranite ke se otkaze.Direktno so toa se prekinuva i Vremenata Spogodba.I naseto clenstvo vo OUN se stava pod znak prasalnik.
Nikola Gruevski e vo pravo koga veli deka razgovorite prodolzuvaat,ama toa e od tehnisko-politicka priroda.Site nie znaeme deka sega vo zenit e tuzbata.
Okolu tuzbata,gledam deka Grcija i nema bas nekakvi si argumenti osven ona deka ke ne pobedele samo zatoa sto spored niv nie sme ja prekrsile Spogodbata prvi.Toa e smesno,zatoa sto Sudot vo ovoj slucaj go interesira vetoto,a ne zosto e toa napraveno.Ne mozes da opravduvas prekrsok zaradi drug prekrsok.
E sega,dali ke se resi mnogu brzo ili nema voopste da resi (ke ja povleceme tuzbata i ke go resime konecno sporot) ostanuva da vidime.
Imame dobar tim,imame vistina so nas.
Ja nemame Evropa.
Ama Evropa ne e tolku silna kolku so misli.

Za pokrenuvanje na tuzhba vo ovoj moment koga najmalku e potrebno kje go komentiram slednovo :

Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former. " - Albert Einstein (1879- 1955)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom