N
n/a
Гостин
Никој не ти гарантира ништо.Кој ќе може? Епа очигледно е во ситуацијава дека некој може. Дали ти со здрав разум ќе ми кажеш дека кога ќе го направиме тој наводен "компромис" Грција нема да бара нешто друг? Зарем ти на здрав разум не виде дека Грција бара уште и уште? Или ќе ми кажеш и ти како СамоубиствениотМесија дека ЕУ ни гарантирала јазик и идентитет?ЕУ која толку отворено ја подржува Грција ќе ни го гарантира тоа?
Пак ќе повторам,сериозен тим од агилни луѓе (кој што го немаме) треба да се занимава со прашањата од историјата поврзани со националниот идентитет.И треба прво да состават листа на приоритети,па начин на делување на секој еден од нив,па како ќе ги заштитат информациите и стратегијата според која што ќе настапуваат,па како и на која етапа ќе се дуплираат и поткрепуваат за после сериозни години и години да може да мрднат од клинч,од статус кво по тоа прашање.
Тоа ме потсеќа на онаа жалната песна:Девет врати железни.
Ама само апсолутен глупак,у ситуација у која што мора да биде свесен дека тоа е битка која што ќе трае минимум уште 30 год. (а контранападот пред Букурешт највеќе заради `стручноста` на македонската дипломатија отиде јабана) може да се сложи да си ги губи позициите по овој начин.
Грците не поразуваат со секој изминат ден... за тоа треба и мора да бидете свесни.А после серија на глупости како оваа тужбава за 10к у ситуација у која што се губат минимум 500 милиона годишно,сакале или нејќеле ќе ни спласне газот и ќе потпишеме капитулација под било какви услови !!!
Затоа што тогаш нема да има игра...
Јас незнам како вие уствари не гледате 20 потега напред.