Ден на дрвото - 19 ноември

• Креатор на темата Креатор на темата rossonerka
  • Време на започнување Време на започнување
У сабота ќе учам заради тие дрва :uvo::uvo::tapp:

на крајот на краиштата никој не те тера да садиш.... и сега на 16 жалиш за еден нормален викенд... ке видиме ко ке фркнеш 20... ке жалиш за секој викенд што си го оставил некаде.. вака барем ке направиш нешто паметно за себе, за другите.. башка и никој не те тера со сила... јас те частам кафе на кеј помини си ја средата таму, само аман не мрчи
Рече некој дека мрчам?...Само си го изнесов моето мислење на виделина...За тоа всушност, и служи форумов..Со задоволство би садела дрва, зашто да не...Али вака, ни асална учебна недела, ни асален викенд...

Ej, голема работа за една сабота што ќе се заебе. И така петок е бош ден за излегување. Да знам дека дрвцата ќе се фатат и дека локалните граѓани нема да ги откорнат, би отишла цел ден да садам, иако немам никакво искуство.

Незнам зошто се преферира да се пошумува во места кај што веќе има шуми колку толку. зборувам за местото ја кај што живеам.
има многу други предели,голи без ни едно дрво а ќе се садат дрва кај што веќе има шуми :toe:

Можеме форумски да се собереме и заедно да идеме да садиме во среда и да продолжиме после тоа накај крст. Кој е за? :)

Aman be, kolku denovi na drvoto ke ima u da go ebam?
A u picku mater, izgleda narednive pet meseci sekoja nedela ke sadime drva.

Тоа е добро за да те смири и таквите сочни зборови да ги упатиш кон оние што ги палат и уништуваат, а не кон оние што барем се обидуваат да засадат по едно дрво. Претпоставувам млад си и те погодува тоа, но ова е идеален начин да го канализираш твојот бес. Пробај и на ова гледај не политички, не тенденциозно, не опозициски, не позициски, на ова гледај како на ден на кој ќе истрошиш дел од твојата физичка енергија, а со тоа и голем дел од негативната, а ќе се наполниш со позитивна енергија која многу недостасува и на тебе и на сите нас :helou:

Ова беше пак реклама владина?...п.с леле онаа најновата трае 4 мин...аууу отров.

Топ! Помалце работа ќе имам значи тој ден и така сум прва смена може и покасно да отворам. :)

E ubo de, aj nek ti bide..... ooooooo ti golem entuzijastu..

Ти реков за засадување на дрво не ти треба ништо освен желба, а само замисли си колку негативна енергија ти треба за да не одиш. И замисли само твоето дрвце ќе остане незасадено. Пробај филозофијата во оваа работа е тотално бескорисна тука ти треба само желба, а да и не заборавај да земеш една мотика или копач те чека твоето дрвце. Еден ден кога ќе седиш под него знаеш ли колку нешта можеш да ми кажеш и да му се полачеш. А тоа не само што ќе те ислуша туку и ќе те награди со малку чист воздух.

супер иницијатива само да се садат дрвата како што треба а не со коренот нагоре,разбрав дека имало и такви случаи прошлиот пат

Тие што ги садат така дрвцата се истите што ги прават и “ВЕЦИЊАТА“ сосе.ени, плукаат по улица, то се истите тие што не се спремни за ништо (дрвени адвокати), а делат лекции како треба да биде.

Ти реков за засадување на дрво не ти треба ништо освен желба, а само замисли си колку негативна енергија ти треба за да не одиш. И замисли само твоето дрвце ќе остане незасадено. Пробај филозофијата во оваа работа е тотално бескорисна тука ти треба само желба, а да и не заборавај да земеш една мотика или копач те чека твоето дрвце. Еден ден кога ќе седиш под него знаеш ли колку нешта можеш да ми кажеш и да му се полачеш. А тоа не само што ќе те ислуша туку и ќе те награди со малку чист воздух.

п.с ако не се исуши до тогаш...

п.с ако не се исуши до тогаш...

Само црни мисли, млад си и треба нешто да смениш. Па ти засади две, три, ама и едно да засадиш ако веруваш и тоа ќе се фати. Пробај.:helou:

Имам кај мене во викендица 97 дрвца...нејсе тоа...а чинам дека овие дрвца немале корења, само прачки биле...

Имам кај мене во викендица 97 дрвца...нејсе тоа...а чинам дека овие дрвца немале корења, само прачки биле...

Мислиш на овие што се садат за денот на дрвото?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom