Формула 1 сезона 2009

• Креатор на темата Ајсшутер
  • Време на започнување

Дали правилата конечно ја направија Ф1 интересна и рамноправна?

• Да

Гласови: 86 41,3%
  • Не

Гласови: 122 58,7%

• Вкупно гласачи
    208

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Michael Schumacher se vraća u Formulu 1 !!!!

Ferrari je najavio da će umjesto Felipea Masse, u Španiji nastupiti sedmostruki svjetski šampion Formule 1- Michael Schumacher.
Michael Schumacher je izjavio da je spreman za nastup i da će proći opsežne pripreme kako bi mogao nastupiti na sljedećoj utrci.

Michael Schumacher će mijenjati Felipe Massu sve dok to bude potrebno, kaže se u press saopštenju Ferrarijа

Член од
8 октомври 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
20
Шуми се враќа, ќе биде интересно. Изгледа за Маса е завршена сезоната, па така Шуми ќе вози до крајот на сезоната. :vozbud:

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
Гледаноста ќе рипне до таван.:)

kIRe9

OK. u'r right
Член од
4 март 2009
Мислења
1.419
Поени од реакции
73
оууууууууууууу ЈЕАААААААААА:nesvest:

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Е сега ќе е интересно, повторно ќе гледам Формула 1:vozbud:

Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988
Еејј не ми се верува..Шуми се враќааа,сега дури ни тренинзите од Ф1 нема да ги пропуштам!:vozbud:

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.746
Пишав на и у фан клубот на Ферари ај и овде.
Јес да сум фан на Ферари ама враќањево на Шумахер у Ферари како возач уопште не ми се свиѓа. Како дел од стафот на Ферари океј ама возач не би. Сметам дека е истрошена роба нешто слично као Црвенковски у мак политикава :smir:

Blaster

Sex, Drugs & Rock'n'Roll
Член од
9 ноември 2008
Мислења
1.742
Поени од реакции
44
Навивав за Шумахер, навивам за Маса, ама мора ли најчистиот и најфер возач да се замени со најпрљавиот и најнефер возач може и на сите времиња (после Монтоја :))?!?!?

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Значи да се појасни малце како опција за замена на Маса беа двајцата тест пилоти на ферари ама немаат доволно километража во ф1 можеше да биде Себастијан Бурде ама нема добри резултати а како најака опција беше Шумахер и е од корист на сите сеа работата беша дали ке прифати човекот си прифати и сеа сите среќни и задоволни и Берни дека ке има повеќе публика и ферари а највеќе обожателите на шуми во кој спаѓам и ја :smir:

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.746
Сите се попаливте по Шумахер а никој не постираше најнова информација (иако е малце бајата, отсабајле е објавена) :)

БМВ најави затварање на својот Ф1 тим

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Навивав за Шумахер, навивам за Маса, ама мора ли најчистиот и најфер возач да се замени со најпрљавиот и најнефер возач може и на сите времиња (после Монтоја :))?!?!?
Во сите теми го ископира овој пост.
Значи тоа што имаа таква тимска тактика да Баричело му дозволи на Шумахер да го претрка само за да ја осигура титулата воопшто не го прави најнефер возач. Не беше фер таа случка, но Шумахер е далеку од најпрљав возач.
Шумахер е најдобриот возач во формула1. За тоа зборат сите статистики. Уште долго нема да се појави возач кој ќе освои 7 титули и кој ќе има толку многу фанови.

Прво ми е мило што Шуми се враќа, затоа што тој е најдобриот возач. И опадната е гледаноста на формула посебно годинава, така да ова е одлична тактика од таа гледна точка. Фановите на ферари и на вистинската формула која се гледаше со години ќе се израдуваат.
Али Шуми не возел цела година формула. Се пензионира во одлична форма, како најдобриот возач што постоел, а враќањето оваа година во оваа ужасна сезона на ферари може ќе му донесе само катастрофални резултати и пласмани (за кои тој половично ќе е виновен, не е во старата добра форма, но и тимот кој има лоша сезона).
И ова враќање ќе им донесе многу на Ф1, ама на Шумахер може негативно да влијае. А може и биде баш опуштен и да биде одличен. Ништо не се знае. Најбитно јас одвај чекам да дојде 23ти август :)

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.556
Е сега да ти е мерак да загледаш формула.Поз Шумахер.:back:

Аеродром

Faithful :)
Член од
15 август 2008
Мислења
2.217
Поени од реакции
256
Ај велкм бек.Како што изјави росонерка во постот погоре,гледаноста каде каде ќе се зголеми.На форумот на ферари повеќето изјавија дека трката во монца ќе има регорден број гледачи доколку се врати Шумахер.Тој се врати сеа и гледаноста ќе се зголеми,едноставно формула 1 ќе стане погледана.Не очекувајте ни победа од страна на Шумахер зошто е многу тешко тоа.Да се пласира на подиум и тоа е тешко но изводливо.Ферари нема промени во болидот за 2009та така да нема ништо подобри перформанси.Ај се гледаме на следната трка ја утре идам на одмор и то.Позз:salut:

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Не се битни резултатите важно е што ке вози по стаза ке ја видиме уште еднаш легендата :vozbud: да има еден подиум ке биде супер :baeh:

Kajgana Shop

На врв Bottom