Формула 1 сезона 2009

• Креатор на темата Креатор на темата Ајсшутер
  • Време на започнување Време на започнување

Дали правилата конечно ја направија Ф1 интересна и рамноправна?

• Да

Гласови: 86 41,3%
  • Не

Гласови: 122 58,7%

• Вкупно гласачи
    208
Не сум за Рено ама ова се коси со сите правила што е крив возачот да го суспендираат поради грешка на механичарите во жарот на борбата може да се направи грешка исто така механичарите се под голем притисок и од нив зависи резултатот на трката зошто да не се прости грешка???
Исто како и возач кога ке направи грешка ке утне на кочење ке летне надвор од патека и да го суспендираат цел тим не ми се логични. Тоа што се случи на Маса е цената која се плаќа со авто трките значи возачот си го става живот на коцка сеа ако ти е речено од господ да те погоди ке те погоди како што беше случајот со Хенри :toe:. Да се надеваме дека повеќе ќе нема да се случуваат вакви работи

Рено најави дека ке се жали за одлуката за суспензија... со оглед дека наредната трка е дури по 3 недели, има време да одлучат ФИА и доколку сакаат да ја повлечат/преиначат веќе донесената одлука.

Мило ми е што маса лке биде добро,нека оздрави колку е можно поскоро па да го видиме наскоро :back:има ли некој видео од акцидентот,најдов едно но не функционира :toe:

Маса е разбуден од кома и добро закрепнува.Ферари се оптимисти и веруваат дека ќе закрепне до крајот на сезонота.Повеќе за тоа овде.

Значи најново е што Ферари веќе бараат замена за Маса (се шпекулира со Фетел), дечкото не се знае уште колку и како ке закрепнува (а сигурно ке го пропушти остатокот од сезоната) и дали по закрепнувањето ке може да седне зад волан на Ф1 болид. Битно да е здрав и жив, па сега ако не го видиме повеќе како Ф1 возач, можеби ке го гледаме како консултант или нешто слично.

Значи најново е што Ферари веќе бараат замена за Маса (се шпекулира со Фетел), дечкото не се знае уште колку и како ке закрепнува (а сигурно ке го пропушти остатокот од сезоната) и дали по закрепнувањето ке може да седне зад волан на Ф1 болид. Битно да е здрав и жив, па сега ако не го видиме повеќе како Ф1 возач, можеби ке го гледаме како консултант или нешто слично.

А до крај на сезонава,замена ќе биде еден од тест возачите или?

Каде можам да најдам да гледам трки од 2000та до 2006та ?

se zboruva deka Schumacher ke bide zamenata na masa:toe::toe:

se zboruva deka Schumacher ke bide zamenata na masa:toe::toe:

Нема шанси.Менаџерот на шумахер изјави дека тој ја завршил својата кариера и нема простор за дискусија за неговото враќање во формула 1.

Треба Рено да го казнат зошто они беа криви за инцидентот Алонсо најмалку

Шумахер изјави ако му требам на мојот тим јас ке прифатам. Ова незнам од каде го слушнав мислам на некоја телевизија не ме фаќајте за збор, а ако го кажал ова Шумахер треба ферари да го повика.

Тенк Алонсо не е казнет туку тимот е казнет од настап на следната трка на пример Алонсо може да настапи за ферари и таа опција е отворена.

Тенк Алонсо не е казнет туку тимот е казнет од настап на следната трка на пример Алонсо може да настапи за ферари и таа опција е отворена.
Ај не драпај ова се теории. Алонзо има договор со Рено како прво. Како второ, нема шанси тек така да се префрли за само 1 трка јас ке возам Ферари. Му требаат месеци тестирање за да се привикни на опциите и возните карактеристики што ги има Ферари.

BMW Sauber се повлекува од Ф1 по крајот на оваа сезона. Највероватно слабите резултати и економската криза ке ја земат и втората жртва во Ф1 - Повлекувањето на Хонда. Што ке биде со возачите и дали BMW ке го продаде тимот ке видиме.

Ферари објавија Шумахер се враќа ова е официално следната трка ке ја вози :olee::bravo:

Линк, некаде? Ако е ова точно ќе биде интересно :)

Back
На врв Bottom