MaxTV IPTV телевизија (Македонски Телеком) генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
2 април 2007
Мислења
394
Поени од реакции
13
Со пакетите ќе се нудат и плазама ТВ на 12,24 и 48 рати (ако ја земеш последнава даваш 10000 ден екстра на цената). Во почеток очекувајте при гледање да ви се закочи сликата па да рестартирате итн. Јас си останувам на телекабел имам топ интернет +дигитална тв + аналогна тв за 1850 ден.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
8.344
Princ 90evra dreambox...Maxtv nemoze da mu se fati :)..jas sum celo vreme na 16e satelitot. Total tv paketot, (Digitalb ova tebe ke ti se dopadne pa ubime ako treba,posto se zakon ubedlivo najdobri vo Satelitskiot svet se za sport i filmovi)i bugarite ITV partner dovolno mi se a ima uste mnogu. Da kosta malce poskapo ali toa e, pa imas sve da gledas...

P

Princ

Гостин
Бегаме од темата... Сепак на крај секој ќе си одлучи за себе што ќе одбере а темава за приоритет ја има MaxTV - IPTV на т-хоум.

Едит: Сепак, дримбоксот не е 90 евра (дај ми линк да видам ако е од продавница во Македонија) + е сателитски ресивер колку што знам (воопшто не сум запознат со таа технологија) и за тоа ти треба и сателит и глупости. На крај краишта, да беше подобар дримбоксот од IPTV-то, ќе беше по распространет од првонаведениот.

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
За мене исто неприфатлива. Речиси истите програми ги имам на кабловскава, за тел+нет во просек по 2,200денари давам...

Неограничен нет речиси и не ми треба.

А знам дека и стариве не би прифатиле со оглед на тоа дека им ги нема НоваТВ и Пинк во понуда. :toe:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7
Бегаме од темата... Сепак на крај секој ќе си одлучи за себе што ќе одбере а темава за приоритет ја има MaxTV - IPTV на т-хоум.

Едит: Сепак, дримбоксот не е 90 евра (дај ми линк да видам ако е од продавница во Македонија) + е сателитски ресивер колку што знам (воопшто не сум запознат со таа технологија) и за тоа ти треба и сателит и глупости. На крај краишта, да беше подобар дримбоксот од IPTV-то, ќе беше по распространет од првонаведениот.
dreambox-от е распространет низ Македоснија доста, а и се повеќе луѓе се интересираат за drambox и cardsharing.

Какои да е понудава не им чини. прескапо, премалку.
пишува неограничен интернет и телефон. интернетот знаеме дека не е неограничен туку е 150GB. се надевам и телефонот не го сметаат 150 минути.
да не се чдат луѓето после сметката ако им биде малку поголема за неколку илјадници денари.
кај мт.нет се бива.

мт.нет и се е можно
број 1 лопови во МК

Член од
29 август 2008
Мислења
5.983
Поени од реакции
4.491
BR 1 Lopovi I kesi ostanat BR 1 ! pase pofalija deka max TV e naj evtin VO MKD vo Sporedba so Germanija i Xrvatska a ne zanat deka Prosek Plata e 200eu vo MKD a vo Germanija 2000eu:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene:
c.c.c.c.c Stram damu e :(
a za Programite da ne zboruvam uzas Se :(

P

Princ

Гостин
Човече, до вчера на интернет читавме дека постои IPTV, нормално дека повеќе (во овој момент само) ќе е распространет дримбоксот :icon_lol:
За прескапо и премалку не се согласуваме... Цената е 500 денари за IPTV а канали има преку 70, повеќе од некои (сите?) кабелски телевизии. Плус, ова е во тешка почетна фаза, очекувам да има големи промени во иднина во број на канали и нивен квалитет.
Интернетот е ограничен на 150 гига, точно. Јас го имам Comfort+ 2 месеца и досега максимум стигнав до 120 гига трансфер со симнување на филмови. Сега кога ќе имам 70 канали мислам дека многу помалку ќе симнувам и филмови. А телефонските разговори се ограничени на 100 часа месечно. 100 часа месечно се преку 4 дена, нон-стоп разговарање. Ако си толку заљубен во слушалката посети психолог.

Јас во овие 2 месеца немав проблем со наплатата на разговорите. Последната сметка ми е во износ од 2450 денари, со некои екстра услуги како додатен број, прикажување на број на повикувач, такви некои ситници. Инаку таман испаѓа сметката колку што ветиле.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
8.344

znam deka begame od temava ali
posto nemozam da ti pisam na PM moram tuka,
www.mebius.com.mk 106evra e, mada cudno mi e znam deka kupivme za 5800denari ali dilreskata e poevtina... . http://www.lyngsat.com/packages/digitalb.html eve samo DIGTALB sto nudi neplakam a gledam i ne secka ne koci...Dreamboxot i e rasprostanet od IPTV toa ti e isto ka da meris Fiko i Mercedes taka da srekno ako ima nesto samo PM da ne smetame na temava....

DarthMakedon

Македонец
Член од
20 април 2008
Мислења
1.915
Поени од реакции
167
македонски канали
001 A1
002 A2
003 Sitel
004 Sitel 3
005 Kanal 5
006 Kanal 5+
007 Telma
008 ALFA
009 Nasa TV
010 Sky Net +
011 Jungle TV
012 K-15
013 MTM
031 MTV 1
032 MTV 2
033 MTV 3 - Sobraniski Kanal
канали на јазиците на етничките заедници
051 Alsat M
052 Alsat T
053 ERA
054 VizionPlus
055 Koha Vision
056 Kanal D
регионални канали
071 HRT 1
072 OBN
073 RTS Sat
074 Slovenia 1
документарни канали
101 National Geographic
102 Discovery Channel
103 Animal Planet
104 Discovery Science
105 Discovery World
106 Discovery Travel & Living
107 DaVinci
121 Viasat Explorer
122 Viasat History

детски канали
201 Jetix
201 Nickelodeon
201 Cartoon Network
201 Boomerang
201 Baby First
201 Minimax
спортски канали
301 Eurosport
302 Eurosport 2
303 Eurosport News
304 TeleSport
305 NASN
321 ESPN (ESPN Classic Sport)
322 Extreme Sports
323 Motors TV
музички канали
401 K-15 Music
402 MTV Adria
403 VH1 Europe
404 VH1 Classic
405 VIVA
406 Play TV
407 Balkanika
408 Best Of Macedonia
421 MTV Hits
422 MTV2
423 MTV Dance
филмски канали
501 Fox life
502 Fox Crime
503 TV 1000
504 Hallmark
505 MGM
фамилијарни/колажни канали
601 BBC Prime
602 Zone Club
603 Zone Reality
604 Fashion TV
информативни канали
651 CNN
652 BBC World
653 DW
европски канали
671 ZDF
672 Pro Sieben
673 Sat 1
674 Arte
675 France 2
канали за возрасни
901 Playboy TV
902 Private Spice
903 Dorcel TV
опции на MaxTV
998 Recorded TV
999 VoD

за каналите што ги имам дома ова е срање
стварно
кај мене се скоро сите овие горе наведени (најдобрите сигурно се)
нова, хрт2, ртл хр, фох, б92, хбо, хбо комеди, пинк, пинк м, пинк акцион, спорт клуб, скај спорт, итн

Princ напиша:
Интернетот е ограничен на 150 гига, точно. Јас го имам Comfort+ 2 месеца и досега максимум стигнав до 120 гига трансфер со симнување на филмови. Сега кога ќе имам 70 канали мислам дека многу помалку ќе симнувам и филмови.
ако мислиш дека има интересни филмови на овие канали и дека нема да симнуваш многу си се заебал
тоа е тоа :toe:

Член од
10 ноември 2008
Мислења
68
Поени од реакции
0
Прво зборуваме за скроз нова услуга. И АДСЛ кога се појави беше ограничен на 4Гб (иако во првите месеци не ни ја намалуваа брзината) и беше изгор скап. Сепак он ги потикна другите да ги прошират своите услуги и се јави каква-таква конкуренција. Исто така и оа услуга со време ќе расте и поевтинува. Јас лично користам IPTV од Србија и за 66 канали годишно плаќам 156Е + некој трошок од 10Е за плаќање во странство. И за тоа трошим од Интернет (среќа моа што во ОнНет имам неограничен интернет). Нормално е во почетокот да има проблеми, со брзина, квалитет итн. А на крајот никој не ве присилува да го земете кој сака сака кој несака нека не зема. И мое лично мислење е дека сето тоа и не е така скапо, како што кажа некој C&S + 500мкд.

P.S. Eve vi go i linkot za IPTV koj go koristam:
http://www.citymediabeograd.com

BTW. F1 гледам на FOX, не на Канал5

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114

ВО мебиус е толку, али кинески е, не е оргинал.
Освен тоа ќе ти треба сателитски тањир, држач, позиционер, мотор (по можност), лнб, кабел, ресиверот... мислам дека не испуштив нешто.
Се е убаво само има доста заебанции со претплатите со каналите зашто се е тоа пиратско.

Друго што не напоменавте, МОРА рутер да имате дома за да се поврзе дримбоксот.

Иначе точно е дека не е толку раширен кај нас од проста причина што е илегално и што е скапичко за наши услови.

P

Princ

Гостин
Иначе точно е дека не е толку раширен кај нас од проста причина што е илегално и што е скапичко за наши услови.
Не, туку дека 1 е секогаш повеќе од 0.
Со други зборови, немаше ИПТВ до денес, нормално дека било која друга технологија ќе е по проширена :)

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
ВО мебиус е толку, али кинески е, не е оргинал.
Освен тоа ќе ти треба сателитски тањир, држач, позиционер, мотор (по можност), лнб, кабел, ресиверот... мислам дека не испуштив нешто.
Се е убаво само има доста заебанции со претплатите со каналите зашто се е тоа пиратско.

Друго што не напоменавте, МОРА рутер да имате дома за да се поврзе дримбоксот.

Целата таа инсталација на опремата + претплата за една година + рутер нема да ве чини повеќе од 350 еур.

И кој вика дека на Dreambox нема снимање?
Преку ngrab си снимаш што сакаш на хард од PC-то

P

Princ

Гостин
Ај да се вратиме на темата.
Некој со совет како можам наместо со ТВ, медија плејерот да го поврзам со монитор/компјутер? Сакам на компјутер да гледам ТВ.
Единствен начин досега што го најдов е да го искористам S-Video влезот на постојната ТВ картичка што ми е на компјутерот ама според упатството преку S-Video има доста низок квалитет сликата. Дали може преку HDMI некако?

Член од
6 март 2007
Мислења
15
Поени од реакции
0
Целата таа инсталација на опремата + претплата за една година + рутер нема да ве чини повеќе од 350 еур.

И кој вика дека на Dreambox нема снимање?
Преку ngrab си снимаш што сакаш на хард од PC-то

malku e kasno za dreamboxot...skystar 2 hd ili technotrend 3200 i dvi kabel direktno od grafickata na full hd plasma,opticki od zvucnata direktno vo reciverot,malku googlanje za programce za vleguvanje vo serverot za cardsharingot i voila...nema nikakvi 100 evra za sharing...a 3000 denari da davam za a1 i sitel...ili pak da vrzuvam analogno nesto sto mi ide digitalno za da go gledam na monitor>>>>??????dajte uozbilete se,BAR 3 PROGRAMA DA IMAA VO FULL HD....ma jok,mt.net,vo 2008 ke mi gi nudat vo 640 na 480 rezolucija svetskite tv programi,hahahaha:nesum:

Kajgana Shop

На врв Bottom