MaxTV IPTV телевизија (Македонски Телеком) генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
princ не ми се верува дека е така они ти викаат првите 1000 што ќе дојдат кај нас добиваат 1 месец гратис но тоа да го добиеш треба да направиш 1 година договор :P, Стар маркетиншки трик е тоа :coffee:. Но кој сака нека си земе негово право си е.

Член од
22 септември 2008
Мислења
185
Поени од реакции
4
знае ли некој од каде тој ресивер ги црпи ТВ програмите?
Би требало да е некоја IP преку која може и ние да гледаме

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
знае ли некој од каде тој ресивер ги црпи ТВ програмите?
Би требало да е некоја IP преку која може и ние да гледаме
Најверојатно некоја IP кој е пристапен само за корисниците кои платиле за тоа.
А да и ако не знаешепред година дена МТнет направи пристапот кон АДСЛ интернетот да не биде само преку јузер и пазворд туку и да се знае од кој телефонски број ќе се пријавиш со тој јузер и пасворд, така да сигурен сум дека можеш да заборавиш на гледање на тв каналите без да си пријавен и авторизиран за тоа.

Член од
2 април 2007
Мислења
394
Поени од реакции
13
Мене ми е ова прескапо - особено ако споредам со Хрватска.

H

HITCH

Гостин
јас имам сателитска со ротирачки мотор на телефон никој не зборува а интернет имам 100 гб воопшто не ми се бендисуваат понудиве немаат никаква спортска и филмски тв катастрофа се плус сега и покрај ова додека да го средат нетот ми е зезнат

Dr_ViRuS

DarkSide with green light
Член од
9 јануари 2006
Мислења
1.076
Поени од реакции
29
Технолошки е супер неможе да се спореди со скај стар

Е сега цената е друго прашање

Оваа е вистиниски удар за кабелските , но ке биде уште повистински кога ќе има цени за Македонски услови

Член од
24 март 2007
Мислења
50
Поени од реакции
0
Дали знае некој дали на Discovery и National Geographic има превод на македонски или друг јазик.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Мене ми е ова прескапо - особено ако споредам со Хрватска.
Прво ова е во Македонија а не во хрватска, така да од тој поглед неможе да се спореди, ако сакаш да споредуваш спореди со другите опции понудени кај нас.

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
Прво ова е во Македонија а не во хрватска, така да од тој поглед неможе да се спореди, ако сакаш да споредуваш спореди со другите опции понудени кај нас.
А со кои други опции понудени кај нас, исти к*рац се како кабловскиве со истите канали, е сега што имале уред за снимање, демек сакаш да ми кажеш боље се. Да ставеа канали за кои да ти биде мерак да ги ставиш сваќам али со оваа понуда на канали што ја имаат, никој друг освен оние што не се на кабловска во моментот ќе ги земат, кажи ми мене да не ми се исплати да го земам пакетот кога имам 3 телевизори дома што значи 3 уреди треба да земам и да фрлам туце пари, вака барем еден кабел имам на 3 телевизори и 450 денари плаќам. Него смешни се некои ваши одговори викаш да не споредуваме со хрватска а што со споредбата со германија демек у цена ? тука што правиме. Смешно но стварно каналите им се побесплатни амин. И јас можам на сателит да се уклучам и на комшијата да му дадам кабел и оп 100 канали ќе му дадам али бесплатни. Смешки се. Ајт поздрав и леќа ноќ од мене.:tv:

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
А со кои други опции понудени кај нас, исти к*рац се како кабловскиве со истите канали, е сега што имале уред за снимање, демек сакаш да ми кажеш боље се. Да ставеа канали за кои да ти биде мерак да ги ставиш сваќам али со оваа понуда на канали што ја имаат, никој друг освен оние што не се на кабловска во моментот ќе ги земат, кажи ми мене да не ми се исплати да го земам пакетот кога имам 3 телевизори дома што значи 3 уреди треба да земам и да фрлам туце пари, вака барем еден кабел имам на 3 телевизори и 450 денари плаќам. Него смешни се некои ваши одговори викаш да не споредуваме со хрватска а што со споредбата со германија демек у цена ? тука што правиме. Смешно но стварно каналите им се побесплатни амин. И јас можам на сателит да се уклучам и на комшијата да му дадам кабел и оп 100 канали ќе му дадам али бесплатни. Смешки се. Ајт поздрав и леќа ноќ од мене.:tv:
Жал ми е ама не разбра што саква да кажам и во мојот претходен и во еден друг претходен пост.

Член од
2 април 2007
Мислења
394
Поени од реакции
13
Да, може да се прави споредба бидејќи услугата ја дава иста компанија -- Т-Хоум. Спореди ги каналите кој таму се нудат, брзината на интернетот, просечната плата во Хрватска и Македонија и ете заклучок - Т-Хоум Македонија крадат.

А ако правам споредба со кабелските оператори (Телекабел и Кејблтел), дефинитивно е подобро со нив околку со кабелските.

P

Princ

Гостин
Се јавив пред малку да порачам... Ја прашувам таа тетката за колку време инсталираат, ми вика за 2 до 3 недели, многу голем интерес имало. Се откажав од намерата.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Се јавив пред малку да порачам... Ја прашувам таа тетката за колку време инсталираат, ми вика за 2 до 3 недели, многу голем интерес имало. Се откажав од намерата.
ако стварно сакаш мах тиви тогаш подобро ти е сега да си резервираш место, зш ако се јавиш за 2,3 недели ќе имаш мах тиви за месец два од сега :helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom