Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
ПОРАНЕШНИОТ РЕПРЕЗЕНТАТИВЕЦ ГРОЗДАНОВСКИ ОД ИРАН ПРОГОВОРИ ЗА МАКЕДОНСКИТЕ ФУДБАЛСКИ НЕУСПЕСИ

http://dnevnik.com.mk/?ItemID=47C2FBDE29046A4B8599B6C8C9DEF206

Еден ден ќе се вратам и во Вардар. Ме боли тоа што се случува во моментов во Вардар и во македонскиот фудбал. Многу ми е тешко кога ја гледам состојбата на табелата во моментот. Лигата секоја година ни е се' полоша и многу работи треба од корен да се менуваат. Вардар ми е во мислите постојано, па и кога сум во странство. Тоа е клубот што ми е во срцето и едвај чекам да се средат работите таму за да можам еден ден да се вратам

braco e vlezen vo vardar preku odredeni lugje no seuste nee oficijalno odnosno ne pisuva nigde na hartija deka braco e sponzor na vardar

Па помеѓу него и Ристов сигурно би го избрал Љакито :)
Искрено не знам кој е овој Стојанов, али Љаки би ни дошол добро бар до крајот на оваа полусезона па после нека крши глава...
Реално не останува некој квалитетен голман, кој би можеле да го земеме. Ако не успееме да го донесеме Богатинов, ондак незнам кој би ни бранел. Голманот на Работнички што бранеше против нас Димитровски (или како и да беше) би требало да биде наша мета, но сепак мислам дека Работнички ќе си го задржат. Имаат и уште еден добар млад голман, Кандикјан, па може и него да го лапнеме :)
Од нашиве не бива ништо, ако веќе не се најде тука голман, Брацо треба да донесе некое засилување од Србија на пример...
За Баже Тодоровски, ќе биде одлично ако дојде, и токму вакви засилувања ни требаат во овој момент. Истотака, приоритет треба да биде задржувањето на Настевски и Фако и особено потпишување на договори со нив, за кога ќе си заминат од кај нас да лапнеме некој денар а не како досега...
Што е со Глигор Глигоров???
Игра ли некаде :raz:
И Костуранов каде е во моментов???
Добро де, не праам споредба со Ристов. Од него, и јас сум бољи. Зборот ми е дека Љаки не е единствениот лев бек, па да мора да се бира исклучиво меѓу него и Чаки. Еве, нека го донесат детето од Локомотива, па ќе видиш дека е 5 пати бољи од Секуловски. Ем е помлад десетина години од него.
Инаку сега и официјално Љаки нема да се пресели во Вардар, затоа што се преселил во албански Шкумбини. По тоа можеш да видиш, колкав му е квалитетот.

За многу години нека е најголемиот православен христијански празник Божиќ ! Нека ни е среќен празникот, поздрав до сите Вардарци и Комити.

ХРИСТОС СЕ РОДИ !!!

И јас се приклучувам на честитките,нека ни е за многу години празникот ХРИСТОС СЕ РОДИ !!!

Добро де, не праам споредба со Ристов. Од него, и јас сум бољи. Зборот ми е дека Љаки не е единствениот лев бек, па да мора да се бира исклучиво меѓу него и Чаки. Еве, нека го донесат детето од Локомотива, па ќе видиш дека е 5 пати бољи од Секуловски. Ем е помлад десетина години од него.
Инаку сега и официјално Љаки нема да се пресели во Вардар, затоа што се преселил во албански Шкумбини. По тоа можеш да видиш, колкав му е квалитетот.
Не викам дека детето од Локомотива е послабо, пошто не го ни знам кој е, само мислам дека за да се спасиме ни треба малце повеќе искуство. Значи Љаки не е некој играч кој би требало да го држиме со години, туку колку да помогне да се спасиме во сезонава па после нека иде и во Тунгузија ако сака :)
За млади играчи, и замената на Ристов во мечот со Силекс или Турново (не ми текнува точно), Стефан Ристо(е)вски се покажа и повеќе од одлично. Но во моментов ни требаат малку посикусни играчи, а младите нека играат уште малку во категориите соодветни на нивната возраст...
Не викам ни дека ми е криво што потпишал во некој друг клуб, пошто дефинитвно не е играч од чив трансфер би зависел нашиот опстанок, но не ќе беше лошо да го имаме во клубот...
Некоја друга новост да не имаш???
Што со засилувањата од типот на Деспотовски, Савиќ, Илиојоски што се најавуваа???

Не викам дека детето од Локомотива е послабо, пошто не го ни знам кој е, само мислам дека за да се спасиме ни треба малце повеќе искуство. Значи Љаки не е некој играч кој би требало да го држиме со години, туку колку да помогне да се спасиме во сезонава па после нека иде и во Тунгузија ако сака :)
За млади играчи, и замената на Ристов во мечот со Силекс или Турново (не ми текнува точно), Стефан Ристо(е)вски се покажа и повеќе од одлично. Но во моментов ни требаат малку посикусни играчи, а младите нека играат уште малку во категориите соодветни на нивната возраст...
Не викам ни дека ми е криво што потпишал во некој друг клуб, пошто дефинитвно не е играч од чив трансфер би зависел нашиот опстанок, но не ќе беше лошо да го имаме во клубот...
Некоја друга новост да не имаш???
Што со засилувањата од типот на Деспотовски, Савиќ, Илиојоски што се најавуваа???
Нема уште ништо ново. Веројатно се чека да пројдат празниците, па да се интензивираат активностите околу појачување на екипата...

Нема уште ништо ново. Веројатно се чека да пројдат празниците, па да се интензивираат активностите околу појачување на екипата...

Kako sto razbrav utre imalo sostanok so igracite pa ke se znaelo sto kako inace Marko tie zasiluvanja sto gi kaza ne gi ocekuvaj poradi faktot sto ispadnavme od kupot.Realno ocekuvam da se zasilime so prosecni igraci kolku da se odigra sezonava a sekako izboruvame opstanok pa na lto zdravje boze da se donesat pojaki igraci na koi ke atakuvame za izlez vo Evropa

Пандо на проба во хрватскиот Славен Белупо.

Владимир Секуловски - Љаки потпиша за Шкумбини во Албанија

Лев бек во Локомотива е Нинослав Додевски, кој е играч на Металург, и во Локо настапува како позајмен играч од Металург. На некои натпревари како лев бек играше левото крило Атанас Ролевски, ама тој потпиша за Македонија ЃП, т.е. уште нема потпишано, ама веќе е договорено да игра за Македонија ЃП.
А што се однесува за Деспотовски, он е еден од можните засилувања во Македонија ЃП, бар таков муабет се пушти по завршувањето на есенскиот дел во 3 МФЛ - Северен регион.

до сега само вандаир потпиша а за други засилувања ќе видиме после празниците

Бошко Ступич е слободен играч и би било добро да се врати.Има добра статистика во нашево првенство за Силекс има на 83 натпревари 43 гола за а за Вардар 10 натревари 7 голови.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom