Windows 7

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Да да тука само си барам јас .
Ама ништо никој активатор не ми работи. Изгледа ќе мора да го реинсталирам :(

Член од
16 февруари 2010
Мислења
56
Поени од реакции
0
можда сум бот али да ве прашам. оти кога ќе ги наредам иконите на десктопот како шо со сакам по refresh се враќат на старото место ???

VENOM

تعيش حياتك بالطريقة التي
Член од
5 октомври 2008
Мислења
1.664
Поени од реакции
535
можда сум бот али да ве прашам. оти кога ќе ги наредам иконите на десктопот како шо со сакам по refresh се враќат на старото место ???
Види десен клик на десктоп Sort by види дали имаш маркирано некое подредување

Член од
20 декември 2009
Мислења
445
Поени од реакции
341
Zdravo, sakam da prasam za eden problem sto go imam. Imeno na lap top imam instalirano Windows 7 ultimate. Koga ke pustam da igram nekoja igra (need for speed , pes 2010) posle 5-6 minuti PC mi se gasi sam od sebe, plus ne mi ja dava slikata od igrata na cel ekran tuku vo namalena forma.isto taka nekoi postari igri voopsto i ne saka da gi pocne , samo sto idam na start vednas se gasat. E sega treba da instaliram nekoi drajveri za grafika ili ako moze da ja napravam nekako windows 7 compatibilna so Windows XP? Dokolku trebat drajveri molam za link za simnuvanje i kazete koi drajveri da instaliram? Ili pak da si go preinstaliram pc i da se vratam na XP:vozbud:?

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.331
Поени од реакции
15.592
Zdravo, sakam da prasam za eden problem sto go imam. Imeno na lap top imam instalirano Windows 7 ultimate. Koga ke pustam da igram nekoja igra (need for speed , pes 2010) posle 5-6 minuti PC mi se gasi sam od sebe, plus ne mi ja dava slikata od igrata na cel ekran tuku vo namalena forma.isto taka nekoi postari igri voopsto i ne saka da gi pocne , samo sto idam na start vednas se gasat. E sega treba da instaliram nekoi drajveri za grafika ili ako moze da ja napravam nekako windows 7 compatibilna so Windows XP? Dokolku trebat drajveri molam za link za simnuvanje i kazete koi drajveri da instaliram? Ili pak da si go preinstaliram pc i da se vratam na XP:vozbud:?
Екранот ти е таков поради слабата графичка карта. Бидејќи си на лаптоп графичката ти е интегрирана а PES 2010 бара подобра графика и општо перформанси... Јас ја снимив и после 2 минути играње се откажав од идејата да играм PES на лаптоп. Мислам дека не ти е до драјверите, а тоа за компатибилноста не сум баш упатен..

Член од
20 декември 2009
Мислења
445
Поени од реакции
341
Екранот ти е таков поради слабата графичка карта. Бидејќи си на лаптоп графичката ти е интегрирана а PES 2010 бара подобра графика и општо перформанси... Јас ја снимив и после 2 минути играње се откажав од идејата да играм PES на лаптоп. Мислам дека не ти е до драјверите, а тоа за компатибилноста не сум баш упатен..
Grafickata mi e ATI radeon hd3470 512 mb taka da neke da e do nea.... pes 2009 igrase perfetkno.... znaci nema pomos a :)?

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Grafickata mi e ATI radeon hd3470 512 mb taka da neke da e do nea.... pes 2009 igrase perfetkno.... znaci nema pomos a :)?
Симни си најнови драјвери за графичката. Ќе го симниш Full Catalyst Software Suite за соодветниот систем.

Друго, во игрите ќе одиш во опции, и таму кај што се менува резолуција најчесто има поставка каде се избира Windowed или Full Screen. Избери ја втората. И намести си резолуција која е природна за мониторот (истата што ти е и во windows).

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
сакам да си стаам home premium на писи(ко што иам на лаптоп) и сеа ми викаат 150еу... добро тоа но секоја година се плаќа ли лиценца и колку е??

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
сакам да си стаам home premium на писи(ко што иам на лаптоп) и сеа ми викаат 150еу... добро тоа но секоја година се плаќа ли лиценца и колку е??
Како бе секоја година, 150е е цената на оперативниот го купуваш еднаш тоа е тоа.

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
Како бе секоја година, 150е е цената на оперативниот го купуваш еднаш тоа е тоа.
ај види овде http://anhoch.com/ponuda/cenovnici/

Про - 7500
Ултимејт - 9500

сакаш да кажеш дека само волку плаќам и завршувам работа???
колку што знам лиценцата треба да се обнови...

и кажете дали вреди да се земе Ултимејт и што плус се добива со тоа.. .

VENOM

تعيش حياتك بالطريقة التي
Член од
5 октомври 2008
Мислења
1.664
Поени од реакции
535
ај види овде http://anhoch.com/ponuda/cenovnici/

Про - 7500
Ултимејт - 9500

сакаш да кажеш дека само волку плаќам и завршувам работа???
колку што знам лиценцата треба да се обнови...

и кажете дали вреди да се земе Ултимејт и што плус се добива со тоа.. .
Лиценцата е засекогаш
За споредба Compare editions

Kajgana Shop

На врв Bottom