Windows 7

Член од
15 април 2009
Мислења
657
Поени од реакции
112
вака другарчиња.. сакам да инсталирам седмица на мојов пц. Имам партриции Ц (каде што е инсталиран ХР), Д (за податоци.. слики,програми за инсталација,документи и сл), и Е (за игри). Е сега.. дали при инсталација можам да инсталрам седмица на Ц, а податоците во другите партриции да не се избришат. т.е: Во Ц да си имам седмица. А во Д и Е да ми останат податоците. :helou:

ЕДИТ: ми кажаа дека ке може.

и уште нешто.. сега имам АВГ 8.5 . кој анти-вирус ми го препорачувате за седмицата?

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.332
Поени од реакции
15.594
Eset Smart Security Centar.... (ponova verzija od Nod32, t.e. vklucuva i personal firewall itn)

Сеа едно прашање, од вчера сум корисник на овој оперативен систем и сеа за сеа сум многу задоволен....
Сакав да прашам како може да се промени "taskbar-ot" т.е. да биде помал... коа отварам повеќе прозори и доле како што ги покажува многу се големи и неможе да собере повеќе од 5-6 прозори(и после ги групира или смалува) но поентата е тоа што ужасно мн ме нервираат дека се големи...
Друго, како да ставам "Quick launch icons"... неможам да се снајдам да го средам тоа....
И трето дали некој може да остави некоја страна со теми за овој систем...
:toe:

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Eset Smart Security Centar.... (ponova verzija od Nod32, t.e. vklucuva i personal firewall itn)

Сеа едно прашање, од вчера сум корисник на овој оперативен систем и сеа за сеа сум многу задоволен....
Сакав да прашам како може да се промени "taskbar-ot" т.е. да биде помал... коа отварам повеќе прозори и доле како што ги покажува многу се големи и неможе да собере повеќе од 5-6 прозори(и после ги групира или смалува) но поентата е тоа што ужасно мн ме нервираат дека се големи...
Друго, како да ставам "Quick launch icons"... неможам да се снајдам да го средам тоа....
Десен клик на taskbarot па Properties штиклирај го тоа Use small icons Apply па OK ако сакаш исто да ти се прикажуваат како кај Windows XP/Vista оди на Task Buttons и стави го на Never combine па OK (над 19' монитори е наменет Windows 7 ако имаш над 19' нема потреба да ги смалуваш )

а за Quick launch icons види тука http://www.sevenforums.com/tutorials/888-quick-launch-enable-disable.html

А за теми еве тука http://windows.microsoft.com/en-US/windows/downloads/personalize

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.332
Поени од реакции
15.594
Десен клик на taskbarot па Properties штиклирај го тоа Use small icons Apply па OK ако сакаш исто да ти се прикажуваат како кај Windows XP/Vista оди на Task Buttons и стави го на Never combine па OK

а за Quick launch icons види тука http://www.sevenforums.com/tutorials/888-quick-launch-enable-disable.html

А за теми еве тука http://windows.microsoft.com/en-US/windows/downloads/personalize
Фала:smir: Многу ми помогна ова... а за темите ја знаев таа страна, мислев нешто повеќе од официјалната страна ... сепак фала

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Фала:smir: Многу ми помогна ова... а за темите ја знаев таа страна, мислев нешто повеќе од официјалната страна ... сепак фала
го едитирав постот го додадов ова (над 19' монитори е наменет Windows 7 ако имаш над 19' нема потреба да ги смалуваш )

а за теми не ти требаат може сам да си направиш оди на http://www.pozadini.com/ симни си 5,10,15,20,30 позадини стави си ги сите да ти се мењаваат на секој 20 мин или колку сакаш не е битно одбери си ти боја на таскбарот и тоа :)

T

Tetro

Гостин

drag & drop - фати ја иконата шорткат од десктопот и повлечи ја на таскбарот

прашај го google
:helou::helou:

Член од
9 септември 2008
Мислења
239
Поени од реакции
10
Помош околу Gadgets
Како да го направам да ми покажува температура не ми наоѓа реон кој и да ставам .. ајде помош ?

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Најдобар и најточен е тој што го постирав горе од weatherbug.

Го инсталирав тоа најдов град и сега Select your station from the menu, Searching for stations... и тоа си стои цело време ?
Кога ќе го инсталираш одиш со маусот во горниот десен агол на истиот и ќе се појави алатка таму одбираш локација тоа е тоа.

Член од
29 октомври 2008
Мислења
596
Поени од реакции
13
dali nekoj znae do koj mesec ke raboti RC verzijata i do koga ke uma windows update za nea?

Kajgana Shop

На врв Bottom