Windows 7

• Креатор на темата Креатор на темата m.i.n.a
  • Време на започнување Време на започнување
Како да подесам да не ми покажува хиероглифи за македонскиот јазик...т.е. некои програми ги има и на македонски и менито и други работа се цели со хиероглифи. Го знаев да го подесам во Xp, но сега инсталирав Windows 7 и неможам да го најдам..
Некој да помогне :)

Исто е и тука:

Control Panel - Regional Settings - натаму знаеш.

>>> Control Panel > Region and Language

capturexsy.png

capture2gx.png

Еве!

Дали update-ot или самиот win може некако да најде драјвери сам???

Јас ова не би ти го препорачал. Од лично искуство знам дека доколку ја држиш во струја батеријата полека ке ја убиеш. Еве мојава трае 10 минути сега. Подобро ти е да ја полниш и празниш.

Јас ова не би ти го препорачал. Од лично искуство знам дека доколку ја држиш во струја батеријата полека ке ја убиеш. Еве мојава трае 10 минути сега. Подобро ти е да ја полниш и празниш.

Лаптоп кога ќе го ставиш во струја, одкога ќе ја наполни батеријата, автоматски ја исклучува, не ја користи додека е приклучен.

Е сеа, ако пример, ја наполниш батеријата, па ја испразниш 2%, па пак ја ставиш да се полни, па после пак на батерија работиш пола саат, па пак ставаш да се полни.... си ебал векот.

Кога е при крај, тогаш да се полни е најубаво т.е. најдолго ќе трае векот на батеријата. Исто е и со мобилните телефони, дигиталните камери... се што е на батерија.

Мислам дека тој мемориски ефект не се јавува кај новите литиум-јонски батерии. А можда лаптопот ми е чкарт па не ја гасел батеријата кога треба.

Може ја сум приглуп а може и виндоусов е глуп али ај да си прашам и да се осигурам.
Приметувам неможам да си ги наредам иконите како сакам јас на пример во некој фолдер, или песните да ги наредам по мое во некој фолдер. Може ова некако да се среди да си биде ко што можеше да се направи во XP или?

Може ја сум приглуп а може и виндоусов е глуп али ај да си прашам и да се осигурам.
Приметувам неможам да си ги наредам иконите како сакам јас на пример во некој фолдер, или песните да ги наредам по мое во некој фолдер. Може ова некако да се среди да си биде ко што можеше да се направи во XP или?

На што мислиш конкретно? Имаш во фолдерите во десниот агол на прозорецот дел "Change your view"

мислам дека со цел да се намали времето на вклучување изоставена е функцијата за редење на иконите не по align to grid, тоа го има само на десктоп

Тоа мислев, редење на икони . Многу ми фали. Ако знае некој како да го направам(можеби има некој програм или нз) нека каже

како да направам кога ке притиснам Цтрл + Алт + Делете да ми се отвори Таск Манагер. нервира вака:helou:

како да направам кога ке притиснам Цтрл + Алт + Делете да ми се отвори Таск Манагер. нервира вака:helou:

ќе се навикнеш на новата команда Цтрл+Шифт+Есцапе и ќе ти се отвори Таск Менаџер :helou:

Дали може да се користи Windows Defender што си го има самиот виндоус од како ке го инсталираш и дали добро штити ?

Дали може да се користи Windows Defender што си го има самиот виндоус од како ке го инсталираш и дали добро штити ?

Тој по default ти е уклучен и си работи, ако имаш уклучено и Windows Updates сам ќе си симнува дефиниции за него. Солиден е, спречува некои напади.... но сепак стави си NOD32 Smart Security и батали го тој дефендерот :)

Тој по default ти е уклучен и си работи, ако имаш уклучено и Windows Updates сам ќе си симнува дефиниции за него. Солиден е, спречува некои напади.... но сепак стави си NOD32 Smart Security и батали го тој дефендерот :)

Јас моментално го користам сега microsoft security essentials и не е лош добар е .. а NOD 32 ме нервира затоа што иконата ми поцрвенува ги бара да ги имаш абдејтирано јазиците за видновс.. ако има некоја опција тоа да се исклучи да не ми поцрвенува кажи.?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom