Windows 7

• Креатор на темата Креатор на темата m.i.n.a
  • Време на започнување Време на започнување
Тазе корисник на windows 7 и сега за сега супер е, само имам еден проблем.
Имам Logitech RX1000 laser mouse и претходно на Vista-та на скрол копчето на маусот кога ќе кликнев врз линк го отворање во нов таб или пак врз таб на пребарувач го затвораше. Сега никако не можам да го средам истото да биде а се пробав да направам. Некоја идеја?

Edit: Делумно решено, мора како double-click да е за да ја врши таа функција, претходно со еден клик си работеше. :)

Користам win 7 и office 2007, обично во ворд пишувам со мк подршката од тастатурата но еве ми затреба да користам и некој различен мк фонт па се случува следното.....кога пишувам мало ч со shift+~ ми се појавуваат по две ч наеднаш па се заебавам бришејки едно, ова некој баг во офис 2007 под вин 7 или е нешто друго..под вин хр и офис 2007 го немам овој проблем на истиот компјутер и тастатура.

Користам win 7 и office 2007, обично во ворд пишувам со мк подршката од тастатурата но еве ми затреба да користам и некој различен мк фонт па се случува следното.....кога пишувам мало ч со shift+~ ми се појавуваат по две ч наеднаш па се заебавам бришејки едно, ова некој баг во офис 2007 под вин 7 или е нешто друго..под вин хр и офис 2007 го немам овој проблем на истиот компјутер и тастатура.

Кај мене го нема овој проблем.

За секој случај, пробај со друга тастатура.

почнав да забележувам нешто кај седмицава што до вчера ми одеше на нерви а денес и малку ме исплаши.
Наместен ми е компјутерот да оди во stand by ако сум повеке од 15 мин неактивна бидејки ме мрзи да го гасам и палам постојано.. а и се случува навечер додека гледам серии да заспијам па.. да не седи вклучен цела вечер.
Многу ретко го гасам сама, најчесто го оставам вака.
И почнав да забележувам некогаш кога ке го вратам од stand by се појавуваат ко црвени линии по цел декстоп, некогаш се губат со refresh некогаш морам да рестартирам. но не беше толку страшно... потоа почна на рандом кога ке го вратам од stand by да не се појавува десктопот воопшто туку црн екран.. и со рестарт пак ке се реши.

Денес 5-6 пати рестартирав и ми се појавуваа 2 опции искрено не се секавам што пишуваше... нешто set up нешто delete. пробав и со едната и со другата.. ништо не помогна и го изгасив од струја.. и потоа кога го вклучив си се подина windows-от нормално. Освен ова немам никаков друг проблем со седмицава.. и правам и редовно updates, а несакам да се откажам од stand by опцијата бидејки искрено ми е корисна.. чаре?

почнав да забележувам нешто кај седмицава што до вчера ми одеше на нерви а денес и малку ме исплаши.
Наместен ми е компјутерот да оди во stand by ако сум повеке од 15 мин неактивна бидејки ме мрзи да го гасам и палам постојано.. а и се случува навечер додека гледам серии да заспијам па.. да не седи вклучен цела вечер.
И почнав да забележувам некогаш кога ке го вратам од stand by се појавуваат ко црвени линии по цел декстоп, некогаш се губат со refresh некогаш морам да рестартирам. но не беше толку страшно... потоа почна на рандом кога ке го вратам од stand by да не се појавува десктопот воопшто туку црн екран.. и со рестарт пак ке се реши.

Денес 5-6 пати рестартирав и ми се појавуваа 2 опции искрено не се секавам што пишуваше... нешто set up нешто delete. пробав си со едната и со другата.. ништо не помогна и го изгасив од струја.. и потоа кога го вклучив си се подина windows-от нормално. Освен ова немам никаков друг проблем со седмицава.. и правам и редовно updates, а несакам да се откажам од stand by опцијата бидејки искрено ми е корисна.. чаре?

Направено ти е да прави HIBERNATE или SLEEP?

Кое и да ти е, пробај намести го на другото (кај мене на SLEEP е, нема гајле)

ај те молам кажи ми каде се сетира тоа, бидејки очигледно сум заборавила

Денес 5-6 пати рестартирав и ми се појавуваа 2 опции искрено не се секавам што пишуваше... нешто set up нешто delete. пробав и со едната и со другата.. ништо не помогна и го изгасив од струја.. и потоа кога го вклучив си се подина windows-от нормално. Освен ова немам никаков друг проблем со седмицава.. и правам и редовно updates, а несакам да се откажам од stand by опцијата бидејки искрено ми е корисна.. чаре?

И кај мене така прај пример. Ова што кажуваш на персонален или на лаптоп ?

Оти кај мене на лаптопот така се прај , ама ќе го отворам ќе го затворам и се поправа или некогаш на power копчето стискам и враќа во нормала од stend by.

И кај мене така прај пример. Ова што кажуваш на персонален или на лаптоп ?

Оти кај мене на лаптопот така се прај , ама ќе го отворам ќе го затворам и се поправа или некогаш на power копчето стискам и враќа во нормала од stend by.

декстоп.... да и јас си викав се врака во нормала ништо страшно и денес мислев дека останав без компјутер!!

ај те молам кажи ми каде се сетира тоа, бидејки очигледно сум заборавила

Прво: Лаптоп или РС?

Оди да менуваш Screen Saver - доле кликни Change Power Options - сега тука не знам кај тебе како е наместено, ама прочепкај по опциите, намести си како што ти одговара, кога да се исклучува, дали, како....

Прво: Лаптоп или РС?

декстоп.... да и јас си викав се врака во нормала ништо страшно и денес мислев дека останав без компјутер!!

Оди да менуваш Screen Saver - доле кликни Change Power Options - сега тука не знам кај тебе како е наместено, ама прочепкај по опциите, намести си како што ти одговара, кога да се исклучува, дали, како....

веке ми е сетирано:

2vkxkye.jpg

34s5bo5.jpg

не гледам никаде hibernate/sleep...

Оди Balanced -> Change plan settings -> Change advanced power settings

Во листата одбери Sleep -> Allow hybrid sleep -> Off

Тука оди во Advanced power settings и таму расчепкај си :)

што да сменам ?
2vlpjjt.jpg

едит:

Оди Balanced -> Change plan settings -> Change advanced power settings

Во листата одбери Sleep -> Allow hybrid sleep -> Off

changed :) а што значи hybrid sleep уствари и која е разликата мегу sleep и hybrid sleep

Sleep saves any open documents and programs to memory, and then puts your computer into a low-power state. Hybrid sleep saves any open documents and programs to memory and to your hard disk, and then puts your computer into a low-power state.

An advantage of hybrid sleep is that if a power failure occurs, Windows can restore your work from your hard disk. If a power outage occurs when your work is saved only to memory, your work is lost.

А го реши проблемот или не? :)

Еве нешто повеќе за sleep/hybernate опциите на Windows.

http://windows.microsoft.com/en-us/windows-vista/Turn-off-a-computer-frequently-asked-questions

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom