Windows 7

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
Земав нов компјутер со инсталиран виндоус 7. Не знам да го поврзам во мрежа со овој компјутер кој е во друга соба. Инаку нет конекцијата е разделена со рутер. Значи што треба да направам за да зима интернет од рутерот и како да го поврзам со овој компјутер. Мислам дека ме разбирате. Фала

!!!!

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Земав нов компјутер со инсталиран виндоус 7. Не знам да го поврзам во мрежа со овој компјутер кој е во друга соба. Инаку нет конекцијата е разделена со рутер. Значи што треба да направам за да зима интернет од рутерот и како да го поврзам со овој компјутер. Мислам дека ме разбирате. Фала

!!!!
Ќе пуштиш мрежен кабел до рутерот. И најверојатно сѐ ќе работи, автоматски.

Член од
5 ноември 2007
Мислења
14
Поени од реакции
0
Помош

Ако има некој да помогне.
Имам конфигурација од Anhoch Goliath XD, онаа што е дизајнирана за Win Xp. Кога ке снимам Windows Vista ili pak Windows 7 поселе 2-3 пати рестартиње се руши целито систем.
Ако има некој да помогне, бидејќе проблемот е во биосот-
Ако има некој што може да помогне нека пише, што треба да рчнам во биосто за да може продолжи да работи како што треба

Однапред му благодарам на оној што ке помогне
Позз

P

Princ

Гостин
Од рушење до рушење има ехеееее разлика.
Дај уште малку детален опис, убаво почна (со објаснението за системот). Само уште да ни кажеш како тоа се руши, што точно се случува :)

Член од
5 ноември 2007
Мислења
14
Поени од реакции
0
ej

Вака....

Прво имам матична EpoX EP-5P965-J/G.
Кога ќе инсталирам Windows Vista или пак Windows 7, после 2-3 рестартирање несака да се подигне системот или пак кога 2-3 пати ќе се изгаси системот истото се дешава. Проблемот е што несака да се подигне системот. Првин несакаше да се инсталира, потоа рчнав во bios нешто се инсталираше. А пред тоа пробував со некој Linux истот се дешава несакаше да се инсталира.

Проблемот е несака да се кренесе системот, се вклучува до само оно да се показе сликата со Starting Windows..... Значи се пали проверува дека се е ок и се рестартира..

Ако може некако да помогнеш кажи или прашај ме уште нешто ке пробам да ти обајснам (пробувас со повеќе инсталации на Vista и 7)

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Ми личи на хардверски проблем. Или прегрева поради запушеност од прашина (најверојатно) или меморијата нешто зафркава (помалку) или нешто трето.

Треба да се исчисти. Се отвара се дува се шмука со правошмукалка, ако е потребно се вадат деловите исе чистат посебно (и после се враќаат назад). Ако знаеш како се прави направи го ако не, некој друг треба да го направи. (во сервисите знаат)

А за меморијата. За да се провери дали една меморија е исправна треба MemTest. Го има на Ubuntu CD. Стави го и наместо да се избере да се подигне убунту се избира memtest.

Можно е и хард дискот да е проблем. Просечно времетраење на хард диск е 5 години.

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
Ќе пуштиш мрежен кабел до рутерот. И најверојатно сѐ ќе работи, автоматски.
Најверојатно не е се така лесно. Значи уште еднаш. Иам кабелски интернет, поделен со рутер на два компјутера. Подесен е рутерот се, од овој компјутер имам интернет , од стариот немам. Сигурно треба нешто да се подеси ама не знам што.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.010
Поени од реакции
5.666
Најверојатно не е се така лесно. Значи уште еднаш. Иам кабелски интернет, поделен со рутер на два компјутера. Подесен е рутерот се, од овој компјутер имам интернет , од стариот немам. Сигурно треба нешто да се подеси ама не знам што.
Ресетирај го рутерот... т.е. извади го од струја и пак назад. Најверојатно ти се искористени сите IP адреси (мислам од кабловските оператори даваат по три IP адреси) и треба да го ресетираш :smir:

Neporazen

Time Lord
Член од
25 јануари 2009
Мислења
545
Поени од реакции
22
Zdravo....Pred nekoj den go instalirav windows 7. Super e... samo ima eden problem... Vaka....Bidejki kompijuterot go koristat 3 licnosti imam napraveno 3 korisnicki iminja... I sega sakam moite dokumenti i site drugi moi fajlovi da bidat sokrieni..odnosno nikoj drug od korisnicite na kompijuterot da nema dozvola za pristap do niv..osven do negovite fajlovi...Oirano na windows Xp toa s epravese preku sharing and security na My documents folderot...ama ovdeka sea ne mzoam da se snajdam...Pa malku pomosh od vas bi mi bila dobredojdena... Blagodaram:D

Член од
5 ноември 2007
Мислења
14
Поени од реакции
0
ehj

Го решив проблемот.
Проблемот бил со рам меморијата. Зедов извадив едно парче и сеа Win7 ради одлично..

Поздрав

Член од
6 август 2007
Мислења
387
Поени од реакции
3
Земав тошиба лаптоп, со виста бизнис лиценциран, е сега дали може да се апгрејдова на виновс 7 со тоа што ке си ја задржам лиценцата?

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Земав тошиба лаптоп, со виста бизнис лиценциран, е сега дали може да се апгрејдова на виновс 7 со тоа што ке си ја задржам лиценцата?
Микрософт на тоа вика......мало морген...:helou:

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
Pederskiov Windows Media Player "ne gi prepoznava" zvucnicite od saraundot. Znaci koa pustam so drug pleer svirat site, koa pushtam so WMP svirat samo prednite 2 i vuferot. NE SAKAM da se prefrlam na winamp ama vie od windows so sila izlea ke me nateraat. Ima nekoja fintica ili?

Znae li nekoj kako da go setiram Windows media player-ot na 5.1 zvucnici?

Kajgana Shop

На врв Bottom