Windows 7

Член од
29 ноември 2008
Мислења
238
Поени од реакции
4
некое чаре за ова? имат и ИП адреси и пак ми го дават то проклето жолто триаголниче со извичник и викат no network access :nesum:
Ај пробај вака:
Отвори CMD и пиши "netsh winsock reset" ( без наводници). После ова ентер и рестарт напрај, после тоа напрај си конекција и пробај конектирајсе.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
Ај пробај вака:
Отвори CMD и пиши "netsh winsock reset" ( без наводници). После ова ентер и рестарт напрај, после тоа напрај си конекција и пробај конектирајсе.
напраено, за жал пак истиот проблем :toe:

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
ја инсталирав 7-ката и ми кажвит дека no network connection а адсл-от се конектират и интернетот функционират, ме нервират онај знакон жолт триаголник со извичник. обичен десктоп компјутер сам без рутер директно од модем, пробав и со ресетирање на модемот пак исто, чаре некое?
Ај ако не те мрзи дај еден скриншот од Центар за мрежи и споделување (Network and Sharing Center)

Да не имаш фајарвол.
Проблемов нема врска со firewall. А и никогаш не треба да се исличува фајарвал.

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
I love Windows 7 so far!

Само ме нервираат некои проблеми со драјвери. На пр. sleep функцијата не работи како што треба. Веројатно во следните месец-два ќе излезат доста надградби.

Член од
29 ноември 2008
Мислења
238
Поени од реакции
4
I love Windows 7 so far!

Само ме нервираат некои проблеми со драјвери. На пр. sleep функцијата не работи како што треба. Веројатно во следните месец-два ќе излезат доста надградби.
Не бе со драјверите се е супер =) Само да функцијата Sleep некоаш знае да заебава, го уклучуеш ништо нема и мора рестарт =) Тоа е bug, треба да се пријави на време на Microsoft. А друго вака супер работи.

Член од
22 јули 2009
Мислења
93
Поени од реакции
1
абе имам windows xp i windows 7 на компјутерот и сега на xp- то има интернет а на 7-ката нема пише no internet access ај помагајте

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
I love Windows 7 so far!

Не бе со драјверите се е супер =) Само да функцијата Sleep некоаш знае да заебава, го уклучуеш ништо нема и мора рестарт =) Тоа е bug, треба да се пријави на време на Microsoft. А друго вака супер работи.
Од кај тоа дека SLEEP не работи како што треба?
Ја користам таа опција од кога искочи првата BETA верзија на 7 па се до последнава, ниеднаш сум немал никаков проблем.

абе имам windows xp i windows 7 на компјутерот и сега на xp- то има интернет а на 7-ката нема пише no internet access ај помагајте
Што си направил на ХР?
Како го поврза таму?
Кои сетинзи?
Инсталираше ли драјвери?
Кој интернет го имаш?
Модем, рутер, свич...?

Научи се убаво да поставиш прашање ако сакаш убав одговор.

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
Читав на интернет и проблем е што постои на некои лаптопи на МСИ кои користат 64бит ОС.

Претходно имав Виста 32бит и нормално работеше sleep, а сега 64бит В7 и кога ќе го ставам на sleep се е ок, но потоа кога се вклучува екранот не работи, па треба да ја извадам и пак ставам батеријата на лаптопот. Некој проблем имало на релација нВидиа-МСИ-64бит ОС.

Член од
22 септември 2009
Мислења
16
Поени од реакции
1
Искрено Windows-от си е Ок.Не е којзнае колку добар,али од Xp и Vista,овој оди во нагорно ниво:drk:

M

Mr.InF3ction

Гостин
какви проблеми прави кога е sleep?
до сега никаков проблем..што знам супер си работи:hihi:

Kajgana Shop

На врв Bottom