Windows 7

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.645
Поени од реакции
34.067
Драјвери за ati radion 9200 за 7цава? Ме мрзи да читам, да се разбереме на нашо.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Не постојат такви. Инаку прилично стара графичка за нов ОС. Нема DX 9, нема Aero.
Најверојатно 7ката сама ќе ја препознае. Виста мислам ги препознава самата 9200ките.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.645
Поени од реакции
34.067
Не постојат такви. Инаку прилично стара графичка за нов ОС. Нема DX 9, нема Aero.
Најверојатно 7ката сама ќе ја препознае. Виста мислам ги препознава самата 9200ките.
За другар е, тој нека му ја мисли. Одсекогаш и сум ги мразел ати.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Си ме сфатил погрешно. Не се АТИ криви. И Нвидиа немаат драјвери за такви постари графички за вин 7. За нив самиот ОС има вградени.

И, јас отсекогаш сум ги сакал АТИ. Овие другиве, не да ги мразам, ама не ги сакам многу.

Офф топик. Кога АТИ палеше и жареше со Radeon 9xxx серијата, Nвидиа sux ass со нивната GeForce 5xxx серија.

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Си ме сфатил погрешно. Не се АТИ криви. И Нвидиа немаат драјвери за такви постари графички за вин 7. За нив самиот ОС има вградени.

И, јас отсекогаш сум ги сакал АТИ. Овие другиве, не да ги мразам, ама не ги сакам многу.

Офф топик. Кога АТИ палеше и жареше со Radeon 9xxx серијата, Nвидиа sux ass со нивната GeForce 5xxx серија.
Нема врска дали ќе е стара или нова графичката. Важно е да има поддршка од произведувачите. Пример, два дена се измачив со HD3650 за AGP, никако не успеав да ги средам драјверите. Иако графичката е нова, не баш нова, ама од пред... колку ќе му дојде, 2 години?... Нема официјална поддршка за драјвери. Тоа е проблемот.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
За HD3650 има драјвери на официјаната страница. Catalyst 9.6, истиот драјвер и за другите графички од ати. Незнам што бил проблемот.
На крај краишта, win 7 сеуште е во RC верзија. Кога ќе излезе финалната би требало се да работи како што треба.

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
За HD3650 има драјвери на официјаната страница. Catalyst 9.6, истиот драјвер и за другите графички од ати. Незнам што бил проблемот.
На крај краишта, win 7 сеуште е во RC верзија. Кога ќе излезе би требало се да работи како што треба.
Да. Има. Ама тие се за PCI Express верзијата на графичката, не за AGP. :) За AGP верзијата, иако релативно нова графичка, од страна на ATi нема официјална поддршка. :smir:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Да. Има. Ама тие се за PCI Express верзијата на графичката, не за AGP. :) За AGP верзијата, иако релативно нова графичка, од страна на ATi нема официјална поддршка. :smir:

Најголемата мана на ATi.

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189

Ако биде и во финалната верзија уставното име ќе биде супер!

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Да не најде решение за nvidia control panel со најновиот драјвер?
Не, без тоа сум :)

Инсталиран е најновиот драјвер и посебно е инсталиран Phsyx, ама контрол панел немам.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Не, без тоа сум :)

Инсталиран е најновиот драјвер и посебно е инсталиран Phsyx, ама контрол панел немам.
Ете, и Нвидиа не е совршена.
А за тоа дека со АТИ и АГП. Ати има драјвери за нови агп графички, еве овде се на официјалната страница од Catalyst. Таму има едно Catalyst AGP Hotfix, ама овај hotfix-ов уште не е пуштен за Win 7. Единствена мана е тоа што овој драјвер за нови АГП графички не е официјално поддржан.

...
Сепак важи тоа што го реков дека сеуште вин 7 има свои бубачки во овие РЦ верзии, и прави проблеми и кај двата призведувачки на графички.

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
Да не симна некој Windows 7 RTM, излезен е, ја наредниот месец ке ја симнам.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Да не симна некој Windows 7 RTM, излезен е, ја наредниот месец ке ја симнам.
Ја симнав и 5 дена се мислам дали да инсталирам дали не ,дали да ја мењавам вистава дали не појма неам (7260)

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
Хах, па пробај шо има везе, ако неваља врати после виста па, али ипак одлучи си сам :) :helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom