Windows 7

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
Default, ставив неколку да се мењаат... не сум само јас на компјутеров, јбг :)

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Default, ставив неколку да се мењаат... не сум само јас на компјутеров, јбг :)
Провери ја новата алатка Snipping tool како и влечењето на прозорци кон крајниот лев десен агол и горната страна.

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
Провери ја новата алатка Snipping tool како и влечењето на прозорци кон крајниот лев десен агол и горната страна.
Работи, проверив, кога идеш надесно и налево на пола екран го прави прозорецот а нагоре цел... ако му е тоа стварно поентата, работи одлично... а и снипинг работи добро, сече дел кој селектираш...

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
x86 e за 32 битен процесор така?

VENOM

تعيش حياتك بالطريقة التي
Член од
5 октомври 2008
Мислења
1.664
Поени од реакции
535
x86 e за 32 битен процесор така?
x86 e 32bit version а процесорот може и 64bit да биде ... тоа што е невозможно е 64bit OS на 32bit процесор

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
64 битнава РЦ (7100 билд) е нешто поспора од 32битната тоа успеав да приметам се стартува поспоро. Инаку сум многу задоволен веќе 3 месеци немам никакви проблеми едноставно одлична е.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
64 битнава РЦ (7100 билд) е нешто поспора од 32битната тоа успеав да приметам се стартува поспоро. Инаку сум многу задоволен веќе 3 месеци немам никакви проблеми едноставно одлична е.

1. Оди во RUN и пиши msconfig.
  2. Таму оди во табот BOOT, одбери од горе (ако имаш избор) кој OS сакаш и кликни доле на Advanced Options...
  3. Горе штиклирај го Number of processors и одбери ја најголемата бројка (2,4,8, зависи колку јадра имаш)
  4. Сега ќе ти се стартува побрзо, зашто сите јадра ќе ги активира за стартување на OS

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
  2. Таму оди во табот BOOT, одбери од горе (ако имаш избор) кој OS сакаш и кликни доле на Advanced Options...
  3. Горе штиклирај го Number of processors и одбери ја најголемата бројка (2,4,8, зависи колку јадра имаш)
  4. Сега ќе ти се стартува побрзо, зашто сите јадра ќе ги активира за стартување на OS
значи сите јадра ке се активираат и фокусираат да го подигнат ОС-от...а после тоа нормално си се активни? не се преоптоварени со нешо друго? т.е. само добро испаѓа од подесувањево?
-={K-O-R-U-N}=- напиша:
Само за подигањето на Windowsot и сите работи што ти се штиклирани во StartUp во msconfig.

И ако има било каков при бутирање, другите јадра служат за back-up ако случајно нешто се случи со некое јадро, значи другиве ја превземаат работата.

Натаму се си работи нормално.
кул...незнам зашо променава не е default :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
значи сите јадра ке се активираат и фокусираат да го подигнат ОС-от...а после тоа нормално си се активни? не се преоптоварени со нешо друго? т.е. само добро испаѓа од подесувањево?
Само за подигањето на Windowsot и сите работи што ти се штиклирани во StartUp во msconfig.

И ако има било каков при бутирање, другите јадра служат за back-up ако случајно нешто се случи со некое јадро, значи другиве ја превземаат работата.

Натаму се си работи нормално.

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
И на 8 ставено не приметив никаква разлика.

Го тестирав Win 7 x64 со 3DMark 06 и дава послаби резултати од Win XP x86, 7-цата околу 16000, XP-то околу 17300.
Многу фалење, а послаби перформанси.

Кај 7-цава ми се случува една безвезна работа, ако не го исклучам NetLimiter Pro, не се underclock-ува графичката во 2D (power saving) mode. Вакви проблеми немав кога имав XP и Vista x64.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
И на 8 ставено не приметив никаква разлика.

Го тестирав Win 7 x64 со 3DMark 06 и дава послаби резултати од Win XP x86, 7-цата околу 16000, XP-то околу 17300.
Многу фалење, а послаби перформанси.

Кај 7-цава ми се случува една безвезна работа, ако не го исклучам NetLimiter Pro, не се underclock-ува графичката во 2D (power saving) mode. Вакви проблеми немав кога имав XP и Vista x64.
За тоа со јадрата, разликата е неколку секунди, што не се приметуваат баш многу, нешто слично како да возиш 200 и 220. Не осеќаш многу разлика.

Член од
20 март 2009
Мислења
68
Поени од реакции
5
Citav malce, ama ne dovolno za da zaklucam koj OS e najdobar momenatlno, Windows 7 RC1? I dali si e kompatibilen so poveketo igri i cesto upotrebuvani programi, deka imam vista i nz dali da preinstaliram.

I use ova, zaso e Beta verzija ako niso ne mu fali? I da mu fali mali raboti se tie i nemora do kraj na 2009 da se ceka :(

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Citav malce, ama ne dovolno za da zaklucam koj OS e najdobar momenatlno, Windows 7 RC1? I dali si e kompatibilen so poveketo igri i cesto upotrebuvani programi, deka imam vista i nz dali da preinstaliram.

I use ova, zaso e Beta verzija ako niso ne mu fali? I da mu fali mali raboti se tie i nemora do kraj na 2009 da se ceka :(
Прво, што програми конкретно работиш?
Второ, се што фаќа на виста, 99% работи и на 7.
Трето, се чека до август.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Kako da stavam language bar na 7 kata :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom