Провери ја новата алатка Snipping tool како и влечењето на прозорци кон крајниот лев десен агол и горната страна.Default, ставив неколку да се мењаат... не сум само јас на компјутеров, јбг
Работи, проверив, кога идеш надесно и налево на пола екран го прави прозорецот а нагоре цел... ако му е тоа стварно поентата, работи одлично... а и снипинг работи добро, сече дел кој селектираш...Провери ја новата алатка Snipping tool како и влечењето на прозорци кон крајниот лев десен агол и горната страна.
x86 e 32bit version а процесорот може и 64bit да биде ... тоа што е невозможно е 64bit OS на 32bit процесорx86 e за 32 битен процесор така?
64 битнава РЦ (7100 билд) е нешто поспора од 32битната тоа успеав да приметам се стартува поспоро. Инаку сум многу задоволен веќе 3 месеци немам никакви проблеми едноставно одлична е.
значи сите јадра ке се активираат и фокусираат да го подигнат ОС-от...а после тоа нормално си се активни? не се преоптоварени со нешо друго? т.е. само добро испаѓа од подесувањево?
- Оди во RUN и пиши msconfig.
- Таму оди во табот BOOT, одбери од горе (ако имаш избор) кој OS сакаш и кликни доле на Advanced Options...
- Горе штиклирај го Number of processors и одбери ја најголемата бројка (2,4,8, зависи колку јадра имаш)
- Сега ќе ти се стартува побрзо, зашто сите јадра ќе ги активира за стартување на OS
кул...незнам зашо променава не е default-={K-O-R-U-N}=- напиша:Само за подигањето на Windowsot и сите работи што ти се штиклирани во StartUp во msconfig.
И ако има било каков при бутирање, другите јадра служат за back-up ако случајно нешто се случи со некое јадро, значи другиве ја превземаат работата.
Натаму се си работи нормално.
Само за подигањето на Windowsot и сите работи што ти се штиклирани во StartUp во msconfig.значи сите јадра ке се активираат и фокусираат да го подигнат ОС-от...а после тоа нормално си се активни? не се преоптоварени со нешо друго? т.е. само добро испаѓа од подесувањево?
И на 8 ставено не приметив никаква разлика.
- Оди во RUN и пиши msconfig.
- Таму оди во табот BOOT, одбери од горе (ако имаш избор) кој OS сакаш и кликни доле на Advanced Options...
- Горе штиклирај го Number of processors и одбери ја најголемата бројка (2,4,8, зависи колку јадра имаш)
- Сега ќе ти се стартува побрзо, зашто сите јадра ќе ги активира за стартување на OS
За тоа со јадрата, разликата е неколку секунди, што не се приметуваат баш многу, нешто слично како да возиш 200 и 220. Не осеќаш многу разлика.И на 8 ставено не приметив никаква разлика.
Го тестирав Win 7 x64 со 3DMark 06 и дава послаби резултати од Win XP x86, 7-цата околу 16000, XP-то околу 17300.
Многу фалење, а послаби перформанси.
Кај 7-цава ми се случува една безвезна работа, ако не го исклучам NetLimiter Pro, не се underclock-ува графичката во 2D (power saving) mode. Вакви проблеми немав кога имав XP и Vista x64.
Прво, што програми конкретно работиш?Citav malce, ama ne dovolno za da zaklucam koj OS e najdobar momenatlno, Windows 7 RC1? I dali si e kompatibilen so poveketo igri i cesto upotrebuvani programi, deka imam vista i nz dali da preinstaliram.
I use ova, zaso e Beta verzija ako niso ne mu fali? I da mu fali mali raboti se tie i nemora do kraj na 2009 da se ceka