Windows 7

VENOM

تعيش حياتك بالطريقة التي
Член од
5 октомври 2008
Мислења
1.664
Поени од реакции
535
Стварно ми се допаѓа Windows-ot ама имам еден проблем не ми го препознава Ethernet Controller а и од CD-to од матичната не ги препознава инсталационите фајлови и неможам драјвери да најдам за
ULi PCI Fast Ethernet Controller (Mainboard: ASRock AMD-ULi Series 939DUAL-Sata2):toe::pred:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Људи имам неколку прашања за вас....вака сега
Сакам да инсталирам Windows 7,само не знам ако ја инсталирам дали ке се избрише се што имам во обичниот Windows??
-Некои ми викаат ДА,некои НЕ.Вака вие како стручни да ми кажете.
И мора на ЦД прво да го ставам или.........??:toe::toe::toe::toe::toe:

И дајте на ПП Windows 7.фала однапред
Вака ако инсталираш најновата РЦ верзија која е пред целосна верзија, најдобро е да направиш чиста инсталација. Постои и апгрејд ама тоа не е препорачано за РЦ верзијава.
Значи таму каде што ти е оперативниот обично е C:/ ќе мораш да форматираш. Тоа се прави преку бутабилно двд се симнува оперативниот и се режа пример со MagicISO image исо фајлот кој што ќе го симнеш и се подига од читачот (значи не преку досегашниот оперативен систем)
На дискот кај што ти е оперативниот ќе треба да ги префрлиш сите информации на друг виртуелен диск пример Д или Е доколку имаш. Ако немаш креирано или имаш мал хард диск ондак ќе решаш све што ти треба или ако ти е голем а не ти е поделен ќе треба да го поделиш.
Пиши околу хард дисковите што имаш за да се разбереме подобро.
И за симињање ти треба п2п програма, за да симнеш торент линкот.
Торент линк имаш на пп.

Стварно ми се допаѓа Windows-ot ама имам еден проблем не ми го препознава Ethernet Controller а и од CD-to од матичната не ги препознава инсталационите фајлови и неможам драјвери да најдам за
ULi PCI Fast Ethernet Controller (Mainboard: ASRock AMD-ULi Series 939DUAL-Sata2):toe::pred:
Немогуче. Бета верзија имаш сигурно?
РЦ верзијава лета нема никакви проблеми со драјвери дури и не треба ништо да инсталираш освен графичка, сам препознава и наоѓа...

VENOM

تعيش حياتك بالطريقة التي
Член од
5 октомври 2008
Мислења
1.664
Поени од реакции
535
Немогуче. Бета верзија имаш сигурно?
РЦ верзијава лета нема никакви проблеми со драјвери дури и не треба ништо да инсталираш освен графичка, сам препознава и наоѓа...
Официјално од Microsoft симната RC верзија а со тој проблем се борам :toe:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Вака барај драјвери за Виста. Значи со драјвери за Виста немаш никакви проблеми, поради сличната архитектура. Пробај па пиши.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Официјално од Microsoft симната RC верзија а со тој проблем се борам :toe:
Отиди на сетапот од драјверите, оди му пропертис, па во компатилбилити селектирај да работи како под Vista (Service Pack 2) и уклучи го сетапот после.

VENOM

تعيش حياتك بالطريقة التي
Член од
5 октомври 2008
Мислења
1.664
Поени од реакции
535
Отиди на сетапот од драјверите, оди му пропертис, па во компатилбилити селектирај да работи како под Vista (Service Pack 2) и уклучи го сетапот после.
Малку посликовито ако може оти не те сванав баш и сепак фала на помошта

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Малку посликовито ако може оти не те сванав баш и сепак фала на помошта
Eпа од цедето од матичната што ти е, драјверите што ти требаат, се стартуваат преку setup.exe така? Инсталациони се?

Ако се такви, тогаш одиш десен клик на setup.exe па одиш properties, таму бираш таб compatibility и одбираш Vista (Service Pack 2). Кликаш ОК и после со двоклик уклучуваш setup.exe и терај.

Ако не е вака, објасни најточно што ти треба, што правиш ти, како ти е кај тебе......

VENOM

تعيش حياتك بالطريقة التي
Член од
5 октомври 2008
Мислења
1.664
Поени од реакции
535
Eпа од цедето од матичната што ти е, драјверите што ти требаат, се стартуваат преку setup.exe така? Инсталациони се?

Ако се такви, тогаш одиш десен клик на setup.exe па одиш properties, таму бираш таб compatibility и одбираш Vista (Service Pack 2). Кликаш ОК и после со двоклик уклучуваш setup.exe и терај.

Ако не е вака, објасни најточно што ти треба, што правиш ти, како ти е кај тебе......
Со таа постапка евешто ми се јавува(слика.3) а на другите слики можеш да видиш како е прикажано и скоро се пробав :toe: и неможам да најдам драјвери за виста ??? а на Vistata немав таков проблем се убаво си препознаваше

Attachments

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Со таа постапка евешто ми се јавува(слика.3) а на другите слики можеш да видиш како е прикажано и скоро се пробав :toe: и неможам да најдам драјвери за виста ??? а на Vistata немав таков проблем се убаво си препознаваше
Ај дај ми слика од Device Manager

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301

Прв пат гледам некој виндовс да неможе да најде драјвери за мрежна (па и звучна).

Пробај десен клик на мрежната - update driver - па нека бара од интернет.

Aко не најде, дај му десен клик, uninstall на мрежната, па дај рестарт на РС и види дали ќе најде после рестарт автоматски

Кај мене сите можни драјвери ги најде со првото стартување на виндовсот, и звучна и мрежна и графичка и камера....

VENOM

تعيش حياتك بالطريقة التي
Член од
5 октомври 2008
Мислења
1.664
Поени од реакции
535
Прв пат гледам некој виндовс да неможе да најде драјвери за мрежна (па и звучна).

Пробај десен клик на мрежната - update driver - па нека бара од интернет.

Aко не најде, дај му десен клик, uninstall на мрежната, па дај рестарт на РС и види дали ќе најде после рестарт автоматски

Кај мене сите можни драјвери ги најде со првото стартување на виндовсот, и звучна и мрежна и графичка и камера....
Е па проблемот е што веќе му правев uninstall а да бара на интернет е најголемиот проблем оти усвари не може ни да закаче на интернет без овој драјвер

Cak

Член од
22 април 2009
Мислења
212
Поени од реакции
18
Е па проблемот е што веќе му правев uninstall а да бара на интернет е најголемиот проблем оти усвари не може ни да закаче на интернет без овој драјвер
Druze vidi prvo so Everest so drajver ti treba koj model posle otkako ke go vrzes na net so ovoj program Driver Magician ke ti najde se so ti treba ako imas problemi pisi tuka sum

VENOM

تعيش حياتك بالطريقة التي
Член од
5 октомври 2008
Мислења
1.664
Поени од реакции
535
Фала на сите за помошта !!! :vozbud:
Завршив работа го најдив драјверот од самата партиција кај што ми е инсталиран XP на другиот HDD и се инсталира некако од таму си го прифана и откако се инсталира му направив update си инсталира автоматски понов драјвер и супер работе :vozbud::vozbud::vozbud: Thanks

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Ти реков совршен е оперативниов

Kajgana Shop

На врв Bottom