NBA 2008/09

• Креатор на темата Креатор на темата marcus
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
38 и уште 8 скока,7 асистенции,блокда и шо е најважно без ниедна загубена топка...МВП то продолжува во ист стил
Детроит не личи на екипа која во своите редови има играчи како Ален Ајверсон,Ричард Хамилтон,Рашид Волас,Тајшон Принс и остали.Колку само еден трејд може да ти го поремети цел тим.Чонси Билапс беше измислен за Детроит.Ајверсон или е повреден или не е во форма.
Тој еден трејд шо еве да речеме го пореметил цел тим е направен за дечково со статистикава погоре догодина да да го смени тимот. Билапс е стварно играч на место али преку 30 е. Ајверсон ќе биде у форма на крај на плејоф коа ќе го шутнат. Ебате дрваријата.Такви јаки играчи коа ќе спласнат наеднаш....Значи,цела сезона е жртвено јагне не е само Билапс.

Тој еден трејд шо еве да речеме го пореметил цел тим е направен за дечково со статистикава погоре догодина да да го смени тимот. Билапс е стварно играч на место али преку 30 е. Ајверсон ќе биде у форма на крај на плејоф коа ќе го шутнат. Ебате дрваријата.Такви јаки играчи коа ќе спласнат наеднаш....Значи,цела сезона е жртвено јагне не е само Билапс.

Ногу јасно.Кога ќе се врати Ајверсон тогаш Детроит ќе биде веќе елиминиран.На лето секако лета и во селарито на Детроит се отвараат преку 20 милиони за некоја млада ѕвезда.Евентуално да се ризикува и наредната година па да се тргне по ЛеБрон ама тоа ми е помалку веројатна верзија

Ногу јасно.Кога ќе се врати Ајверсон тогаш Детроит ќе биде веќе елиминиран.На лето секако лета и во селарито на Детроит се отвараат преку 20 милиони за некоја млада ѕвезда.Евентуално да се ризикува и наредната година па да се тргне по ЛеБрон ама тоа ми е помалку веројатна верзија
Ne be. Letovo e u plan da se trgne po Lebron.A toj trejd ke povlece i nekoi drugi positni ali ne pomalku znacajni Zatoa ja zrtvuvaat cela sezona. Da napraat promeni nekoi vo timot poso osven Prince i Staki drugive ja rasitnija 39kata.
Stok Dumars umislil da naprai neso recisi siguren sum deka ke se ostvari toa, Vidi Wallace-ve , dvajcata kako gi zemaa. Zver.Stvarno.

Ne be. Letovo e u plan da se trgne po Lebron.A toj trejd ke povlece i nekoi drugi positni ali ne pomalku znacajni Zatoa ja zrtvuvaat cela sezona. Da napraat promeni nekoi vo timot poso osven Prince i Staki drugive ja rasitnija 39kata.
Stok Dumars umislil da naprai neso recisi siguren sum deka ke se ostvari toa, Vidi Wallace-ve , dvajcata kako gi zemaa. Zver.Stvarno.
ЛеБрон не мрда од Кливленд пред летото 2010.Во тимот во Кливленд владее перфектна атмосфера како во никој друг тим.Секој се секого е другар и затоа се стигнати до тука.Најплатен играч во моментов е Бен Волас а има 35 години.Ќе го влечат и догодина и после ќе го шитнат.ЛеБрон има договор и за одгодина за 14 милиони а по заминувањето на Волас истото лето Кливленд ќе нема проблем да му понуди на ЛеБрон плата од 23-24 милиончиња.Така да како стоат работите Детроит и Њујорк ќе извисат.Но има и резервен план.Се вика Двен Вејд

Еве Гарнет беше активен...

Многу му е жал и на него што не игра.Не е како некој...Му посакувам најбрзо можно опоравување :smir:

Многу му е жал и на него што не игра.Не е како некој...Му посакувам најбрзо можно опоравување :smir:

Па у годинки е нормално е да се повредува почесто.Стварно Бостон е ептен осакатен без Гарнет.Можеби сега на Риверс му е криво шо му дозволи на Поузи така лесно да замине ама сеедно за Гарнет и онака нема замена.И покрај поразот од Чикаго синоќа мислам дека ќе се вратат брзо во серијата но после најверојатно ги чека Орландо а таму без Гарнет мислам дека ќе го папат баајѓи.Доста евидентно финале на Истокот е Орландо:Кливленд но ќе видиме.Јас после интервјуто со Риверс немам ништо слушнато за повредата на Гарнет па ако има некој информација нека ја споделе:smir:

ЛеБрон не мрда од Кливленд пред летото 2010.Во тимот во Кливленд владее перфектна атмосфера како во никој друг тим.Секој се секого е другар и затоа се стигнати до тука.Најплатен играч во моментов е Бен Волас а има 35 години.Ќе го влечат и догодина и после ќе го шитнат.ЛеБрон има договор и за одгодина за 14 милиони а по заминувањето на Волас истото лето Кливленд ќе нема проблем да му понуди на ЛеБрон плата од 23-24 милиончиња.Така да како стоат работите Детроит и Њујорк ќе извисат.Но има и резервен план.Се вика Двен Вејд
Аххх....Вејд....Едина грешка на Думарс-Дарко Миличич. Имајќи ги Вејд,Бош, Ентони... Е јбг.Имаме сега за сите 3ца. Поише ги сакам играчите што се трудат да станат ѕвезди одколку самите ѕвезди.
Значи...има добра атмосфера во Кливленд,тачно,ама исто тачно е и дека никој не е отиден у НБА ради атмосферата у тимот.Кливленд сеуште е тим за неколку сезони,нешто налик на Сакраменто шо беше. Оваа година се ѕверотињи другата...:toe:.Е сеа,Детроит е тим со традиција,исто како и Лејкерс,Бостон,Њујорк да не набројувам.Константно се во плеј оф 5-6 години по ред играат у финале на исток значи секоја година влегуваат со една цел у сезоната-титула,и се меѓу првите 3 екипи конкуренти(освен годинава:)) Искрено,се надевам дека ќе продужи вака Кливленд,да ја ојачаме малце источнава конференција,доста е со западот.Али исто се надевам и дека Леброн ќе праи преселба летово. Се зависи од тоа шо ќе договорат менаџериве,играчите никој не ги прашува.

Кливленд 4-5 сезони играе плејофф.КонстантноПред две сезони играше во финалето,предходно во финалето на конференцијата лани до полуфиналето.Не гледам причина зошто да има епизодна улога.Посебно ако го задржи ЛеБрон и костурот од оваа екипа оти со исклучок на Илгаускас и Волас сите се во најдорбите години.
Бостон???Десет години не знае што е тоа плеј офф имаат традиција од пред 20 години.Доминацијата на Лејкерс почнува на почетокот на милениумот предходно немаше лек од Чикаго.Значи зборот ми беше НБА нуди многу повеќе од кошарка.Трејдови,пикови итн итн.Колкаво е значењето да земеш добар пик или да трејдуваш правилно.Значи има политика и тактика.Неможеш да речеш еве Кливленд оваа година и одгодина толку.Ако имат добра политика ќе траат долго.Не е како кај нас ќе дојде спонзор ќе покаже пари ќе земе титула и АДИО.Не би рекол дека нема улога хармонијата затоа шо ја гарантирам дека ако во Лејкерс имаше клима и атмосфера и да не се спречкаа Коби и Шекил ќе доминираа уште 3-4 сезони...

Не не.Викам дека сега за сега така ми наликува тимот.За газдава не ми текиња као се викаше,коа го земаа Леброн на драфтот незнам каде читав дека тоа му е целта уствари,да собере што поише пари за него за неколку години,дека тоа го интересира највеќе а ако дојде некоја титула успут уште боље.
Е сеа,Кливленд игра плеј оф одкако дојде Џејмс,претходно долго беа на днто од лигата.Лејкерс не ми ни текиња дека некад биле меѓу последните тимови подолго од една сезона а исто и Бостон а двата тима се во лигата речиси од самиот почеток.
Е сеа,за таа политика што ја спомна,Думарс ти е правиот чоек,ментален е типот:) затоа и скоро убеден сум дека Леброн ќе иде у Пистонс.
Исто и за Коби - Шек примерот.Никад не сум бил за повеќе од една ол стар ѕвезда у тимот а ипак пред некоја сезона само еден фалеше за цел тим на Детроит да настапи на олстарот:) Тоа ми се свиѓа кај нив,шо играат тимска кошарка,што имаат сватено дека е ЕКИПЕН СПОРТ за разлика од телено шо го донесоа пред некој месец и шо грее клупа сеа и другион шо не му се играше со Шек. Играјте тенис ако сакате да играте сами!!!!

Вака стои до сега

ЛА Лејкерс-Јута 1-0
Сан Антонио-Далас 0-1
Портланд-Хјустон 0-1
Кливленд-Детроит 1-0
Бостон-Чикаго 0-1
Моментално се игра Орландо-Филаделфија води 59-50 Орландо.
Доста интересно почна плејофот,нека продолжи вака,само Сан Антонио да тепа:vozbud:

Леле каква утакмица помеѓу орландо и филаделфија. Ова не е можно 19 разлика во трета четвртина имаа орландо, но филаделфија полека ги стигна и во последните 3 минути беше егал. Андре Игудала прв пат го гледам типот од филаделфија и можам да кажам дека ги искина на орландо со влезови и шутеви и го даде решавачкиот и то апреку туркоглу .последниот напад од само 2 секунди го има орландо но туркоглу промаши тројка. конешен резултат 100 - 98 за филаделфија.

Ако почна плеј офот со инзенадувањ каде е крајот :helou:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom