NBA 2008/09

• Креатор на темата Креатор на темата marcus
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Вечер како можно изненадување ја прогнозирам Орландо - Филаделфија. Орландо е без Туркоглу, а Филаделфија е комплетна, па малце ако запне може и да изненади.

Малце и навивачки е, ама шо да прам. :)

:vozbud::vozbud::vozbud:

Кој ја гледал, прав среќник е! Права NBA класика, Игуодала ја изигра најдобрата партија сезонава!

:vozbud::vozbud::vozbud:

Кој ја гледал, прав среќник е! Права NBA класика, Игуодала ја изигра најдобрата партија сезонава!

Слободните ги промаши, а го погоди тој шутот што е 923125142314 потежок. Добар натпревар, иако мислев дека ќе биде досаден.

П.С И Тадиус Јанг ги реши со двете тројки на крајот, браво и за него, исто заслужен за победата како и Игудала..

Слободните ги промаши, а го погоди тој шутот што е 923125142314 потежок. Добар натпревар, иако мислев дека ќе биде досаден.

П.С И Тадиус Јанг ги реши со двете тројки на крајот, браво и за него, исто заслужен за победата како и Игудала..

За Филаделфија сум бил одсекогаш, од кога пратам NBA. Од ко навивам продефилираа Snow, McKey, Mutombo, Iverson... Сега се гради повторно конкурентен тим пополека, сега се тука Игуодала, Јанг, Милер, Бренд... Само Далемберт е слаба карика од првиот состав, немаме јак центар со години...

За Филаделфија сум бил одсекогаш, од кога пратам NBA. Од ко навивам продефилираа Snow, McKey, Mutombo, Iverson... Сега се гради повторно конкурентен тим пополека, сега се тука Игуодала, Јанг, Милер, Бренд... Само Далемберт е слаба карика од првиот состав, немаме јак центар со години...
ќе те исправам малце....и ја сум од мал за 76ers Мутомбо ни беше нај добар под кошевите на времето...после него не најдоа некој асален да го замени...а па и Бренд повреден....слаби сме под кошевите ама не се даваме :vozbud:

Значи не ме поправи, само потврди то шо реков. :)
После Мутомбо, класичен и јак центар немаме.

Вечер Далас пак гостува кај Сан Антонио првата ги тепавме во гости иако се сметаат за фаворити и вечер се надевам победа на Далас.

ќе те исправам малце....и ја сум од мал за 76ers Мутомбо ни беше нај добар под кошевите на времето...после него не најдоа некој асален да го замени...а па и Бренд повреден....слаби сме под кошевите ама не се даваме :vozbud:
Крис Вебер...
Кога се враќа Бренд

Крис Вебер...
Кога се враќа Бренд

За Вебер подобро да не зборвам. Дојде и му требаше пола сезона да се вклопи, играше одлично една сезона после то, па имаше операција на коленото и скокот му се намали за 2/3. Иако имаше 20 поени и 10 скока по натпревар, ништо посебно не направи Филаделфија таа сезона. Плус, природна позиција му е power forward, јас зборвам за класичен центар, како Шекил О’Нил, Дејвид Робинсон, Јао Минг, Бен Волас...

Вечер од колку саат има утакмици и нека каже дали ќе има на тв ил ида бараме на нет.

Вечер очекувам победа на Сан Антонио,мислам дека добро вечер ќе изигра Бонер,не знам зашто.
На спортска ставив едно ливче вака:Паркер да даде над 23 поена,Данкан над 21 и Реј Ален над 18:vozbud:Ќе видиме што ќе се деси ама мислам дека Ален сигурно ќе даде над 18,претходната изигра многу слабо.

Ајде вечер Бостон мора да тепа да се вратиме иако слаби сме во одбрана кога го нема Гарнет ама тоа е мора да се снаоѓаме и без него.

Вечер очекувам победа на Сан Антонио,мислам дека добро вечер ќе изигра Бонер,не знам зашто.
На спортска ставив едно ливче вака:Паркер да даде над 23 поена,Данкан над 21 и Реј Ален над 18:vozbud:Ќе видиме што ќе се деси ама мислам дека Ален сигурно ќе даде над 18,претходната изигра многу слабо.

Мора да тепаме вечер ако сакаме да останеме во игра за пласман понатаму. Со 0-2 мислам дека нема да имаме големи шанси за пресврт. Исто така мислам дека и Бостон нема да си дозволи таков луксуз да загуби двапати по ред дома, па очекувам по завршувањето на натпреварите серијата да биде изедначена, 1-1 и кај Сан Антонио и кај Бостон.

Мора да тепаме вечер ако сакаме да останеме во игра за пласман понатаму. Со 0-2 мислам дека нема да имаме големи шанси за пресврт. Исто така мислам дека и Бостон нема да си дозволи таков луксуз да загуби двапати по ред дома, па очекувам по завршувањето на натпреварите серијата да биде изедначена, 1-1 и кај Сан Антонио и кај Бостон.
Не смее да се дозволи пораз никако,иако и со пораз не завршува плејофот,сепак би имале шанси.
Бостон мислам дека вечерва ќе ги згази Булси,со или без Гарнет од нив се сепак каде каде поквалитетни се надевам вечер ќе го покажат тоа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom