Oldtimers

Член од
18 август 2007
Мислења
135
Поени од реакции
8
сеа како стојат цените за Oldtimer кај мене има еден Мерцедес црн точно незнам што модел е али многу е добар :)
па да прашам до која пара стојат цените!

офтопик:
оваков е (сличен а можда и ист )
Ова е мислам дека првиот модел на S класата на Мерцедес, W108..
Ретко се наоѓаат вакви кај нас, а цената би била негде околу 4 - 5000 евра, за некој сочуван примерок :)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Многу се 5.000 евра за возило од 60-тите... ретко кој би се осудил да ги даде, особено имајќи во предвид дека за истите пари можеш да земиш Е класа од 35 години понов.

Дека се наоѓаат љубители на стари возила се наоѓаат, но тешко дека ќе гледаме некое старо возило како се вози почесто поради гледањето на дискавери емисиите и ненормалните цени до таван.

Член од
18 август 2007
Мислења
135
Поени од реакции
8
Случајно коа се паркирав пред некој ден видов еден ваков мерцедес..
Темно зелена боја беше, као сега искочен од ФАБРИКА буквално!

Го возеше чоекот, али застана на момент излеа да се јави на тел, и отидов накај него да го прашам и да дознаам нешо повеке за колата.. Ми кажа дека ја земал од некој стар човек, прв газда со поминати 130000км, за 2300 евра.. но времето веќе си го имало направено своето, па он само ја префарбал и ја освежил, крпење не било потребно, и освен друго шо направил е шо сменил потрошни материјали.. уље филтри такви ствари.. Го прашав само колку би го дал кога би го продавал, ми рече не е за продавање, али коа би го давал испод 4500 - 5000 евра нема шанси :) Мерцедесот беше неверојатно сочуван и едноставно морав да го прашам :D
Вистинска реткост денес..:wink:

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.736
Поени од реакции
907
Сега ќе видиме со новиот закон како ќе се постават со цени.

5000 евра...my ass!

Хардкор фанатик сум за oldtimer-и ама да лупам толку пари само затоа што е зачувано (во некои случаи наводно), многу се лажат сопствениците.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Го возеше чоекот, али застана на момент излеа да се јави на тел, и отидов накај него да го прашам и да дознаам нешо повеке за колата.. Ми кажа дека ја земал од некој стар човек, прв газда со поминати 130000км, за 2300 евра.. но времето веќе си го имало направено своето, па он само ја префарбал и ја освежил, крпење не било потребно, и освен друго шо направил е шо сменил потрошни материјали.. уље филтри такви ствари.. Го прашав само колку би го дал кога би го продавал, ми рече не е за продавање, али коа би го давал испод 4500 - 5000 евра нема шанси :) Мерцедесот беше неверојатно сочуван и едноставно морав да го прашам :D
Мерџо како мерџо, кај и да мрднеш со него привлекуваш внимание, без разлика на годините.

Него ако веќе еднаш променил фарба, дефинитивно не е во таква топ состојба како што го замислуваш. Можеби изгледа добро на прв поглед, но ако го загледаш подетално (и ако знаеш кај да бараш) ќе најдеш еден куп маани и недостатоци. Во контекст на муабетот... го купил 2300 евра, фарбање 500 евра, потрошни матерјали 500 евра (мада филтри и масло се далеку од оваа цена) се на се 3200 евра прекусила. Не треба да кажам дека дека секоја кола ГУБИ на цена со тек на време, што значи дека треба да ја продава пак по некоја реална цена. А 5.000 евра??? тоа доаѓа 2.000 евра ќар за возило што си го купил, си го возел 3-4 години. Кај има така, на секој 3 години некој да ми дава 2.000 евра повеќе за колата од колку што сум ја купил???

Друго, иако сум љубител на стари возила во споредба со нешто вакво

ни на крај памет не ми паѓа да дадам 5000 евра за некоја старудија која што е 3-4 пати фарбана и полесна за 300-400 килограми од фабричката тежина.

Член од
8 февруари 2007
Мислења
2.931
Поени од реакции
251

незнам овој не ми изглеа стар
овој шо ти викам утре ке го сликам ептен ми фаќа око али скп е

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
мојот олдтајмер е Фичо добро е зачувано но му треба реставрација да дојде како што треба бидејки времето почнува да го јаде, прашањето ми беше колку би коштала реставрација на фичо, заштита фарба ова она со оглед на тоа дека фичото е во возна состојба

п.с планирам и малце да го спуштам бидејки џипски ми стои

S

smart ass

Гостин
Кадилак бе...лепота...

Chrysler HEMI also Plymouth

Гајле ми е за внимание ил за што мислат другите ова е МУСКУЛ

Штета што ова остана како легаси од крајслер...поточно сега е риборн...ама не е тоа тоа...исто и чироки-то е зверче(уствари иста фирма се)

Член од
18 август 2007
Мислења
135
Поени од реакции
8
А 5.000 евра??? тоа доаѓа 2.000 евра ќар за возило што си го купил, си го возел 3-4 години. Кај има така, на секој 3 години некој да ми дава 2.000 евра повеќе за колата од колку што сум ја купил??
Да, цената е за наши услови превисока од било која гледна точка.. За кола од 67 година "никој" не би ни помислил да даде 5000 евра.. НО има луѓе којшто се мераклии и би дале, иако се во мал број, барем кај нас. Друга работа е што рече за 2000 евра ќар.. На мерцедесов секоја година му расте цената, можда не 2000 евра за 3 или 4 години, ама му расте.. мислам дека не грешам за ова.
И сепак ке споменам дека луѓето не купуваат ваков мерцедес да им служи као единствена кола за секојдневна употреба.. Фактички тие шо имаат и сакаат и можат да си дозболат да го купат ова, сигурно имаат пари и уште 3,4 коли у гаража.
незнам овој не ми изглеа стар
овој шо ти викам утре ке го сликам ептен ми фаќа око али скп е
Можда тој шо си го глеал е Ponton или Fintail, постари генерации на 123ката.. ептен реткост е денес.
Сликај го ако можеш, баш ме интересира шо модел е.:wink:

мојот олдтајмер е Фичо добро е зачувано но му треба реставрација да дојде како што треба бидејки времето почнува да го јаде, прашањето ми беше колку би коштала реставрација на фичо, заштита фарба ова она со оглед на тоа дека фичото е во возна состојба

п.с планирам и малце да го спуштам бидејки џипски ми стои
Која година е Фичото?
Со обратно отварање на вратите е?:vozbud:

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
Да, цената е за наши услови превисока од било која гледна точка.. За кола од 67 година "никој" не би ни помислил да даде 5000 евра.. НО има луѓе којшто се мераклии и би дале, иако се во мал број, барем кај нас. Друга работа е што рече за 2000 евра ќар.. На мерцедесов секоја година му расте цената, можда не 2000 евра за 3 или 4 години, ама му расте.. мислам дека не грешам за ова.
И сепак ке споменам дека луѓето не купуваат ваков мерцедес да им служи као единствена кола за секојдневна употреба.. Фактички тие шо имаат и сакаат и можат да си дозболат да го купат ова, сигурно имаат пари и уште 3,4 коли у гаража.

Можда тој шо си го глеал е Ponton или Fintail, постари генерации на 123ката.. ептен реткост е денес.
Сликај го ако можеш, баш ме интересира шо модел е.:wink:

Која година е Фичото?
Со обратно отварање на вратите е?:vozbud:
не не нормално се отвараат вратите ама таблата внатре е метална незнам која година е точно не ми е тука во другата куќа е ко ке одам и ке го сликнам

Член од
18 август 2007
Мислења
135
Поени од реакции
8
Мислам дека до 1970та се моделите со метална шал-табла ако не се лажам.. Интересен проект за реставрација, башка не би требало многу пари да фрлиш за него :)

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
daj be ne gi stavaj oglasive u sekoja tema aj moderatori reagirajte na 3 mesta pisal

JeepMkd

Scratch model builder
Член од
25 јуни 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
468

Ова е втора тура на Ескорти кои се вртат низ градот. Пролетта десетина вакви беа средени тип топ и го напуштија градот, претпоставувам и Македонија.
Влекачот кој ги носи има БГ бројки, претпоставувам ги средуваат тука поради цените на услугите. Како и да е, штом по втор пат го работат истото, некој има направено добар бизнис.

JohnKav, пошто ти си по Фордовите, имаш ли некаква информација? Првите ги средуваа во Макс (така мислам).

Член од
18 јули 2010
Мислења
278
Поени од реакции
177
Пред некој ден направив нови слики од мојот кадетт. Како лета времето веќе е олдтајмер и официјално.

Kajgana Shop

На врв Bottom