Oldtimers

• Креатор на темата Креатор на темата Alek_Sk
  • Време на започнување Време на започнување
сеа како стојат цените за Oldtimer кај мене има еден Мерцедес црн точно незнам што модел е али многу е добар :)
па да прашам до која пара стојат цените!

офтопик:
оваков е (сличен а можда и ист )
Ова е мислам дека првиот модел на S класата на Мерцедес, W108..
Ретко се наоѓаат вакви кај нас, а цената би била негде околу 4 - 5000 евра, за некој сочуван примерок :)

Многу се 5.000 евра за возило од 60-тите... ретко кој би се осудил да ги даде, особено имајќи во предвид дека за истите пари можеш да земиш Е класа од 35 години понов.

Дека се наоѓаат љубители на стари возила се наоѓаат, но тешко дека ќе гледаме некое старо возило како се вози почесто поради гледањето на дискавери емисиите и ненормалните цени до таван.

Случајно коа се паркирав пред некој ден видов еден ваков мерцедес..
Темно зелена боја беше, као сега искочен од ФАБРИКА буквално!
800px-Mercedes-Benz_220D.JPG

Го возеше чоекот, али застана на момент излеа да се јави на тел, и отидов накај него да го прашам и да дознаам нешо повеке за колата.. Ми кажа дека ја земал од некој стар човек, прв газда со поминати 130000км, за 2300 евра.. но времето веќе си го имало направено своето, па он само ја префарбал и ја освежил, крпење не било потребно, и освен друго шо направил е шо сменил потрошни материјали.. уље филтри такви ствари.. Го прашав само колку би го дал кога би го продавал, ми рече не е за продавање, али коа би го давал испод 4500 - 5000 евра нема шанси :) Мерцедесот беше неверојатно сочуван и едноставно морав да го прашам :D
Вистинска реткост денес..:wink:

Сега ќе видиме со новиот закон како ќе се постават со цени.

5000 евра...my ass!

Хардкор фанатик сум за oldtimer-и ама да лупам толку пари само затоа што е зачувано (во некои случаи наводно), многу се лажат сопствениците.

Го возеше чоекот, али застана на момент излеа да се јави на тел, и отидов накај него да го прашам и да дознаам нешо повеке за колата.. Ми кажа дека ја земал од некој стар човек, прв газда со поминати 130000км, за 2300 евра.. но времето веќе си го имало направено своето, па он само ја префарбал и ја освежил, крпење не било потребно, и освен друго шо направил е шо сменил потрошни материјали.. уље филтри такви ствари.. Го прашав само колку би го дал кога би го продавал, ми рече не е за продавање, али коа би го давал испод 4500 - 5000 евра нема шанси :) Мерцедесот беше неверојатно сочуван и едноставно морав да го прашам :D
Мерџо како мерџо, кај и да мрднеш со него привлекуваш внимание, без разлика на годините.

Него ако веќе еднаш променил фарба, дефинитивно не е во таква топ состојба како што го замислуваш. Можеби изгледа добро на прв поглед, но ако го загледаш подетално (и ако знаеш кај да бараш) ќе најдеш еден куп маани и недостатоци. Во контекст на муабетот... го купил 2300 евра, фарбање 500 евра, потрошни матерјали 500 евра (мада филтри и масло се далеку од оваа цена) се на се 3200 евра прекусила. Не треба да кажам дека дека секоја кола ГУБИ на цена со тек на време, што значи дека треба да ја продава пак по некоја реална цена. А 5.000 евра??? тоа доаѓа 2.000 евра ќар за возило што си го купил, си го возел 3-4 години. Кај има така, на секој 3 години некој да ми дава 2.000 евра повеќе за колата од колку што сум ја купил???

Друго, иако сум љубител на стари возила во споредба со нешто вакво
1997-Mercedes-Benz-E420-WDBJF.gif

ни на крај памет не ми паѓа да дадам 5000 евра за некоја старудија која што е 3-4 пати фарбана и полесна за 300-400 килограми од фабричката тежина.

800px-Mercedes-Benz_220D.JPG

незнам овој не ми изглеа стар
овој шо ти викам утре ке го сликам ептен ми фаќа око али скп е

мојот олдтајмер е Фичо добро е зачувано но му треба реставрација да дојде како што треба бидејки времето почнува да го јаде, прашањето ми беше колку би коштала реставрација на фичо, заштита фарба ова она со оглед на тоа дека фичото е во возна состојба

п.с планирам и малце да го спуштам бидејки џипски ми стои

Кадилак бе...лепота...

680581173_e60e00dde0.jpg

Cadillac-Cadillac_627.JPG

Chrysler HEMI also Plymouth

img05.jpg

img02.jpg

Гајле ми е за внимание ил за што мислат другите ова е МУСКУЛ

12541-1970-plymouth-hemi-cuda-5.jpg

Штета што ова остана како легаси од крајслер...поточно сега е риборн...ама не е тоа тоа...исто и чироки-то е зверче(уствари иста фирма се)

А 5.000 евра??? тоа доаѓа 2.000 евра ќар за возило што си го купил, си го возел 3-4 години. Кај има така, на секој 3 години некој да ми дава 2.000 евра повеќе за колата од колку што сум ја купил??
Да, цената е за наши услови превисока од било која гледна точка.. За кола од 67 година "никој" не би ни помислил да даде 5000 евра.. НО има луѓе којшто се мераклии и би дале, иако се во мал број, барем кај нас. Друга работа е што рече за 2000 евра ќар.. На мерцедесов секоја година му расте цената, можда не 2000 евра за 3 или 4 години, ама му расте.. мислам дека не грешам за ова.
И сепак ке споменам дека луѓето не купуваат ваков мерцедес да им служи као единствена кола за секојдневна употреба.. Фактички тие шо имаат и сакаат и можат да си дозболат да го купат ова, сигурно имаат пари и уште 3,4 коли у гаража.
незнам овој не ми изглеа стар
овој шо ти викам утре ке го сликам ептен ми фаќа око али скп е
Можда тој шо си го глеал е Ponton или Fintail, постари генерации на 123ката.. ептен реткост е денес.
Сликај го ако можеш, баш ме интересира шо модел е.:wink:

мојот олдтајмер е Фичо добро е зачувано но му треба реставрација да дојде како што треба бидејки времето почнува да го јаде, прашањето ми беше колку би коштала реставрација на фичо, заштита фарба ова она со оглед на тоа дека фичото е во возна состојба

п.с планирам и малце да го спуштам бидејки џипски ми стои
Која година е Фичото?
Со обратно отварање на вратите е?:vozbud:

Да, цената е за наши услови превисока од било која гледна точка.. За кола од 67 година "никој" не би ни помислил да даде 5000 евра.. НО има луѓе којшто се мераклии и би дале, иако се во мал број, барем кај нас. Друга работа е што рече за 2000 евра ќар.. На мерцедесов секоја година му расте цената, можда не 2000 евра за 3 или 4 години, ама му расте.. мислам дека не грешам за ова.
И сепак ке споменам дека луѓето не купуваат ваков мерцедес да им служи као единствена кола за секојдневна употреба.. Фактички тие шо имаат и сакаат и можат да си дозболат да го купат ова, сигурно имаат пари и уште 3,4 коли у гаража.

Можда тој шо си го глеал е Ponton или Fintail, постари генерации на 123ката.. ептен реткост е денес.
Сликај го ако можеш, баш ме интересира шо модел е.:wink:

Која година е Фичото?
Со обратно отварање на вратите е?:vozbud:

не не нормално се отвараат вратите ама таблата внатре е метална незнам која година е точно не ми е тука во другата куќа е ко ке одам и ке го сликнам

Мислам дека до 1970та се моделите со метална шал-табла ако не се лажам.. Интересен проект за реставрација, башка не би требало многу пари да фрлиш за него :)

daj be ne gi stavaj oglasive u sekoja tema aj moderatori reagirajte na 3 mesta pisal

attachment.php

Ова е втора тура на Ескорти кои се вртат низ градот. Пролетта десетина вакви беа средени тип топ и го напуштија градот, претпоставувам и Македонија.
Влекачот кој ги носи има БГ бројки, претпоставувам ги средуваат тука поради цените на услугите. Како и да е, штом по втор пат го работат истото, некој има направено добар бизнис.

JohnKav, пошто ти си по Фордовите, имаш ли некаква информација? Првите ги средуваа во Макс (така мислам).

attachment.php

attachment.php

Пред некој ден направив нови слики од мојот кадетт. Како лета времето веќе е олдтајмер и официјално.

2yosnqd.jpg

2i78u4k.jpg

2m4p3bk.jpg

16ia4qg.jpg

vmunfc.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom