Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

BOJ@N

Штрумф Текнувало
Член од
30 ноември 2008
Мислења
884
Поени од реакции
489
Сакам да го продолжам постпејд договорот во T-mobile кој е истечен пред повеќе месеци но неможам да го најдам договорот. Дали за продолжување мора да го носам претходниот договор?

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
не. личната карта со тебе, и идеш во канцелариите или продажно место на т-мобиле, добар ден јас сум дојден за....

BOJ@N

Штрумф Текнувало
Член од
30 ноември 2008
Мислења
884
Поени од реакции
489
не. личната карта со тебе, и идеш во канцелариите или продажно место на т-мобиле, добар ден јас сум дојден за....
Фала. Го средив денеска.
:salut:

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.129
Поени од реакции
790
Помагајте!!! Имам еден прастар Сони Ериксон К500i, си работеше во ред до пред 2-3 дена од кога без никаква причина, сам од себе, телефонот го менува профилот (setting>general>profiles) од normal во portable handsfree па кога примам повик немам звук во слушалката. Морам рачно да го подесам на нормал потоа да го исклучам/ па уклучам телефонот за да се врати во нормала. Направив мастер ресет/профиле ресет- џабе!!! Инаку автоматското/фантом менување е во рандом интервали од некој 1час.
Плус додека го полнам телефонот, самиот се исклучува со екран на кој пишува charging, па морам да го вклучувам одново...

ПОМОШ!!!

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Доле кај што е конекторот за полнење и слушалки ти кородирал, :) ќе мора да се замени... корозијата и течностите пренесуваат струја - па затоа и телефоните ти ги појавува овие аномалии.

Член од
16 мај 2010
Мислења
116
Поени од реакции
1
помош луге до пред некој ден кога имав пропуштен повик а не сум видел кој ми ѕвонел ми стоесе порака на екран дека имам пропустен повик ама сега приметив дека не ми показува кога имам пропустен повик и нема порака на екран се работи за телефон LG GU230.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.591
Поени од реакции
14.398
Никако не можам да инсталирам Опера Мини на мојава Нокиа 6500с. Ќе почне да се инсталира, и по некое време ми излегува порака Certificate not verified on Phone or Sim. Ова ми се јавув кога ќе ја превземам директно преку browser-от на телефонот. А кога ќе ја инсталирам преку јар. фајлот, ми пишува неуспешно поврзување на интернет. Ве молиме проверете ги поставките, а интернет имам. Исто така пробав да инсталирам и други програми за интернет(за мсн, фејсбук и некои други mobile browsers), пак истото ми се јавува.

Иначе на ВИП оператор сум, немам пробано дали ќе се инсталира на Т-Мобајл, можно ли е да е до тоа ?

B

Blacks

Гостин
Еден од пиновите за сим картичката на телофонот ми е изместен т.е пропаднат. Што може да се направи?

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Ми треба една информација:

Имам е71 во последно време често ми се укочува баш кога ќе треба да кренам кога некој ми ѕвони. Хелп?

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Еден од пиновите за сим картичката на телофонот ми е изместен т.е пропаднат. Што може да се направи?
Ако неможеш да го исправиш тогаш други контакти за сим, за што телефон уствари се работи ?

Ми треба една информација:

Имам е71 во последно време често ми се укочува баш кога ќе треба да кренам кога некој ми ѕвони. Хелп?
Сам можеш да пробаш апдејт, формат и сл.

D_T

Чорбаџи Димко
Член од
8 март 2009
Мислења
2.119
Поени од реакции
1.571
Момци, дали телефон купен од One може да работи на други мрежи или ги кодираат само за нивната?!..... ИТНО ми треба информација...
фала однапред :)

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Момци, дали телефон купен од One може да работи на други мрежи или ги кодираат само за нивната?!..... ИТНО ми треба информација...
фала однапред :)
Па можит да е кодиран и да работат само на нивна мрежа,ама можит да се одкодират и да работат на друга мрежа само што пари не знам,прашај некој од сервисериве што ги имат на кајгана.

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Имам Nokia 5310, и од време на време ми покажува "Sim card registration failed", без да го чепкам воопшто. Па морам да ја извадам батеријата, да ја ставам пак, за да почне да работи. До што може да е проблемот, и дали може да се среди?

D_T

Чорбаџи Димко
Член од
8 март 2009
Мислења
2.119
Поени од реакции
1.571
Па можит да е кодиран и да работат само на нивна мрежа,ама можит да се одкодират и да работат на друга мрежа само што пари не знам,прашај некој од сервисериве што ги имат на кајгана.
Се јавив, прашав во One и ми рекоа дека не бил кодиран, ама сепак малку сум скептичен и не им верувам баш - незнам зошто :raz: .... а планирам да дадам добра сума на пари за моќно телефонче, па да не излезам зафркнат на крај...
А да го носам одпосле на декодирање - НЕ, поарно не би ни земал од кај нив

Kajgana Shop

На врв Bottom