Помош за избор на лаптоп

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
Супер е конфигурацијата само кажи ја цената, по тоа се разликуваат, пример за истите пари дали можиш нешто подобро да земиш.
Зошто е супер? Едино ако човекот сака да пушти месинџер и ворд/ексел/поинт...

Член од
5 август 2007
Мислења
3.588
Поени од реакции
2.617
Ам шо не чини? Графичката, процесорот, ...?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
  • Product Description: Sony VAIO CR Series VGN-CR11S/W - Core 2 Duo T7100 1.8 GHz - 14.1" TFT
  • Recommended Use: Home use
  • Dimensions (WxDxH): 33.5 cm x 24.9 cm x 4.3 cm
  • Weight: 2.5 kg
  • Platform Technology: Intel Centrino Duo
  • System Type: Notebook
  • Built-in Devices: Stereo speakers, wireless LAN aerial, Bluetooth aerial
  • Processor: Intel Core 2 Duo T7100 / 1.8 GHz ( Dual-Core )
  • Cache Memory: 2 MB - L2 Cache
  • RAM: 2 GB (installed) / 2 GB (max) - DDR2 SDRAM - 667 MHz - PC2-5300 ( 2 x 1 GB )
  • Card Reader: Yes
  • Hard Drive: 120 GB - Serial ATA-150 - 5400 rpm
  • Optical Storage: DVD±RW (±R DL) / DVD-RAM
  • Display: 14.1" TFT 1280 x 800 ( WXGA )
  • Graphics Controller: Intel GMA X3100 Dynamic Video Memory Technology 4.0
  • Audio Output: Sound card
  • Telecom: Fax / modem - 56 Kbps
  • Networking: Network adapter - Ethernet, Fast Ethernet, IEEE 802.11b, IEEE 802.11a, IEEE 802.11g, Bluetooth 2.0 EDR
  • Wireless NIC: Intel PRO/Wireless 3945ABG
  • Notebook Camera: Integrated - 1.3 Megapixel
  • Input Device: Keyboard, touchpad
  • Battery: Lithium Ion
  • Run Time (Up To): 3.8 hour(s)
  • Operating System: Microsoft Windows Vista Home Premium - English
  • Manufacturer Warranty: 1 year warranty
Дали е добар лаптопов?? Можно е за 2-3 дена да земам ваков,па ме интересира што ќе кажите, оти јас мн мн не се разбирам.
Која цена е?
За игри, не го бива.
Има добар процесор ама премал хард диск, и мал дисплеј.

Член од
5 август 2007
Мислења
3.588
Поени од реакции
2.617
Која цена е?
За игри, не го бива.
Има добар процесор ама премал хард диск, и мал дисплеј.
Хард дискот мислам дека е поголем(со доплата мислам ко го земале од Америка) Иначе цената се исплаќа секако, само сеа ме збунивте, оти за игри не чини. Не дека сум некој гејмер ама пак...

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Кајганџии јас сеуште тапкам во место,сеуште неодлучен за ниту една понуда...па еве вака кој е расположен може да ми помогне при изборот...цената:до 35 000...е сеа ја имав на ум некои лаптопи,но по ваша и друга препорака се тргнав настрана од Dual Core процесорите и од "графичката" GMA.Па ајде ако има некој предлог за мене нека пише!:smir:Помогнете ми да го одберам најдоброто за 35 К денари...Фала однапред за помошта:wink::wink:

едит:што ќе кажете за ова:
малку повеќе е од 35 000,ама нема веза...

Jordan Rudess

Tonight's the night.
Член од
3 декември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
53

Тоа што е Mobile Intel® Graphics Media Accelerator X3100 што е?? Графичка, матична?? И вреди ли да го земем за парите?

Zombie

...resistance is futile...
Член од
2 февруари 2008
Мислења
388
Поени од реакции
46

Тоа што е Mobile Intel® Graphics Media Accelerator X3100 што е?? Графичка, матична?? И вреди ли да го земем за парите?
Тоа е графички акцелератор (селски кажано) кој е вграден на матичната... со други зборови бул шит...
Е сеа дали вреди лаптопот за парите незнам, не сум во тек со цениве...некој поупаетн нека ти каже...
Ама шо е до мене не би земал лаптоп со таква графичка..

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Ја понекад размислувам да си купам лап топ но се тоа паѓа во вода кога ќе видам што машинче може да составам за тие пари. Така да прносен компјутер кога би купувал не би затворал многу пара. Би ми служел само за мултимедиа кога не сум дома.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Лично јас лаптоп не би купил никогаш, освен ако дедо мраз не ми го поклони..така да не ме интересираат и многу многу не се разбирам во нив
.....е сега работата е што јас треба да сум дедо мраз.....т.е. треба да купам еден лаптоп а ми е поставен само еден услов...да ја врти SIMS 3...и слични игрици
.....значи ми треба предлог за лаптоп кој го задоволува бараниот услов но по најмала можна цена....зошто знам дека брзо брзо ќе го баталат.

Член од
29 октомври 2008
Мислења
596
Поени од реакции
13
koj e najeftiniot laptop koj moze da se kupi u skopjevo,mi treba samo da moze da vozi windows 7(32bit),uglavno za internet i izdrzliva baterija.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Најевтиниот лаптоп што може да се купи во Скопјево најверојатно нема доволно снага да вози Win7. А убав лаптоп со Core2Duo процесор обично се наоѓа за 26-30000 денари.

Kajgana Shop

На врв Bottom