Помош за избор на лаптоп

• Креатор на темата Креатор на темата Jане
  • Време на започнување Време на започнување
Не е лош само не очекувај јаки перформанси за гејмање.

Здраво мислење за овие лаптопи :
или некоја друга препорака до 40.000 денари. Лаптопот е наменет исклучиво за работа, со можност за паралелно користење на повеќе апликации во исто време и подолготрајно користење во текот на денот.

или некоја друга препорака до 40.000 денари. Лаптопот е наменет исклучиво за работа, со можност за паралелно користење на повеќе апликации во исто време и подолготрајно користење во текот на денот.

Еве ти за 43к со OLED панел. Штом толку пари даваш барем земи некој со добар екран. Иначе Асус како бренд ти е подобар од сите овие заедно.

Baraj pred se Laptop na Koj barem RAM memorijata mu e so nadgradba i ne e zalemena na Maticnata plocha!
Isto taka baraj so Nisko UV zrachenje i visoka Refresh Rate pred se OLED . Treba da sedish po cel den pred nego i nemoj da ti gi unishtuva Ochite pred vreme!
I ne misli deka AJ mi e galje ne e strashno. Zatoa shto tek posle 5 godini che se kaesh.
Dali che bidi HP, ASUS ili Lenovo e seedno.
Acer se evtini kanachki i jas ne bi zel.

Јас имам Acer Aspire 5755G, купен од АМЦ пролетта 2012 година. 31-32 000 денари го зедов.
Имаше 6GB Ram (4+2). Пред некоја година му бапнав 8GB на местото од 2GB = 12GB Ram.
МАСТА му ја извадив! :D
Али ОК е сеа не тера повеќе... прилично стара машина... ма да и HDD-то почна да откажува, ќе му менам еден SSD колку да се најди за нешто.
А и искрено почна да загрева многу. CPU-то мава на 100 целзиусови. Мрза ми е да го отворам пак, да му менувам термална паста...
Зборо ми беше... Од кај дека се каначки... па уште и евтини? Да можам да најдам конфигурација во моментов ко шо барам за цената која можам да ја приуштам, одма пак земам Acer без размислување.

Attachments

• 5755G.jpg
    5755G.jpg
    318 KB · Прегледи: 6
Јас имам Acer Aspire 5755G, купен од АМЦ пролетта 2012 година. 31-32 000 денари го зедов.
Имаше 6GB Ram (4+2). Пред некоја година му бапнав 8GB на местото од 2GB = 12GB Ram.
МАСТА му ја извадив! :D
Али ОК е сеа не тера повеќе... прилично стара машина... ма да и HDD-то почна да откажува, ќе му менам еден SSD колку да се најди за нешто.
А и искрено почна да загрева многу. CPU-то мава на 100 целзиусови. Мрза ми е да го отворам пак, да му менувам термална паста...
Зборо ми беше... Од кај дека се каначки... па уште и евтини? Да можам да најдам конфигурација во моментов ко шо барам за цената која можам да ја приуштам, одма пак земам Acer без размислување.
Апсолутно ништо не разбирам сакаш а го продаваш или да го средиш? :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom