Се е до тога како ќе ти се погоди, ама не би го споредил со Тошиба.Ме интересира мислење за Fujitsu,користел некој?задоволен/незадоволен?Како се покажуваат,издржливи,кварливи?Јапанска машина е,па според тоа би требало да се рамо до рамо со Тошиба,што мислите ВИЕ?:smir:
Fujitsu Amilo Li 3710Се е до тога како ќе ти се погоди, ама не би го споредил со Тошиба.
И зависи кој модел, конфигурација, пари, за што ќе го користиш, како и дали ќе го одржуваш...
1. Многу е скап за тоа што го нудиFujitsu Amilo Li 3710![]()
Карактеристики:
- Процесор: Intel Pentium Dual-Core T4300 (2.10GHz 1MB 800MHz)
- Меморија: 4GB (2x2GB) DDR 2 RAM (800MHz)
- Тврд диск: 500GB SATA
- Монитор: 15.6" WXGA
- Оптички уред: DVD-SuperMulti (SATA)
- Графичка картичка: Intel GМА 4500М HD
- Мрежна картичка: Wireless LAN, WiFi b/g
- 3 x USB 2.0, Express Card slot, 13-in-1 card reader
- веб камера
- Батерија: (6 Cell) Lithium-ion
- Без Оперативен систем
- Тежина: 2,75 кг.
- 2 години гаранција
- Додаток: ташнацена: 29.599 ден.
Ќе ми треба за се',фотошоп,игрици,интернет,буквално се што правам на домашниот (desktop)...Понудава ми испадна пред очи,па затоа сакав да прашам во врска со фирмава,немам никакво искуство со Фуџитсу:wink:
Како марка се добри, но подолу наведената конфигурација е срање. Барај АМД турион х2 или Кор 2 дуо процесор. Ако земаш Интел конфигурација гледај на НЕ Е со Intel GMA (Graphic Media Accelerator) оти срање се.Ме интересира мислење за Fujitsu,користел некој?задоволен/незадоволен?Како се покажуваат,издржливи,кварливи?Јапанска машина е,па според тоа би требало да се рамо до рамо со Тошиба,што мислите ВИЕ?:smir:
Де бе,до толку лоши и графичката и процесорот?Како марка се добри, но подолу наведената конфигурација е срање. Барај АМД турион х2 или Кор 2 дуо процесор. Ако земаш Интел конфигурација гледај на НЕ Е со Intel GMA (Graphic Media Accelerator) оти срање се.
Овој “нема“ графичка.Де бе,до толку лоши и графичката и процесорот?Повеќето лаптопи во овој опсег на цена одат со овој интел процесор...Па дури и графичката...
-Знам дека не е којзнае колку јака машина лап топот,ама мислев дека за парите е ок:kesa:Лаптопов е свеж,па неможам да најдам review![]()
Незнам зошто, ама сите корисници на Dual Core во лап-топи се жалат дека процесорот грее. Е сега можеби за во зима е ок, ама кога надвор е 50 степени, не би сакал да ми се направи дупка во матичната плоча.Де бе,до толку лоши и графичката и процесорот?Повеќето лаптопи во овој опсег на цена одат со овој интел процесор...Па дури и графичката...
-Знам дека не е којзнае колку јака машина лап топот,ама мислев дека за парите е ок:kesa:Лаптопов е свеж,па неможам да најдам review![]()
Јас требаше ваков да земам, но истиот ден се предомислив за Dell-от, овој испаѓа околу 640 еура, а делот го платив 615, со нешто појак процесор, и појака графичка, но не од Македонија. Мислам дека ке е ок ХП, иако некој беше зборувал дека не е задоволен од ХП-то, иако му бил од Америка...ОК,ајде да го тргнеме овој процесор...еве нешто со core 2 duo,ама е посолен:
цена: 38.990 мкд
- 15.6" BrightView Panel Display
- Intel Pentium Core 2 Duo T5870
- 4 GB RAM
- 500 GB HDD
- VGA ATI 512 MB * DVD RW LightScribe
- Wireless a/b/g * Bluetooh 2.0 * 2MP Webcam
![]()
Ова баш не кажува ништо за графичката, види кој модел е за да се види дали е интегрирана или не.ОК,ајде да го тргнеме овој процесор...еве нешто со core 2 duo,ама е посолен:
HP ProBook 4510s (NX621EA) T5870 15.6/ 3G/320/VGA 512MB/Webcam/BAG
![]()
цена: 35.990 мкд
- 3 GB RAM
- 320 GB HDD
а за 3000 + го има ова(повеќе рам,повеќе хард)
цена: 38.990 мкд
- 4 GB RAM
- 500 GB HDD
![]()
Мојот процесор е Dual Core и исто така и "графичката" е Интел ГМА и можам да потврдам дека процесорот грее а "графичката" е тиња.Незнам зошто, ама сите корисници на Dual Core во лап-топи се жалат дека процесорот грее. Е сега можеби за во зима е ок, ама кога надвор е 50 степени, не би сакал да ми се направи дупка во матичната плоча.
А за Интел GMA, и нивните “перформанси“ прогледај и друго мислење, мада нема да се разликува многу од моето.
п.с. немој да го прашуваш оној што се обидува да ти го продаде компјутерот бидејќи ќе ти рече дека се одлични.
Супер е конфигурацијата само кажи ја цената, по тоа се разликуваат, пример за истите пари дали можиш нешто подобро да земиш.Дали е добар лаптопов?? Можно е за 2-3 дена да земам ваков,па ме интересира што ќе кажите, оти јас мн мн не се разбирам.
- Product Description: Sony VAIO CR Series VGN-CR11S/W - Core 2 Duo T7100 1.8 GHz - 14.1" TFT
- Recommended Use: Home use
- Dimensions (WxDxH): 33.5 cm x 24.9 cm x 4.3 cm
- Weight: 2.5 kg
- Platform Technology: Intel Centrino Duo
- System Type: Notebook
- Built-in Devices: Stereo speakers, wireless LAN aerial, Bluetooth aerial
- Processor: Intel Core 2 Duo T7100 / 1.8 GHz ( Dual-Core )
- Cache Memory: 2 MB - L2 Cache
- RAM: 2 GB (installed) / 2 GB (max) - DDR2 SDRAM - 667 MHz - PC2-5300 ( 2 x 1 GB )
- Card Reader: Yes
- Hard Drive: 120 GB - Serial ATA-150 - 5400 rpm
- Optical Storage: DVD±RW (±R DL) / DVD-RAM
- Display: 14.1" TFT 1280 x 800 ( WXGA )
- Graphics Controller: Intel GMA X3100 Dynamic Video Memory Technology 4.0
- Audio Output: Sound card
- Telecom: Fax / modem - 56 Kbps
- Networking: Network adapter - Ethernet, Fast Ethernet, IEEE 802.11b, IEEE 802.11a, IEEE 802.11g, Bluetooth 2.0 EDR
- Wireless NIC: Intel PRO/Wireless 3945ABG
- Notebook Camera: Integrated - 1.3 Megapixel
- Input Device: Keyboard, touchpad
- Battery: Lithium Ion
- Run Time (Up To): 3.8 hour(s)
- Operating System: Microsoft Windows Vista Home Premium - English
- Manufacturer Warranty: 1 year warranty