Врв на популизмот и себичноста

Дали е позитивно што на концертот за Тоше, Премиерот се самонагради и држеше говор?

• Вкупно гласачи
    47
  • Гласањето е завршено на .

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Сигурен си дека е на последно???

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Добро де,ако мислиш дека е на лош пат МК,гласај за Зајчо и Шема.Тие за 6 месеци во ЕУ ќе те внесат.:toe:
Aма не ми е јасно што сте навалиле на мене да ме линчувате за темава, ја поставив, поставив и анкета, бујрум гласајте. Линчувајте го оној кој рече дека ЕУ може да почека уште десетина години, кој во 100 чекори ќе го донесе совршенството кај нас, кој "со конкретни чекори и конкретни рокови" ќе стане новиот Мисирков, преродбеник, месијата на Македонија...ама не сакате да го напаѓате...ама ќе сакате, верувајте, за некое време. А тоа за кого ќе гласам јас ич да не ве боли глава, не се мачете, не верувам дека некого го интересира како некој друг гласа. Овде, си изразувам мое мислење, како што тоа го правите и вие, се создава натпревар во тоа кој е подобар говорник(пишувач) и тоа премногу го почитувам. Токму затоа е и форумов, нели?:helou:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
А знаеш дека Македонија е на последно место во број на интернет корисници на балканот? Тоа на што укажува? Дека сме најсиромашни или што ...
Или не едуцирани?

Македонија прва воведе целосна ВиФи мрежа над својата територија, тоа значи дека сме технолошки најнапредни?

Каква беше сликата за интернет корисници пред 2 години?

Колку компании нудеа услуги и зашто драстично паднаа цените, а се подобрија понудите?

И ај доста за ова, да не оди “темава“ во оффтопик.

Исто како што Груевски се испромовирал и се обидува да собира поени, така и комуњариве истото се обидуваат да го направат преку вакви теми/анкети.

Член од
18 февруари 2008
Мислења
2.201
Поени од реакции
86
E ако е полн џеб со 500ден. месечно за нет...ти зборувам за општата ситуација во цела држава, не ги сфаќај ограничено работите, на ниво на држава ти зборувам...ама на кого зборувам, рекалама си е реклама, таа вели дека се е ПРЕКРАСНО....
A ti samo za net neli davas pari taka(demek prvo net pa leb pa ostanato)?Inaku pred toa strasno bese dobro situacijata vo drzavata bese onako bas so vikase onoj legendarniot na klipot.Med i mleko.Dojde Grujo i stavi kraj.Gi vovede reklamite.Slusaj masko tie evtini finti od tipot nemame leb da jademe is ostalo odi prodavaj gi na drug.Da bese ti siromasen ke pisese 500 den so se.Koj e tvojot standard be za poln dzeb?I so ako doe BC ke iam neogranicen download?Daj objasni eve koa imas mokj na primetuvanje na populisti koe e resenieto?

I vo pravo si.Ne mi objasnuvaj.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Или не едуцирани?

Македонија прва воведе целосна ВиФи мрежа над својата територија, тоа значи дека сме технолошки најнапредни?

Каква беше сликата за интернет корисници пред 2 години?

Колку компании нудеа услуги и зашто драстично паднаа цените, а се подобрија понудите?

И ај доста за ова, да не оди “темава“ во оффтопик.

Исто како што Груевски се испромовирал и се обидува да собира поени, така и комуњариве истото се обидуваат да го направат преку вакви теми/анкети.
Не едуцирани ??? Човек ти Македонија со Замбија ја споредуваш ?
Е тогаш на времето имаше една компанија која нудеше нет и тоа мислам дека беше МТ, но зошто? Затоа што немаше конкуренција нити во фиксна телефонија нити во мобилна, затоа што ценетиот вмровец Љупчо потпиша договор со МТ и им обезбеди монопол во државава кој трае и ден денес.А денес сликата е многу поразлична, на пазарот едвај истурка Он нет, и дојде време на кабелски оператори то е то.

ЛоЛ сега ме скина од смеење, комуњарите преку анкети/теми на некои форуми се обидуваат да го намалат рејтингот на премиерот.Извини ова дан оди во живо на А1? :pos:
Човек ова е смешно, оваа тема ја даваш како пример за конкуренција на острото перење на мозоци што го праи Вмро на тв и радио?

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
A ti samo za net neli davas pari taka(demek prvo net pa leb pa ostanato)?Inaku pred toa strasno bese dobro situacijata vo drzavata bese onako bas so vikase onoj legendarniot na klipot.Med i mleko.Dojde Grujo i stavi kraj.Gi vovede reklamite.Slusaj masko tie evtini finti od tipot nemame leb da jademe is ostalo odi prodavaj gi na drug.Da bese ti siromasen ke pisese 500 den so se.Koj e tvojot standard be za poln dzeb?I so ako doe BC ke iam neogranicen download?Daj objasni eve koa imas mokj na primetuvanje na populisti koe e resenieto?

I vo pravo si.Ne mi objasnuvaj.
А да ти кажам колку пари трошам неделно лично за мене, или со колку пари излагам навечер, преку викенд? Ќе ти стигнат тебе 200-250ден. за во петок или сабота? Ќе ти стигната ако плаќаш 60% поскапо греење? Ако плаќаш зејтин од 85-100ден? Млеко 40ден. А со покачена плата или пензија од 2000ден? А тоа е за администрација, така? А што да кажат тие што работат во приватен сектор? Свесен си дека се тоа повеќе од 70-80% од сите вработени во РМ? Ќе им ја покачи платата газдата на шивачките во некој хангар? Или на некој што работи во трафика? Епа нема, ама некој ич глава не го боли, мува не го лази околу тоа.

Член од
18 февруари 2008
Мислења
2.201
Поени од реакции
86
I sea Grujo e kriv so seto toa poskape a?Sela svetska ekonomija krahirase gore dolu a tebe Grujo ti e kriv kako i obicno......Perenje na mozoci da.Ispran ti e.
Inaku vo pravo e Bratot otidovme u offtopik.

Site sto dobija statuetki se populisti.
Over.Out.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Не едуцирани ??? Човек ти Македонија со Замбија ја споредуваш ?
Е тогаш на времето имаше една компанија која нудеше нет и тоа мислам дека беше МТ, но зошто? Затоа што немаше конкуренција нити во фиксна телефонија нити во мобилна, затоа што ценетиот вмровец Љупчо потпиша договор со МТ и им обезбеди монопол во државава кој трае и ден денес.А денес сликата е многу поразлична, на пазарот едвај истурка Он нет, и дојде време на кабелски оператори то е то.

ЛоЛ сега ме скина од смеење, комуњарите преку анкети/теми на некои форуми се обидуваат да го намалат рејтингот на премиерот.Извини ова дан оди во живо на А1? :pos:
Човек ова е смешно, оваа тема ја даваш како пример за конкуренција на острото перење на мозоци што го праи Вмро на тв и радио?
Pa kako sto gledam toa OSTRO perenje mozoci e prilicno neuspesno,taka?

A ovaa tema e primer do kade moze da se otide vo svoeto poddanicko deluvanje.

Ne treba da si ekspert ko Frcko za da ja demistificiras namerata na avtorot.

A ti smej se, samiot sebe si.

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
I sea Grujo e kriv so seto toa poskape a?Sela svetska ekonomija krahirase gore dolu a tebe Grujo ti e kriv kako i obicno......Perenje na mozoci da.Ispran ti e.

Over.Out.
Епа македонската економија е посебна и некој треба да превземе одговорност за неа. Јас сигурно не. Или ако бар не може да превземе одговорност, нека не се фали дека е економски волшебник и преродбеник.И од мене крај за овој муабет на темава, да се вратиме.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318

Over.Out.
Нормално е дека Грујо е крив, крив е затоа што инфлацијата во регионот изнесуваше 4% а кај нас 11%, факт дека владата се покажа ептен неспособна во врска со борбата против популацијата - факт ти се цените наоколу!
Крај на офтопик.

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Лични ставови ко мојот на пример, не се коментираат, се грабнавте пак за БЦ и НГ...

Ајде, чук чук гљав ме ѕид.
Аман...

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
абе повер затуцан комуњар немаш што да правиш па продолжуваж со темава. Толку од цел концерт ти успеа грујо да го запамтиш, абе простаклук еден. И како тоа сам се наградил како тоа е поставена анкетета, како можел сам да се награди кога не е член на фондацијата Тоше Проески.
те жалам искрено што по цел ден мислиш само на политика и тоа како да оцрниш некого.
Малце прошетка во парк би ти помогнало да го заборавиш телевизорот дома.
Малце креативност можеби ќе го смени твоето мозоче па ќе видиш дека има и други работи во светот за кој има што да се размислува.
Зборувај ми за тоа те молам.:tapp: Кога ќе видиш црна точка на бела површина некако немоеш а да не ја заприметиш.Грујо беше таа црна точка у неделата. Нит се знае нит се познава а кујзнае и дали 2 песни од Тоше знае и он ќе збори за него....Бог да чува.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Pa kako sto gledam toa OSTRO perenje mozoci e prilicno neuspesno,taka?

A ovaa tema e primer do kade moze da se otide vo svoeto poddanicko deluvanje.

Ne treba da si ekspert ko Frcko za da ja demistificiras namerata na avtorot.

A ti smej se, samiot sebe si.
Зависи за кого како, засега одразот на испраните мозоци и на оние кој не се сеуште е три спрема еден па сега ти види.
Иначе не се смејам самиот себе, ајде други нека одлучат кој е смешен во муабетиве ...

Зборувај ми за тоа те молам.:tapp: Кога ќе видиш црна точка на бела површина некако немоеш а да не ја заприметиш.Грујо беше таа црна точка у неделата. Нит се знае нит се познава а кујзнае и дали 2 песни од Тоше знае и он ќе збори за него....Бог да чува.
Точно.Зошто лани не беше Грујо на концертот на Тоше заедно со министерот за образование и Џилијан Миловановиќ ? Или сега глеа да крене рејтинг во име на нашата легенда, луѓево да речат види алал да му е на премиерот :tapp:,кој читаше говор од некое смешно ливче, по тоа се гледаше најмногу неговата цел, се виде дека тоа што го кажуваше не беше од срце - туку од мозокот на неговите советници кои му имаа подвлечено што да говори, чисто онака дан прочита нешто друго, секоја чест, секоја ситуација знае човеков да ја искористи.

Член од
17 јули 2008
Мислења
544
Поени од реакции
18
Se soglasuvam da mislam nam bukvalno ni treba totalno makedonski totalitarizam . Posle toa se kesi dojde na mesto.Vreme e da izumre edna generacija .50 god komunistici totalitarizam vreme e da pomina i da dojde drug...... makedonski se razbira.I nema nisto loso.DOKOLKU SE SAKA DA SE POSTIGNE NEKAKVA CEL NESE BIRAAT SREDSTVA I NACIN.a vladetelot mora da gi krsi morlanite vrednosti dokolku i ponataka saka da ostane navlast.:helou:
Тоталитаризам??? Што ли дудлаш ти по ѓаволите? Па дај поим за тоталитаризам и после кажи ми дали мислиш дека навистина е во ред. Ако мислиш значи твојот мозок отишол во водите на популизмот да се пере и пере и пере......

H

HITCH

Гостин
Јас кажав и претходно прво говорот му беше катастрофа второ нема поим каде треба и што треба да каже. Луѓето околу него задолжени за тоа треба да летаат

Kajgana Shop

На врв Bottom