Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата MSV
  • Време на започнување

Roswell

Tu Sei Tutta La Mia Vita
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.619
Поени од реакции
29
Поздрав Фабул

Оби, подобро на човек да му кажеш кај греши, за ако еден сфати кај му била грешката да не се кае затоа што немало кој да го поучи.

Или нека си го суши мозокот и со тоа и со бесмислени работи.

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
А има ли поголема генерализација и избрзување од твојава реченица?
На основа на тоа што го бранам ставот дека марихуаната не е штетна,ти успеа заклучиш дека животот ми е упропастен.
А воопшто не ме ни познаваш,бај д веј.Браво,Фројд гомна да јаде.
Даваш заклучок за нечиј живот,само врз основа на неговиот аватар и еден став од многуте,а во исто време зборуваш дека не треба да се прават генерализации и избрзувања?

Ако сметаш дека марихуаната е корисна, блазеси ти на умот шо го носиш. Башка, кај го најде аватарот да го смешаш во приказнава, го спомнав негде?
И да, донесов заклучок дека немаш светла иднина како џаначе кое ќе лечи грип/температура/пролив/ватсоуевр со ганџа. Нели, корисна е.

Roswell

Tu Sei Tutta La Mia Vita
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.619
Поени од реакции
29
Ако сметаш дека марихуаната е корисна, блазеси ти на умот шо го носиш. Башка, кај го најде аватарот да го смешаш во приказнава, го спомнав негде?
И да, донесов заклучок дека немаш светла иднина како џаначе кое ќе лечи грип/температура/пролив/ватсоуевр со ганџа. Нели, корисна е.

Јас утре еден џоинт, нешто запек иам.

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
И поентата на писателот е дека...?

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Не сте свесни колку ги извртувате, погрешно интерпретирате и ги хиперболизирате научните публикации и безпотребно точно поради целата ваша нестручност ги дискредитирате.
Ајде да ви повторам што стои во резултатите од публикациите:
ако пушиш до 5 џоинта секој ден во рок од 12 години ќе ти се намалува хипокампусот за неколку проценти. Има и друга публикација која надополнува дек 10 % од светското население е генетски преодредено да ако често конзумира канабис дека сигурно ќе има дефект во меморијата односно во хипокампусот.

Ниедна студија не вели дека ќе ви се случи нешто ако пушите по еден џоинт на два-три месеца.

Друга работа ако некој се разбира од неуробиологија и неурохемија нема потреба да проба канабис за да знае што ќе доживее.

А кога ќе прочитам некоја ваква глупост у стилот на ПУШЕЊЕТО ТРЕВА ВИ ГО НАМАЛУВА МОЗОКОТ ми се СЕРЕ!!!
Би сакал ви ставам до знаење дека алкохолот, особено жестоките пијалоци кои не се добиени по природен пат (како на пример Brandy) прават неколкукратна поголема штета на мозокот од колку еден испушен ЏОИНТ!
Па така да, што не направат статија за тоа колку алкохолот му штети на човечкиот мозок? Или акцизата на алкохолот не го дозволува тоа а?
Пропаганда си е пропаганда, се се сведува на профит! Ако марихуаната е нелагалана од икс причини, тогаш треба да се искорени во целост, ама алкохолот е легален и нема што воопшто да се зборува за штетните дејства од него?!?! WTF?!?!?

Оби ван , ама коплетно не ти држи ова што го изнакажа, бидејќи и алкохолот е штетен, никој не спомна дека алкохолот не е штетен.
И не, не се парите тие кои диктираат дали нешто е штетно или не туку едноставно некаде мора да се стави граница, бидејќи ако не се стави граница сите дроги би биле легални а тоа ќе има само еден резултат, а тоа е распад на општеството и загрозување на опстанокот на човекот.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.906
Поени од реакции
11.667
Па очигледно тебе веќе почнала да ти дејствува на марихуната на процесот на размислување, бидејќи јас не пресметав ништо туку тоа го пишува во студијата.
Ако сега прекинеш да се труеш со оглед на големиот број на омнипотентни клетки во мозкот ќе ти се врати истиот број на неврони во мозокот кои сепак ќе треба однова да ги тренираш да градата што е можно повеќе синапси со други неврони.
Oк док, како ќе кажеш :helou:
Се "бистри" момци овдека, исклучок Bacillus gagous, бар неговите постови можам да ги читам (и гарант некој мрч за инат грешно ќе свати и може ќе ме исе*е дека толку разбирам, хаx финта :) )
Ај ќе се наметнуеме едни врз други шо е боље а?
хихи уживајте бе момци, напнати сте, пуцнете си едно мастрафче и средена работа
Ае поз енд стеј кул
No hard Feelings :wink:

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Некој пушел, пиел, се дрогирал, се глупирал и живеел околу 50тина год ама како што он САКА!
А пак некој се пазел, не праел ништо, не пробал ништо, живеел на ништо цел живот и таман дипломирал медицина го акнала кола!
Е тоа е.. Живот!

Z

ZeroStyle

Гостин
Некој умерено пиел,не пушел,не се дрогирал,не се глупирал и живеел околу 100 години ама како што он сака. :smir:

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
Јаааоо човече немој да пушите трава ви суши мозок бачкооо....хехе
Па нели се користи у медицината нешо?? А знам дека и некои народи си праат чај од марихуана и живеаат по 100 години мада не е баш ради марихуаната.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
хихи уживајте бе момци, напнати сте, пуцнете си едно мастрафче и средена работа
Така е, ќе ти ги среди сите проблеми кои те напнуваат...до наредно пашкање :)

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Активирај ја здравата половина од мозокот и можда ќе укапираш.
Браво.
Каква здрава дискусија од еден модератор.
Интересно е кога луѓето,кога немаат што да кажат,и се комплетно побиени,прибегнуваат кон нешто што мислат дека ќе го навреди другиот.
Не се секирај за мојата половина од мозокот.Мисли малце на твојата целина,која што глеам дека многу празна.
И ако имаш нешто паметно да кажеш,напиши,ако не...одјеби од темава и остај му на некој што уствари ВИДЕЛ што е тоа марихуана да коментира.
Оди пишуј негде у фудбал или кај и да е,плачи у љубов,пишуј секојдневни ствари,шо и се занимливи само на бабати....или прај нешто корисно.Или купи си други наочари,тоа би било фино.
А ако сакаш навреди,почекај да се видиме очи во очи,па тогаш си слободен да вреѓаш...класично типче со наочари,зад компјутер,шо мисли дека неговите зборови се силни,и никад нема да си фати женска.Тажно.

oBi_VaN

Is the man!
Член од
11 ноември 2007
Мислења
756
Поени од реакции
21
Оби ван , ама коплетно не ти држи ова што го изнакажа, бидејќи и алкохолот е штетен, никој не спомна дека алкохолот не е штетен.
И не, не се парите тие кои диктираат дали нешто е штетно или не туку едноставно некаде мора да се стави граница, бидејќи ако не се стави граница сите дроги би биле легални а тоа ќе има само еден резултат, а тоа е распад на општеството и загрозување на опстанокот на човекот.
Bacillus, имаш респект од мене! Те почитувам иако не те знам, бидејки не сум прочитал ниеден твој пост што не е на место.

Можеш да ми кажеш што се случува со мозокот при конзумирање на алкохол, особено оној вештачкиот што е пун со хемикалии? Нели имаше еден дел со уништување на мозочните клетки.... кои неможат повторно да се регенерираат:toe:

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.906
Поени од реакции
11.667
Ноуп батко, јас никогаш не сум напнат, еноставно знам да си се опуштам и без мастрафче :wink: него чисто на сите вас ви препорачав, онака џоа тензиичка имаше, па ај да прајте смир смир со едно луленце хихи

U

UnholY

Гостин
А, зошто мислиш дека оние кои ја конзумираат тоа го прават поради проблемите?
Зарем мислиш дека не се доволно свесни за тоа дека марихуаната нема да им помогне? Точно е дека марихуаната е андтидепресант, ама тоа шо го кажа е стварно неточно.
Не ги базирајте вашите мислење на рекла-казала принцип.

Kajgana Shop

На врв Bottom