А има ли поголема генерализација и избрзување од твојава реченица?
На основа на тоа што го бранам ставот дека марихуаната не е штетна,ти успеа заклучиш дека животот ми е упропастен.
А воопшто не ме ни познаваш,бај д веј.Браво,Фројд гомна да јаде.
Даваш заклучок за нечиј живот,само врз основа на неговиот аватар и еден став од многуте,а во исто време зборуваш дека не треба да се прават генерализации и избрзувања?
Ако сметаш дека марихуаната е корисна, блазеси ти на умот шо го носиш. Башка, кај го најде аватарот да го смешаш во приказнава, го спомнав негде?
И да, донесов заклучок дека немаш светла иднина како џаначе кое ќе лечи грип/температура/пролив/ватсоуевр со ганџа. Нели, корисна е.
А кога ќе прочитам некоја ваква глупост у стилот на ПУШЕЊЕТО ТРЕВА ВИ ГО НАМАЛУВА МОЗОКОТ ми се СЕРЕ!!!
Би сакал ви ставам до знаење дека алкохолот, особено жестоките пијалоци кои не се добиени по природен пат (како на пример Brandy) прават неколкукратна поголема штета на мозокот од колку еден испушен ЏОИНТ!
Па така да, што не направат статија за тоа колку алкохолот му штети на човечкиот мозок? Или акцизата на алкохолот не го дозволува тоа а?
Пропаганда си е пропаганда, се се сведува на профит! Ако марихуаната е нелагалана од икс причини, тогаш треба да се искорени во целост, ама алкохолот е легален и нема што воопшто да се зборува за штетните дејства од него?!?! WTF?!?!?
И поентата на писателот е дека...?
Oк док, како ќе кажеш :helou:Па очигледно тебе веќе почнала да ти дејствува на марихуната на процесот на размислување, бидејќи јас не пресметав ништо туку тоа го пишува во студијата.
Ако сега прекинеш да се труеш со оглед на големиот број на омнипотентни клетки во мозкот ќе ти се врати истиот број на неврони во мозокот кои сепак ќе треба однова да ги тренираш да градата што е можно повеќе синапси со други неврони.
Така е, ќе ти ги среди сите проблеми кои те напнуваат...до наредно пашкањехихи уживајте бе момци, напнати сте, пуцнете си едно мастрафче и средена работа
Браво.Активирај ја здравата половина од мозокот и можда ќе укапираш.
Bacillus, имаш респект од мене! Те почитувам иако не те знам, бидејки не сум прочитал ниеден твој пост што не е на место.Оби ван , ама коплетно не ти држи ова што го изнакажа, бидејќи и алкохолот е штетен, никој не спомна дека алкохолот не е штетен.
И не, не се парите тие кои диктираат дали нешто е штетно или не туку едноставно некаде мора да се стави граница, бидејќи ако не се стави граница сите дроги би биле легални а тоа ќе има само еден резултат, а тоа е распад на општеството и загрозување на опстанокот на човекот.
Ноуп батко, јас никогаш не сум напнат, еноставно знам да си се опуштам и без мастрафче :wink: него чисто на сите вас ви препорачав, онака џоа тензиичка имаше, па ај да прајте смир смир со едно луленце хихиТака е, ќе ти ги среди сите проблеми кои те напнуваат...до наредно пашкање![]()
А, зошто мислиш дека оние кои ја конзумираат тоа го прават поради проблемите?Така е, ќе ти ги среди сите проблеми кои те напнуваат...до наредно пашкање![]()