Читам и не можам да се изначитам.Од кога стана марихуаната безопасна?Алкохолот и цигарите биле полоши?Немој бе...
Кој почнал со марихуана,не застанал таму.Не познавам ни еден шо останал само на марихуана.Понатака следат другите дроги и после ќе се чудиш шо те снашло.Враќање назад нема.Ееј до кај стигнавме...па чудо едно е како 15годишните размислуват за дрогата,како да е најубата работа на светот...жалосно....
Баш денес дознав дека моја другарка почина од предозираност.А како почна?Со марихуана,мислеше оти не е ништо страшно,оти нема шанси та да посегни по други дроги,дека има контрола..ама очигледно немаше...а кој воопшто има?Жалосно,имаше само 22 год.Ама секој си го бира својот пат...
kleines sьјаes mдdchen....ova e tipicno mislenje vo klisee.......ako vise taka gledame togas ne e marata "prvata" droga tuku od sekad "takvite" pocnale ili so alkohol ili cigari...!!!!
ti garantiram deka pocnala najprvo cigari da pusi!
Кого лажеш бе лечење од хероин пократко од алкохол. Еве на Јанко имаше еден зависник 10 години на терапија е и уште не е излечен, а да не ти кажувам примери што ги знам дека се лечат со години, а многу од нив немале ни време.
ma zavisi koja terapija, ako e terapija so metadon ne me cudi ama ic...posto isto ku*** e toa, isto mu doagja
Probaj da prekines da pusis marihuana...
otprvin ke se osekas ko da si padnal od mars i ke mislis deka ne pripagas tuka...kako da si otflen od svetov...t
reba da smenis drusvo,novi luge,nov nacin na zivot...neka pomine pola godina i tvoite razmisluvanja i gledista na svetot potpolno ke se smenat...togas napravi paralela kakov si bil koga si pusel i kakov si sega se razbira ako mozes da se setis
zatoa marihuanata ne e samo trevka taa te menja kako licnost...cim nesto tolku malo moze da te smeni covece nesto ne e vo red...nikoj drug covek ne moze da te smeni moze samo da vlijae vrz tebe...sto znaci marihuanata ne e igracka taa e drug svet, drug nacin na zivot,drugo svakanje na svetot i celoto opstestvo...nitu gi podrzuvam nitu gi osuduvam onie koi ja konzumiraat...sekoj si e odgovoren za sebe i neka pravi sto saka...demokratsko opstestvo sme neli

!samo mrazam sto se pocnuva so konzumiranje na marihuana vo tinejdjerskiot period togas tvojata psiha e najranliva i togas se oformuvas ko licnost i jasno-marihuana wow(vo najgolem del)zatoa daj neka pocne da pusi nekoj od 21 godina(edna prosecna brojka koga se smeta deka licnosta e kolku tolku podsozreana)pa togas neka odluci dali saka da pusi ili ne...kako i da e da sme zivi i zdravi toa e najbitno i tuka se nadovrzuvam za zdravjeto sto e i temava ama me mrzi da pisuvam a i dovolno stvari se ispisaa za toa taka da mislim da je dosta (ccc malce zabegav, sorry ako ve izmaltretirav so ova moe mislenje)
otprvin, se osekjam taka koa ke roknam eden a ne koga ne mi se duva!
vtoro,aaa/???da smenam sto???helloooooouuuuuuuu konzum zavisi od mene a ne od mojata sredina, a nov nacin na zivot ti treba ako si se izvlekol od alkoholizam ili konzum na teski drogi!posto ipak marata ne te pravi fizicki zavisen!
ova sto go zboruvas ti mi lici kako, slusnav-pa kazuvam....bez pozadina ili tvoe iskustvo!
no smenuvanjeto kako licnost, sporedi go sega so alkoholicar ili narkoman!
vidi ironija - holandija e zemja so mozebi najmalce narkozavisnici -
zatoasto vo uciliste imaat bar po 2 sporta i nemaat vreme za "gluposti" a od drugata strana najfree od site / zaebano koj da gi svati !:nesvest:
zalno e mlad zivot da se "izgubi" mlado dete da se "navlece" sto mozeme protiv toa ????
moe moto sekoj sto "cepka" SAMOKONTROLA !
...
ete ti ja poentata!
problemot ne zavisi vo konzumot!
problemot lezi vo sirokata sredina!
edukacija e kljucot!!>>
-mene mi lici kako uste ne znaat kako da stavat kondom ili pak deka voopsto moze da imat posledici od seksualen odnos-a malite se prcat kao divi
-isto mi lici kako da ne znaat deka od litro vodka mozez i da umres vo extremen slucaj-a se pijancat
-mene mi lici kako da znaat deka ne se frli gjubre po ulici posto moze da se razvijat bolesti- a frlat!
-mene mi lici kako da ne znaat kako vliae n.pr. heroin- a se pukat!
ja sfakjate poentata??
EDUKACIJA i aktivnosti vo oblasta na sprot i rekreacija od strana na vladata i ne/vladini organizacii moze da vliae mnogu na mladiot narod i e kljucot prtiv zloupotreba na droga i drugi stetni substancii i faktori!