Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата Креатор на темата MSV
  • Време на започнување Време на започнување
леле ова можда ке ви звучи глупо али што да правам... Летото си одам јас на тренинг на веслање... си се загреав све едно друго.. и тргнав да трчам по патеката за трчање... и одам одам и само видов некој деца другари мои... со ги знам за добри деца... десно од патеката на едно 6-7 метри... сите дуваа... ми се пресекоја нозеве... дали се уплашив или нешто незнам.. и си продолжив да си трчам така стресен :S! Јас знам дека нема да пробам кој и да ме убедит... можда е можда не е страшно но јас од дрога и цигари иам страв... а алкохол си потпивнувам по дискотекиве вака по малце викендиве! :D

znaci edni moi drugarcinja veke "bivsi" : imaa grupa / najtalentiraniot bese mom4ence so "svoe" jas , se zapisa sk na fax odam da se videme slucajno i kaj nego da navratam za starite dni ... pominati zaedno ...
i sto ke vidam janak na heroin / polu-hiena sekoj go glada ko "paricki" za "obrok" - bese velam bese oti od toj moment se zgnasiv go izbrisav negoviot broj ... ne mi se dopaga veke - nesakam i jas da si imam problemi ( ne daj boze ko negovite )
taka nisto strasno / a za podpivnuvanjeto ok toa ne mi smeta , ama se sekiram od "alkoholizmot" i zatoa vo pogornite postovi ke vidis sto sakav da kazam
...
pozZ

mm.. Zemzela ne zbori koga neznaes.. Probaj pa komentiraj.. Marihuanata jezda te opusta i sve toa ama ne te gubi pa da imas dupka toest krater vo memorija posle toa i da neznaes so prajs.. Ako zborime za prisebnost.. Pojse si pri sebe od treva odkolku od alkohol. ;)

Se so merka i alkohol i trava ... koj en znae ili ke lazi ko svinja na cetri noze ili ke se stonira pa ke go brkaat marsovci a on nema da moze da se mrdne ...losho losho

Abe sega ke brka to sho ke mu se brka,a od kade toa deka brkat marsovci...si brkal nekogash? :P
Vidi brat cigarite se poloshi od trevata ako gi preterash,a trevata ako ja preterash ke zastonirash i ke si legnish ke prespiesh i kraj.So cigarite ke lapnish nekoe apche za da ti pomini glavata od bolkite...toa tie + hemija.
I edno kazi mi koj umrel od pushenje na trebva? :D
Читам и не можам да се изначитам.Од кога стана марихуаната безопасна?Алкохолот и цигарите биле полоши?Немој бе...
Кој почнал со марихуана,не застанал таму.Не познавам ни еден шо останал само на марихуана.Понатака следат другите дроги и после ќе се чудиш шо те снашло.Враќање назад нема.Ееј до кај стигнавме...па чудо едно е како 15годишните размислуват за дрогата,како да е најубата работа на светот...жалосно....
Баш денес дознав дека моја другарка почина од предозираност.А како почна?Со марихуана,мислеше оти не е ништо страшно,оти нема шанси та да посегни по други дроги,дека има контрола..ама очигледно немаше...а кој воопшто има?Жалосно,имаше само 22 год.Ама секој си го бира својот пат...

Марихуаната влијае лошо на здравјето ако се претера, а од неколку пати се нема гајле ама ако пробаш онака еднаш од љубопитство ок е ама то да ти станит секојдневие или навика тогаш......

Марихуаната влијае лошо на здравјето ако се претера, а од неколку пати се нема гајле ама ако пробаш онака еднаш од љубопитство ок е ама то да ти станит секојдневие или навика тогаш......
Нема гајле од еднаш?Ама ретко кој останал на то еднаш..си викат ај уште сега,ај уште сега и ко ќе с свестат кај се ќе биди касно...а и зошто воопшто да пробаш кога знаеш дека ќе ти го уништи животот?

Позитивно.
Барем за мене.
Во цел свет се користи и за медицински цели,ако не сте знаеле.
Немора да се користи за џанкање,ама може и тоа,чисто онака.
Кој како си сака и пожелува.

најдобро е да се користи да ја натераш мајка ти да ти направи колачиња ехааа некој ако го интересира го имам рецептот ехехеххе и нема воопсто да делува негативно ем најаден ем супер ќе ти е

Дали марихуаната го загрозува нашето здравје?
- Ниедна дрога не е неризична, нопосле 150 години истражувања единствената озбилна нездрава последица која марихуанта ја предизвикува е бронхитис, но и понатаму е поздрава од тутунот и оние кои ја пушат, пушат помалку тутун. Целиот ризик од димот може да се намали со пушење преку waterpipes со помали количини на марихуана. "Moreover, cannabis is a proven medicinal herb with hundreds of modern therapeutic uses in treating ailments like stress, glaucoma, MS, asthma, arthritis, cancer therapy, AIDS symptoms, epilepsy, nausea, anorexia, depression, etc." (New York Times)
Дали некој умрел од марихуана?
- На почетокот на 1988 судијата Francis Young после детално истражување и анализирање ја донел следнава пресуда: "Marijuana is far safer than many foods we commonly consume." Научниците докажаа дека марихуаната предизвикува најмал број смртни случаи годишно:
Тутун - 340,00 до 425,000
Алкохол (исклучени криминал/несреќни случаи) - 150,000+
Drug Overdose (рецепта) - 14,000 to 27,000
Drug Overdose (нелегални) - 3,800 to 5,200
Аспирин 180 to 1000+
Марихуана - 0

Дали марихуаната води кон користење јаки дроги?
- Не. Дури помага во третман против јаките дроги. National Academy of Science reports, "Legal drugs for adults, such as alcohol and tobacco,....precede use of all illicit drugs." Tobacco is called "the gateway drug." Сепак оние кои користат јаки дроги пушат и марихуана.

Читам и не можам да се изначитам.Од кога стана марихуаната безопасна?Алкохолот и цигарите биле полоши?Немој бе...
Кој почнал со марихуана,не застанал таму.Не познавам ни еден шо останал само на марихуана.Понатака следат другите дроги и после ќе се чудиш шо те снашло.Враќање назад нема.Ееј до кај стигнавме...па чудо едно е како 15годишните размислуват за дрогата,како да е најубата работа на светот...жалосно....
Баш денес дознав дека моја другарка почина од предозираност.А како почна?Со марихуана,мислеше оти не е ништо страшно,оти нема шанси та да посегни по други дроги,дека има контрола..ама очигледно немаше...а кој воопшто има?Жалосно,имаше само 22 год.Ама секој си го бира својот пат...

kleines sьјаes mдdchen....ova e tipicno mislenje vo klisee.......ako vise taka gledame togas ne e marata "prvata" droga tuku od sekad "takvite" pocnale ili so alkohol ili cigari...!!!!

ti garantiram deka pocnala najprvo cigari da pusi!

Кого лажеш бе лечење од хероин пократко од алкохол. Еве на Јанко имаше еден зависник 10 години на терапија е и уште не е излечен, а да не ти кажувам примери што ги знам дека се лечат со години, а многу од нив немале ни време.

ma zavisi koja terapija, ako e terapija so metadon ne me cudi ama ic...posto isto ku*** e toa, isto mu doagja

Probaj da prekines da pusis marihuana...otprvin ke se osekas ko da si padnal od mars i ke mislis deka ne pripagas tuka...kako da si otflen od svetov...treba da smenis drusvo,novi luge,nov nacin na zivot...neka pomine pola godina i tvoite razmisluvanja i gledista na svetot potpolno ke se smenat...togas napravi paralela kakov si bil koga si pusel i kakov si sega se razbira ako mozes da se setis:)
zatoa marihuanata ne e samo trevka taa te menja kako licnost...cim nesto tolku malo moze da te smeni covece nesto ne e vo red...nikoj drug covek ne moze da te smeni moze samo da vlijae vrz tebe...sto znaci marihuanata ne e igracka taa e drug svet, drug nacin na zivot,drugo svakanje na svetot i celoto opstestvo...nitu gi podrzuvam nitu gi osuduvam onie koi ja konzumiraat...sekoj si e odgovoren za sebe i neka pravi sto saka...demokratsko opstestvo sme neli:)!samo mrazam sto se pocnuva so konzumiranje na marihuana vo tinejdjerskiot period togas tvojata psiha e najranliva i togas se oformuvas ko licnost i jasno-marihuana wow(vo najgolem del)zatoa daj neka pocne da pusi nekoj od 21 godina(edna prosecna brojka koga se smeta deka licnosta e kolku tolku podsozreana)pa togas neka odluci dali saka da pusi ili ne...kako i da e da sme zivi i zdravi toa e najbitno i tuka se nadovrzuvam za zdravjeto sto e i temava ama me mrzi da pisuvam a i dovolno stvari se ispisaa za toa taka da mislim da je dosta (ccc malce zabegav, sorry ako ve izmaltretirav so ova moe mislenje)

otprvin, se osekjam taka koa ke roknam eden a ne koga ne mi se duva!
vtoro,aaa/???da smenam sto???helloooooouuuuuuuu konzum zavisi od mene a ne od mojata sredina, a nov nacin na zivot ti treba ako si se izvlekol od alkoholizam ili konzum na teski drogi!posto ipak marata ne te pravi fizicki zavisen!
ova sto go zboruvas ti mi lici kako, slusnav-pa kazuvam....bez pozadina ili tvoe iskustvo!

no smenuvanjeto kako licnost, sporedi go sega so alkoholicar ili narkoman!

vidi ironija - holandija e zemja so mozebi najmalce narkozavisnici -
zatoasto vo uciliste imaat bar po 2 sporta i nemaat vreme za "gluposti" a od drugata strana najfree od site / zaebano koj da gi svati !:nesvest:
zalno e mlad zivot da se "izgubi" mlado dete da se "navlece" sto mozeme protiv toa ????
moe moto sekoj sto "cepka" SAMOKONTROLA !
...

ete ti ja poentata!
problemot ne zavisi vo konzumot!
problemot lezi vo sirokata sredina!
edukacija e kljucot!!>>
-mene mi lici kako uste ne znaat kako da stavat kondom ili pak deka voopsto moze da imat posledici od seksualen odnos-a malite se prcat kao divi
-isto mi lici kako da ne znaat deka od litro vodka mozez i da umres vo extremen slucaj-a se pijancat
-mene mi lici kako da znaat deka ne se frli gjubre po ulici posto moze da se razvijat bolesti- a frlat!
-mene mi lici kako da ne znaat kako vliae n.pr. heroin- a se pukat!
ja sfakjate poentata??

EDUKACIJA i aktivnosti vo oblasta na sprot i rekreacija od strana na vladata i ne/vladini organizacii moze da vliae mnogu na mladiot narod i e kljucot prtiv zloupotreba na droga i drugi stetni substancii i faktori!

70% од младинава у македонија, е УЖИВАТЕЛ на марихуаната, и ретко веќе дојде време, ретко некој да не пробал, сите од завидливост, да проба да види што е, зошто тој А ЈАС НЕ, итн:toe:

sto znaci marihuanata ne e igracka taa e drug svet, drug nacin na zivot,drugo svakanje na svetot i celoto opstestvo.
Точно.
Комплетно нова димензија и перцепција.
Само,не значи дека тоа ново гледање на светот е погрешно и девијантно,како што сакаат да го претстават сите,туку,како и се друго во универзумов,си има свои позитивни и негативни страни.

Ајде бре за 20-тина години низ цел свет ќе биде легализирана и после сите ќе ќутите исто ко за цигарите.

Ајде бре за 20-тина години низ цел свет ќе биде легализирана и после сите ќе ќутите исто ко за цигарите.

pa i da ne e ne e strasno ko opium , heroin ... del se pomireni del se borci - revolucioneri - ...

Точно.
Комплетно нова димензија и перцепција.
Само,не значи дека тоа ново гледање на светот е погрешно и девијантно,како што сакаат да го претстават сите,туку,како и се друго во универзумов,си има свои позитивни и негативни страни.

da ama e individualno koj kako saka taka gi "prifaka"

ete ti ja poentata!
problemot lezi vo sirokata sredina!
edukacija e kljucot!!>>
-mene mi lici kako uste ne znaat kako da stavat kondom ili pak deka voopsto moze da imat posledici od seksualen odnos-a malite se prcat kao divi
-isto mi lici kako da ne znaat deka od litro vodka mozez i da umres vo extremen slucaj-a se pijancat
-mene mi lici kako da znaat deka ne se frli gjubre po ulici posto moze da se razvijat bolesti- a frlat!
ja sfakjate poentata??

EDUKACIJA i aktivnosti vo oblasta na sprot i rekreacija od strana na vladata i ne/vladini organizacii moze da vliae mnogu na mladiot narod i e kljucot prtiv zloupotreba na droga i drugi stetni substancii i faktori!

bas toa e ona vistinskoto - ama ako se saka se se moze :pos2:
:smir:
pozZ

patem imam drugarce sto nema zapaleno nitu edna cigara a si pusi treva -
cigarite mu smetale ....

ete ti ja poentata!
pr!oblemot lezi vo sirokata sredina
edukacija e kljucot!!>>
ja sfakjate poentata??

Апсолутно се слагам со тебе. Едукацијата е нешто најбитно за развојот на секое општество. Без неа ништо не праиме.

Ретко кој дува затоа шо му е филм, повеќето дуваат да бидат кул, што е...смешно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom