Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата Креатор на темата MSV
  • Време на започнување Време на започнување
Секој продукт кој човекот го конзумира има корисни и штетни сутстанци по неговото здравје, па така и марихуаната. Некои тимови на научници ќе пронаоѓаат штетни супстанци, други ќе пронаоѓаат корисни...Не постои продукт кој човекот го конзумира а кој содржи исклучиво само корисни состојки за неговиот организам, заправо нема продукт кој не содржи и по нешто штетно така да сметам дека сите вакви муабети се јалови бидејки секогаш ќе има 2 табори.-Едни кои ќе зборуваат за штетноста, други кои ќе зборуваат за корисноста.

штетно како може , али понекогаш се препорачува и за лек па сега ти види. во секој случај не ја ценам

simonce* напиша:
Nikad neam probano a ne ni planiram....kako vlijae marihuanata na zdravjeto????>>??mislam loso...

Ako nemash nekoe iskustvo ili ne si procitala ..nemozesh da tvrdish deka marata vlijae losho .......

Sve zavisi od kvalitetot na marata ....nekad se pogoduva da ispushish po 7 - 8 jointa ., pa ne se deshava nishto ..samo te fakja mala dremka , a ako se pogodi nekoja dobra togash te ubiva , te bolat noe , ti se tresat kolenata , zabite ne gi osekjash , na sveto ne reagirash , nemash plunka , gadno custv imash , ali so vreme se naviknuvash .....dobrite stvari od marata se na nekoj psiholoshki plan ....(zavisi za koj kakk , za nekoj ne e trevka ) .....sepak vlijae zaebano na zdravjeto ...zatoa bogatashite se na koka ..em bolje em nema takvi efekti

astrion напиша:
Баш со гипс и јас не верувам да ја меша,не е луд дилерот да си изгуби муштериите со тоа што ке ги усмрти одма,треба да се заврти парата едно убаво а они сами ке си умрат некој ден од овердоуз:) ,можеби ги мешаат со нешто што не е смртоносно а да добие у количина, а 100% кока мислам дека тешко да најдеш,ако ја пробаш 100% ке ти рикне срцето одма,ке колабираш.

Od kade sega ova choveku?
Mislam, bitnite lugje koristat strogo chista koka, nema labavo ti teknuva?
Vidi, ako ne mi veruvash, slobodno rasprasaj po partiive:)) Funkcioneri i slichno... ajde chitaj megju redovi.

Марата...абе добра е само, се некои прсканици у задњо време, шо е работава?!

Научно е докажано дека марихуаната да се зема 2-3 пати годишно помага во чистењето на крвните садови, и го намалува ризикот од инфаркт, и запушени вени. Една кутија цигари дневно е поштетно 3 пати одколку да се еспуши една марихуана

МАРИХУАНА/Marijuana/Cannabis is the most widely used illegal drug. Made from parts of the cannabis plant, it’s a naturally occurring drug. It is a mild sedative (often causing a chilled out feeling or actual sleepiness) and it’s also a mild hallucinogen (meaning you may experience a state where you see objects and reality in a distorted way and may even hallucinate). The main active compound in cannabis is tetrahydrocannabinol (THC).
ме мрзеше да преведувам, ако некој не разбира нешто, ќе преведам или објаснам.
Марихуаната е дрога од класата ’’C’’. Доколку си фатен, полицијата секогаш ќе превземе мерки. Не смееш да ја поседуваш, даваш, продаваш, користиш... Не ствара зависност од почеток, со тоа што може да се прекине без проблем(додека човек е на почеток со користењето), а потоа, ако се продолжи со консумирање на дрогата, ствара зависност од никотин, цигарите не се доволни-го губат нивниот ефект, и на организмот му е потребна марихуаната како замена. На здравјето влијае во смисла на менување расположението често. Не е здрава-не помага на организмот, но не е ни штетна(во одредени граници)

MSV(support) напиша:
Марата...абе добра е само, се некои прсканици у задњо време, шо е работава?!

zavisi od koj zimash , fora im e u zadnjo vreme so lak da gi prskaat ..:toe:

на здравјето не-знам, ама на расположението :music3:

Се знае убаа трева од мајка природа така родена без прскања без глупости е прилично добра ствар, а за тоа колку влијае на здравјето што знам, две години активно пушев секој ден и незнам па и нема баш некои негативно последици, добро два пати имам „јадено„ бед ама тоа е скоро нормално кај почетниците

со е овоа бе све ганџари све ннннннннннаркомани упм.....

:duvac::duvac::duvac: видете го смајливо и јасно е како влијае:toe:.

п.с. шо му фали на слајливо:pos:

Да одговорам на прашањето лошо влијае како може да влијае дрога:my25:

vaka reagira odnosno vakvo vlijanie ima :pos2::pos2::pos2::vozbud::vozbud::vozbud:

So e be ova luge?Ni 1% ne sretnav da kazuva loso za marihuanata..c c c c cc c

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom