bucio
Урбан индијанец.
- Член од
- 8 јули 2008
- Мислења
- 16.330
- Поени од реакции
- 7.799
Господарот на прстените враќањето на кралот-11 оскари;Како на пример?
Заљубениот Шекспир-7 оскари;
Чикаго-6 оскари.
Господарот на прстените враќањето на кралот-11 оскари;Како на пример?
Приказната беше 100-та копија, комбинација од Шесто Сетило ( i see dead people....), еротските филмови што ги даваат после 12 по кабелските телевизии и туристички видео спотови од нашите прекрасни предели...Милчо Манчевски е човек со фикс идеи , доколку тој стигне до доволно голем буџет , верувам дека ќе направи masterpiece кој би бил повеќе од доволен за да добие оскар . Сенки беше , точно , просечен . Не ме сваќајте погрешно , приказната беше просечна , а глумците , режисерот и останатите одлично си ја завршија работата.![]()
Кои квалиетни глумци? М? од старите ли? па неможеш колку и да се добри да ги форсираш нив у нови филмови ако ме разбираш...годините си го прават своето за жал. А за новиве да не чујам, врска немаат!Освен добар филм потребни се и еден куп други ствари, ама зошто да не?! Имаме добар потенцијал, квалитетни глумци, сценаристи, навистина не гледам причина зошто еден ден да не успее некој македонски филм.
Постов може да звучи некако премногу идеалистички но јас верувам дека ако се створи добра екипа може да се освои оскар.