Дали некој македонски филм некогаш ќе добие оскар?

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
тогаш кога испадна флмот подоцна беше норминран за Оскар и се збореше дека освоил!
Номиниран беше, не освои. Освои тој филмот на Михалков, Изгорени од Сонцето мислам дека се викаше...

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.387
Поени од реакции
8.494
тогаш кога испадна флмот подоцна беше норминран за Оскар и се збореше дека освоил!
не бе каков оскар само златен лав во венеција доби а инаку беше номиниран за оскар ама не го доби за жал

во врска со темата тешко дека некогаш ќе добијаме оскар односно ќе бид некако можно само ако е некој голем проект заеднички подржан од повеќе држави и филмски индустрии

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Сепак големо достигнување е номинација за Оскар. Пред дождот беше одличен филм, со многу моќна музика и одличен перформанс на Раде Шербеџија.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Сепак големо достигнување е номинација за Оскар. Пред дождот беше одличен филм, со многу моќна музика и одличен перформанс на Раде Шербеџија.
И одлична камера и актерска екипа и содржина...
После тоа Милчо удри на секс...

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
^ Се слагам, но сцените со порничи не го менуваат моето мислење за него, дека е опасен професионалец и доста талентиран режисер...

п.с. Анастасија FTW.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
И јас имам високо мислење за него само се надевам дека ќе намали малку со тие сцените во следниот филм, не мора во секој... :)

I

Intex

Гостин
Баш "Сенки" не е филм за оскар.
Не? Има оригинална идеја, длабока порака, јаки дијалози, језив, напнат.
Едино имам забелешка за музиката на Џајковски. Не ми беше баш прикладна за филмот. Само траката на крајот, старата македонска ми ја крена косата.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Не? Има оригинална идеја, длабока порака, јаки дијалози, језив, напнат.
Едино имам забелешка за музиката на Џајковски. Не ми беше баш прикладна за филмот. Само траката на крајот, старата македонска ми ја крена косата.
Не е ништо оригинално.
Sixth Sense + Passengers + Emanuelle :)
Многу ми изгледа како да го имал сценариото од вториот некогаш при рака...

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Не, не, оригинално е во овие простори...:icon_lol:

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Не, не, оригинално е во овие простори...:icon_lol:
Па добро ама не можеш да добиеш оскар со I see dead people финти, пројде тоа :)

Туку мислам дека Пред Дождот заслужи, ама му должеа на Михалков за 3 години предходно кога го оштетиле и така го доби оскарот. Уште кога ги објавија номинациите се зборуваше дека бил оштетен, цело време се вртеше тој муабет, тоа беше нешто како лоби...

Како и да е, не гледам зошто некој Македонски филм, ете нека е пак на Милчо, не би влегол во конкуренција. Знае да направи добар филм, има луѓе да напишат музика, има добри актери... треба средства да се направи нешто добро, и идеја.

Штета што никој повеќе не се нафаќа да сними историски филм затоа што имаме многу убави приказни од минатото кои некој друг некогаш ќе ги раскаже. Пример, битката на Беласица е филм за епик холивудски блокбастер... Илјадници мртви, поразената војска ослепена и пратена дома, Цар што умира кога ќе ја види глетката... Ама на никој не му текнало да протурка таква скрипта, а плаче за филм...

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Како и да е, не гледам зошто некој Македонски филм, ете нека е пак на Милчо, не би влегол во конкуренција. Знае да направи добар филм, има луѓе да напишат музика, има добри актери... треба средства да се направи нешто добро, и идеја.

Штета што никој повеќе не се нафаќа да сними историски филм затоа што имаме многу убави приказни од минатото кои некој друг некогаш ќе ги раскаже. Пример, битката на Беласица е филм за епик холивудски блокбастер... Илјадници мртви, поразената војска ослепена и пратена дома, Цар што умира кога ќе ја види глетката... Ама на никој не му текнало да протурка таква скрипта, а плаче за филм...
Да, се слагам, ама за истово треба многу кеш, а буџетот на државава не предвидува финансирање на таа гранка од културата. Али ќе биде, прво капијата да се изгради, полека полека...

Kajgana Shop

На врв Bottom