Fringe

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
Сега завршив со пилотот и пријатно сум изненаден. Серијата е одлично направена. 3Д буквите што ги има на локациите се закон! Приказната е одлична, чувствувам дека Massive Dynamic ќе имаат некоја голема улога во понатамоншните епизоди исто како и Umbrella Corp. во Resident Evil. Најинтересниот момент, цела епизода се бара спас за Џон, а тој да ти бил негативецот.

Ајде сега одам да ја гледам 2рата епизода. :vozbud:

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.396
Поени од реакции
25.219
Сега сакам да ја ставам на спуштање првата епизода.
Само нешто збунка има овде, таа епизодата што излезе летото (пилот епизодата)
е означена како Fringe 00 или Fringe 01?
Затоа што пилотот од 700 мегабајти ја имам.
И кој ден излегува наредна епизода?

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Вечерта вторник накај среда.. значи утре од сабајле можеш да ја ставиш да се симнува.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.047
Поени од реакции
45.761
Читав рецензии за серијава т.е. за првата епизода ,око ми фати онаа во која се велеше дека е фузија на x-files и csi , и Се тоа зачинето со ко-креаторот на Лост J.J. Abrams . . . . доволни причини зашто сакам да ја гледам серијава . :toe:

DarthMakedon

Македонец
Член од
20 април 2008
Мислења
1.915
Поени од реакции
167
па да ви кажам штотуку ја спуштив и ја гледав и третата епизода од серијава
се поинтересна станува и позаебани работи се случуваат
значи препорачлива е за заинтересираните :smir:

DarthMakedon

Македонец
Член од
20 април 2008
Мислења
1.915
Поени од реакции
167
ја прати некој серијава
или само јас :)
ја изгледав веќе и четврта епизода и интересна серија ми е

Акаша

Hydra
Член од
28 мај 2006
Мислења
1.684
Поени од реакции
128
ја прати некој серијава
или само јас :)
ја изгледав веќе и четврта епизода и интересна серија ми е

Ja пратам и јас, само шо уште е рано да дадам некое мислење асално по шо уше не сум сигурна шо се случува. У секој случај оваа епизода ми беше една од поинтересните. Ного тие шо пратите и Лост заприметивте ли само колку слични звучни ефекти има :)

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Влегоа веќе во областа на The X-Files.. уште да излезе дека The Observer е вонземјанин, и крај :)

Интересна серија, само да не ја скинат после прва сезона како што си имаат навика кога рејтинзите не им се по мерак..

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
"Fringe" has gone mainstream, scoring a full-season order from Fox on Wednesday.

Fox's back nine pick up comes as "Fringe" has so far ranked No. 1 among all new shows in the adults 18-49 demo (with several more entries yet to bow).

"Fringe" bowed to lukewarm ratings, but made a stunning bounce in week two. After four segs, the show has averaged a 4.2 rating and 11 share, and 10.7 million viewers overall.

The skein, created by J.J. Abrams, Alex Kurtzman and Roberto Orci, reps the second frosh series to get a full season thumb's up - following the CW's "90210."

"Fringe" revolves around an FBI agent (Anna Torv) who partners with an eccentric doctor (John Noble) and his son (Joshua Jackson) to track unusual, disturbing events happening around the globe.

Lance Reddick, Kirk Acevedo, Mark Valley, Blair Brown and Jasika Nicole also star.

"Fringe" comes from Warner Bros. TV. Abrams, Kurtzman, Orci, Jeff Pinkner and Bryan Burk exec produce.

Член од
6 март 2007
Мислења
307
Поени од реакции
184
Super serija, mnogu e genijalna samo 1 nesto ne mi se dopaga, toa sto site nastani sto se slucuvaat imaat nekoja dopirna tocka so ovoj Dr.Walter Bishop, se nadevam deka vo idnina ke gledame uste podobri epizodi.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4
Поени од реакции
0
If The X-Files and CSI had a baby and that baby's godfather was Heroes, then that would be Fringe.

Se nadevam na povekje sezoni (4-6) zoshto poznavajki gi FOX koga se raboti za sci-fi nema da trae mnogu setete se na Firefly,Dark Angel...

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.396
Поени од реакции
25.219
Fringe
Чекав да помине барем одреден број епизоди за конечно да прокоментирам. Секоја среда сабајле веќе се чувствува таа еуфорија:pos:.
Можам да и' дадам сличен, скоро ист рејтинг како Heroes, Prison Break, Lost. Додека со нетрпение очекував нешто ново од наведениве три серии, сега и Fringe набрзо влезе во моите топ 10 омилени серии на сите времиња:).

Со ликовите уште се запознаваме колку толку, но сигурно би ја издвоил Olivia Dunham (Anna Torv). Незнам од каде ја нашле, ама дефинитивно има некоја привлечност.:pos:
Dr. Walter Bishop - сите епизоди воглавно се сведуваат некако на него, тој е мозокот на "операцијата", сепак добро изглумен лик во секој случај. Мора во секоја серија да има некој фрик.
Peter Bishop - на моменти ме нервира со неговата тврдоглавост и оние реплики од типот "I have 190 IQ". Како и да е, тој е посилната страна на серијалот.

Кога ќе се слушне позвучно име како Џеј Џеј Абрамс, публиката одма се асоцира со Изгубени. Абрамс на неверојатен начин и овој пат се покажа добро:). Се гледа дека претендира мистеријата, поради која и го гледам серијалов.

Ретко кога научно фантастичен трилер да има толку добри почетоци и притоа да не дојде до монотоното од епизода на епизода.
Некаде на интернет прочитав многу лоши критики. Но јас ја сакам серијава.
И морам да и' дадам висока оцена, затоа што Fringe си доби нов фан:)

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Само што ја изгледав првата епизода која ветува, ќе биде интересно, ефектите, актерите.. но сепак ќе видиме понатаму.
Интересно изгледа со буквите, натписите за кај се одвива дејствието. Стариот Bishop ме фасцинира со глумата, а Bishop џуниор би можел да биде добар агент.

И.. what happen on the plane is just a begining..

DarthMakedon

Македонец
Член од
20 април 2008
Мислења
1.915
Поени од реакции
167
е конечно
имало и други да ја гледаат одсем јас
:)

Божино