Започнаа “психичките бомбардирања“ за Северна Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата ABC
  • Време на започнување Време на започнување
Без апокалиптични сценарија.

Шкотите не ословуваа како Македонци, иако во моментов за ФИФА сме фиромци. Get the point? Духот е неуморлив, вољата е непокорена, милениуми. Ничија манипулација со некакви придавки и додавки нека не ве тера на размислување дека некој може да не избрише, асимилира, уништи - АКО сите државјани на МАКЕДОНИЈА сме заедно и работиме тимски, НИЕ ќе бидеме тие за кои ќе викаат: Карванот Кој Врви! Ама стратегијата треба да е појасна, конкретно на Ада ќе и се обратам, бидејќи не се сите 20 годишни "прлиња" како нас, и некого можеби оправдано го фаќа страв дека времето ќе му мине во земја со сива економија, неизвесна и небезбедна иднина - токму затоа, треба да се види јасен чекор, воља и водство кое нема со ефтини приказни да се обиде да замачка очи, туку ќе покаже и докаже дека ако треба да се "страда" е спремно да страда заедно со нас, обичните - кои ним им плаќаме сметки за вода и им даваме право и одговорност да носат одлуки за сите нас.

Кларификација и визија, тоа да го видиме: на сите полиња. Национално, економско, интегративно, културно. А не скапи кампањи за одвлекување на вниманието на народот и создавање хумус за манипулација за best and worst case scenario.

Така ли е МАКЕДОНЧИШТА?
А, како Серпико го замислуваш тоа?
Мислам и јасен план за економска иднина и енергична борба за идентитет сега и тука?

Зарем треба да се купува национална свесност од народот, со економски планови и ветувања за полн стомак?

Таа ли е паралелата?

А ти од каде знаеш како живеат тие? Безбедно..што е за тебе безбедно?

Да работиш ко вол до 17:30 дома да си 19ч и да ти поминал животот “безбедно“ притоа едвам крпејќи крај со крај, даноци на секој чекор... оти нема нигде ко дома, ќе се позајмам од некој, ќе одам кај баба кај дедо да ручам, некако ќе се скрпиме.

Дојди еве повели дојди види колку е милина да го броиш секој денар за да ти стигне за ќирија, факултет, јадење, шетање (луксуз), транспорт ( не е ова Скопје па сегде пешки да тркнеш за 30 мин. макс)

И кој СИ ПА ТИ, заради твојот послаб карактер МЕНЕ да ми го менуваш името, каде и да СМЕ ..сме Македонци. Да ти биде јасно разбра?

Имаме татко,мајка,браќа сестри во “таа“ Македонија, исто како што сум сигурен дека скоро секој има своја фамилија надвор.

А најглупава варијанта ти е да смениш име верувајќи дека со тоа ќе се смени нешто во државата и ќе оди на подобро.

Ко ќе дојдам таму да се 'мачам' како тебе, ќе ти кажам кој сум.

Шо бараш таму ако е овде убаво, а Брату?

На темава ги има повеќе оние кои тенденциозно сеат сомнеж и страв, отколку што реално се плашат.
.....И они се платени од грците за таа работа, најмалце по 50 евра од тенденциозен пост, доколку нормално е полн со сомнеж и страв.

Така е ада...нели ?

А нато и еу, не, не ни треба...не по цена на име.
А единствениот оптимизам што ни го нуди ада е горенапишаното...
Или евентуално она со крајот....ужасен.

А, како Серпико го замислуваш тоа?
Мислам и јасен план за економска иднина и енергична борба за идентитет сега и тука?

Зарем треба да се купува национална свесност од народот, со економски планови и ветувања за полн стомак?

Таа ли е паралелата?

Според мене:
Не треба да се купува национална свест со одвлекување на вниманието на само една страна, не треба да се купува национална свест со акцентирање дури и вулгаризирање на еден проблем кој некој од југот го има со нас.... не треба да се купува националната свест воопшто. Бар мојата не е купена никаде :)

Пример за план:
Ќе излезе премиерот, претседателот, група бизнисмени, инвеститори и ќе кажат - "дами и господо, селани, земјоделци, стечајци, студенти, иднино - не се замарајте премногу со изјавите на Дроља Бакојани кои нашите медиуми ви ги сервираат секој ден во големи дози. Дај да се фокусираме како ќе ја тераме нашата работа утре, задутре и наредни месец дена. Потоа пак ќе се договараме - кој шо треба и може да направи за да станеме посилни, поцврсти, понезависни од ден во ден.

И не се секирајте бидејќи јас/ние ја работам/име работата за која вие не плаќате, ја цениме одговорноста која вие ни ја дадовте и ќе ја оправдаме. Не се грижите за вашата безбедност! Нашата надворешна политика е доволно мудра за да обезбеди стратешки сојузници на безбедносен и економски план паралелно. Конкретно, планираме ова ова и ова..."

Несакам да симулирам, мислам дека суштината ја сфати.
Доста со таа грција и тој факинг спор. Доста со тоа НАТО и датум за преговори. Може така? Ако може, ајде да се договориме за план.

А планот јас и ти не сме во состојба да го предлагаме, нит планираме. Затоа постојат оние на кои сме се ослониле (власт и опозиција). Сакам токму тие да не не' играат ко хулахоп. Конкретност, не прашина во ветер.

Без апокалиптични сценарија.

Шкотите не ословуваа како Македонци, иако во моментов за ФИФА сме фиромци.
Така ли е МАКЕДОНЧИШТА?

Многу ме изненадија Шкотите на прашањето какви познавања имаат за Македонија.Нивниот одговор беше дека знаат оти Мајка Тереза е родена во оваа земја и дека ова е земјата на Александар Македонски.Тоа е доволен знак за сите нас дека излишни се психичките притисоци врз Македонија да го промени своето име.Со промена на името губиме не само идентитет,туку автоматски нашата традиција и култура ќе биде избришана и невидлива за очите на странците,кои (ќе)доаѓаат во посета на земјава.Истите ќе бидат доведени во состојба на бунило и ќе си го поставуваат прашањето,,А,каде е вистинската Македонија?,,Со префиксот ,,Северна,,автоматски се бришат сите асоцијации кои алудираат на Македонија како целина.А,информациите дека следната 2009 год.визниот режим ќе ни биде олеснет,како веќе е најавено,тогаш и излишни ќе бидат и промена на името и психичките масажи кои ни се наметнуваат нас како граѓани на Р.Македонија.Штом визниот режим е олеснет нема зошто да се грижиме за евентуална промена на име-ЕУ во таков случај ќе ни биде непотребна.

Zasto e podelena Koreja na severna koreja i na juzna ???

za somalija i da ti crtam nema da sfatis dosta se valjas ... eve ti idi kupi si lizavce :smir:

Е ај објасни де, дај кажи, што се случи со СОЈУЗНИЦИТЕ на САД, Кореа, Сомалија?

Мислам стварно, многу ме интересира...

Eте, пак Гуевски гуевски дрн дрн јариња...

Знам дека преговори баш туку така се прекинуваат..

Јас не мењам ИМЕ. Грчка сака промена. Нема компромис, завршија преговорите. Чао Нимиц, не ни требаш веќе.

Е сеа, од тоа што се спомнати егејците, жифти Елвира, што мајка се доби?? Шамар од сите страни, "не знаеме ние, не сме компетентни да зборуваме за егејци, тоа вие глеј средете си го...ја не знам, ја бев во подрум"...и згора на тоа, ние уште горди...ЕХЕЕЕЕЈ, ГИ СПОМНАВМЕ ЕГЕЈЦИТЕ....бљувотина...што ако НИЕ сме ги спомнале, кога другите играат миженка на тој факт??? Но, нормално, Груевски ги спомна Егејците, Груевски е цар...а тоа што никој не го слуша Груевски, башка муабет..

Сад заборави ги....САД ќе ти дадат подршка, ама треба да бидеш паметен, и да ја прифатиш...Подршката на САД во моментов е да попуштиш на преговори. Никој од нас не сака тоа да се случи, така да заборавете на подршката од САД...

Обама....грците добиваат, и тоа многу...
Меккејн, презафатен ќе биде со срањата во Јужниот исток што Буш му ги остаи, ќе излезе 5-10 минути ќе каже Је Је, Маседонија из а гуд кантри...ај лајк маседонија...и толку...

И што после??

ТОА Ада сакам да знам...ШТО ПОСЛЕ! Каков ни е планот??? Или го немаме?
Груевски го споменувам затоа што е првиот претставник на владата, и светот го слуша неговиот збор како збор на цела Македонија (кога за жал, кога за среќа). Аналогно, не е баш сеедно што тој(власта) збори.

А, така чао на нимиц, не може. Јбг.

Егејците...Важното е што првпат ние ги спомнуваме на тој начин. И често фидбекот не е важен, важна е самата акција.
Еднаш се спомнаа, па уште еднаш, па уште еднаш...Црвот така влегува.
Доволно е да ја погледнеш емисијата со Павле, за да сфатиш дека грчката хистерија сигурно не е изразена на таков паничен начин затоа што им е сеедно.

А, после...После, ќе видиме.
Или, силом прилике, ќе почнеме да градиме вистинска земја. Сигурни во идентитетот и перманентноста на името и државата, ќе почнеме да се ослонуваме сами на себе. И тоа е вистинскиот пат.

Или пак, ќе си се продадеме...И тогаш ќе биде апсолутно небитно што после.

Според мене:
Не треба да се купува национална свест со одвлекување на вниманието на само една страна, не треба да се купува национална свест со акцентирање дури и вулгаризирање на еден проблем кој некој од југот го има со нас.... не треба да се купува националната свест воопшто. Бар мојата не е купена никаде :)

Пример за план:
Ќе излезе премиерот, претседателот, група бизнисмени, инвеститори и ќе кажат - "дами и господо, селани, земјоделци, стечајци, студенти, иднино - не се замарајте премногу со изјавите на Дроља Бакојани кои нашите медиуми ви ги сервираат секој ден во големи дози. Дај да се фокусираме како ќе ја тераме нашата работа утре, задутре и наредни месец дена. Потоа пак ќе се договараме - кој шо треба и може да направи за да станеме посилни, поцврсти, понезависни од ден во ден.

И не се секирајте бидејќи јас/ние ја работам/име работата за која вие не плаќате, ја цениме одговорноста која вие ни ја дадовте и ќе ја оправдаме. Не се грижите за вашата безбедност! Нашата надворешна политика е доволно мудра за да обезбеди стратешки сојузници на безбедносен и економски план паралелно. Конкретно, планираме ова ова и ова..."

Несакам да симулирам, мислам дека суштината ја сфати.
Доста со таа грција и тој факинг спор. Доста со тоа НАТО и датум за преговори. Може така? Ако може, ајде да се договориме за план.

А планот јас и ти не сме во состојба да го предлагаме, нит планираме. Затоа постојат оние на кои сме се ослониле (власт и опозиција). Сакам токму тие да не не' играат ко хулахоп. Конкретност, не прашина во ветер.

Eте тоа го зборам...НЕКА ИСКОЧАТ ТОА ДА ГО КАЖАТ...

Нека....да ги видам...а не тука патриотизам да ми продаваат, а самите со наши пари кои што ни ги крадат си обезбедуваат лична иднина...а за нас, кој не ебе..

Постдипломски. Грев е?

Ок, извини, не е проблем тоа.

Ме нервираат одредени личности 'големи' патриоти кои се на безбедно место и викаат ако треба ќе 'јадеме' и корења...

Затоа што мислам дека ПОЈАК карактер имаат тие што останале овде, а не тие што фатиле џаде кај што е полесно...

.....И они се платени од грците за таа работа, најмалце по 50 евра од тенденциозен пост, доколку нормално е полн со сомнеж и страв.
Така е ада...нели ?
Не е. Благодарам. Пријатно.

А единствениот оптимизам што ни го нуди ада е горенапишаното...
Или евентуално она со крајот....ужасен.

А, што ти нудиш мудра главо?

Груевски го споменувам затоа што е првиот претставник на владата, и светот го слуша неговиот збор како збор на цела Македонија (кога за жал, кога за среќа). Аналогно, не е баш сеедно што тој(власта) збори.

А, така чао на нимиц, не може. Јбг.

Егејците...Важното е што првпат ние ги спомнуваме на тој начин. И често фидбекот не е важен, важна е самата акција.
Еднаш се спомнаа, па уште еднаш, па уште еднаш...Црвот така влегува.
Доволно е да ја погледнеш емисијата со Павле, за да сфатиш дека грчката хистерија сигурно не е изразена на таков паничен начин затоа што им е сеедно.

А, после...После, ќе видиме.
Или, силом прилике, ќе почнеме да градиме вистинска земја. Сигурни во идентитетот и перманентноста на името и државата, ќе почнеме да се ослонуваме сами на себе. И тоа е вистинскиот пат.

Или пак, ќе си се продадеме...И тогаш ќе биде апсолутно небитно што после.

Лично мислам дека со педерска (гејска) политика, треба педерски да се врати. Дали се сеќавате како Бугариве ќутеа за ОМО Илинден, до 31.12.2006, трпеа се што кажувавме правевме.

Помина Нова 2007, другиот ден го сменија листот, и маме еб*а се здружија со Грците.

Мислам дека отворањето на тие прашања ќе биде најдобро кога ќе влезиме во ЕУ. Реално сега нашите шанси да се бориме со Грција се како да одиш на Тенк со чечкалица.

Прво треба да се зачува името и идентитето и така да влезиме во НАТО, па потоа ЕУ, после може да се чаталиме.

Ja mozam da se kladam deka ako ne daj boze se smeni ime ada i bratot ke se samozapalat na plostad ili ke emigriraat :baeh:

Realen ponudi be ona so prostitucijata ja ke go vodam resorot :wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom