Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Poentata e deka helmetot ada cini PARI !!!
А побитната поента е дека џабе пари, АКО НЕМА ДРЖАВА И ИДЕНТИТЕТ.
Прво тоа, после се друго.
Колку сме претпазиливи и аналитични, браво!
Од толку тупење, на крај со ручки од тупани се остануе.
Вие што калкулирате, ширите паники, се предомислувате итд...:
Принцезички, нели гледате дека СТЕ КУКАВИЦИ?
Сум кажал и порано, од 2009 безвизен режим, цврсто сојузништво со САД и влегување во нивната планирана “Лига на Демократии“, се разбира доколку победи Меккејн ( а направи прецврт синоќа и води сега со 4%) и таму нема да бидеме уценувани со име, САД нема интерес да создава меѓуетнички конфликт во Македонија бидејќи со новата Амбасада даваат своевидна “гаранција“ за нивното присуство и значење, па никој не би се осмелил да оди против нив, затоа очекувам поволна политика од САД кон МК.
Полека но сигурно ќе се стабилизира економијата и ќе има константен раст, доволен за пристоен живот, само треба работа и посветеност.
Продлабочување на релации со земји како Турција и Израел, централна европа и сл.
На темава ги има повеќе оние кои тенденциозно сеат сомнеж и страв, отколку што реално се плашат.Потребно е носење на разумни одлуки во право време, и нема потреба да ги нарекуваш КУКАВИЦИ, луѓето кои со право се плашат за својата иднина и идната на својата држава.
Јас мојата иднина ја гледам во Македонија и не мислам да одам надвор да печалам (иако последно сум во големо искушение) и се надевам дека ситуацијата ќе стане подобра за живеење, а не полоша.
Многу ме нервираат ова 'патриотиве' кои викаат не ни треба НАТО, не ни треба ЕУ, а сите се со газот безбедно сместени во некоја ЕУ или НАТО земја.
rymz, свесен си и самиот дека разговорите туку така не се прекинуваат.
Исто ко што си свесен дека као се ценкаме зошто сме притиснати од надвор да као преговараме.
Е, имајќи го тоа во предвид, ни останува да почекаме за евентуален референдум, или пак, во случај владата да почне да испраќа сериозни индиции дека се спрема да го смени името, да се случи народ.
А дека се менуваат нешта, се менуваат...
Се прозборува првпат за Егејците, Груевски вели дека единствен компромис е алтернација на името во билатералните односи со Грција, се воспоставува една поинаква комуникација со Миловановиќ (а преку неа со сад)...
Најверојатно ќе имаме замрзната ситуација до крајов на годината.
И после show time.
Eve ja kazav dve koi go izedoa , ke ti dodadam i Koreja i Somalija ...
Izvini al ja zboram realno so fakti od istorijata a ti zboris za nesto sto ocekuvas da se sluci pretpostavka ... al dal ima toa osnov realno sea ?
Многу ме нервираат ова 'патриотиве' кои викаат не ни треба НАТО, не ни треба ЕУ, а сите се со газот безбедно сместени во некоја ЕУ или НАТО земја.
Epa ete se mesaat. Se mesaa vo minatoto i ke se mesaat vo idnina, vecno ke se mesat, prokolnati sme..... i nisto ne im mozeme.Има, доколку не се мешаат однадновр за внатрешните проблеми. Штета што постојат двојни стандарди...ЕУ се меша во секоја сфера на Македонија, за внатрешни прашања, а кога ги замоливме да ги земат во обзир Македонците во Грција, добивме одговор дека „ЕУ нема ингеренции за интервенција во внатрешната политика на своите членови и аспиранти“...