Започнаа “психичките бомбардирања“ за Северна Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата ABC
  • Време на започнување Време на започнување
A kako ke zacuvas drzava bez Helmet ????

Neli life is tough ?!

Kako u toj tough life bez helmet ???

Ime nema da se menja po stoti pat ama kamo pari za helmet , tie ne rastat na drvo :tapp:

Затоа, запознај се малку одблиску со што ние изглегуваме на тие разговори, а не преговори.

Без апокалиптични сценарија.

Шкотите не ословуваа како Македонци, иако во моментов за ФИФА сме фиромци. Get the point? Духот е неуморлив, вољата е непокорена, милениуми. Ничија манипулација со некакви придавки и додавки нека не ве тера на размислување дека некој може да не избрише, асимилира, уништи - АКО сите државјани на МАКЕДОНИЈА сме заедно и работиме тимски, НИЕ ќе бидеме тие за кои ќе викаат: Карванот Кој Врви! Ама стратегијата треба да е појасна, конкретно на Ада ќе и се обратам, бидејќи не се сите 20 годишни "прлиња" како нас, и некого можеби оправдано го фаќа страв дека времето ќе му мине во земја со сива економија, неизвесна и небезбедна иднина - токму затоа, треба да се види јасен чекор, воља и водство кое нема со ефтини приказни да се обиде да замачка очи, туку ќе покаже и докаже дека ако треба да се "страда" е спремно да страда заедно со нас, обичните - кои ним им плаќаме сметки за вода и им даваме право и одговорност да носат одлуки за сите нас.

Кларификација и визија, тоа да го видиме: на сите полиња. Национално, економско, интегративно, културно. А не скапи кампањи за одвлекување на вниманието на народот и создавање хумус за манипулација за best and worst case scenario.

Така ли е МАКЕДОНЧИШТА?

Колку сме претпазиливи и аналитични, браво!
Од толку тупење, на крај со ручки од тупани се остануе.

Вие што калкулирате, ширите паники, се предомислувате итд...:

Принцезички, нели гледате дека СТЕ КУКАВИЦИ?

Има една приказна за едно племе во Амазон.

Тоа племе со години полека изумирало од нешто, луѓето умирале од нешто и тие со своето знаење не можеле да откријат што е тоа.

Дошле научници и гледале праеле истражувале, и откриле дека племето умира од инсект кој живее на таванот од нивните колиби.

Ги собрале сите и им кажале за тоа.

Им рекле имате три избора.

1. Или да се преселите на друго место побезбедно
2. Или да се запалат сите колиби и да се изградат нови
3. Или да не правите ништо

Добро рекле тие, нашите стари ќе се соберат и ќе одлучат.

Се состанале една вечер, втора, и третата донесле одлука.

Другиот ден му кажале на научниците дека не сакаат ништо да преземат и дека подобро ќе умрат отколку да се преселат.

----------------------------------------------------------------

Потребно е носење на разумни одлуки во право време, и нема потреба да ги нарекуваш КУКАВИЦИ, луѓето кои со право се плашат за својата иднина и идната на својата држава.

Јас мојата иднина ја гледам во Македонија и не мислам да одам надвор да печалам (иако последно сум во големо искушение) и се надевам дека ситуацијата ќе стане подобра за живеење, а не полоша.

Многу ме нервираат ова 'патриотиве' кои викаат не ни треба НАТО, не ни треба ЕУ, а сите се со газот безбедно сместени во некоја ЕУ или НАТО земја.

rymz, свесен си и самиот дека разговорите туку така не се прекинуваат.
Исто ко што си свесен дека као се ценкаме зошто сме притиснати од надвор да као преговараме.

Е, имајќи го тоа во предвид, ни останува да почекаме за евентуален референдум, или пак, во случај владата да почне да испраќа сериозни индиции дека се спрема да го смени името, да се случи народ.

А дека се менуваат нешта, се менуваат...
Се прозборува првпат за Егејците, Груевски вели дека единствен компромис е алтернација на името во билатералните односи со Грција, се воспоставува една поинаква комуникација со Миловановиќ (а преку неа со сад)...

Најверојатно ќе имаме замрзната ситуација до крајов на годината.
И после show time.

Сум кажал и порано, од 2009 безвизен режим, цврсто сојузништво со САД и влегување во нивната планирана “Лига на Демократии“, се разбира доколку победи Меккејн ( а направи прецврт синоќа и води сега со 4%) и таму нема да бидеме уценувани со име, САД нема интерес да создава меѓуетнички конфликт во Македонија бидејќи со новата Амбасада даваат своевидна “гаранција“ за нивното присуство и значење, па никој не би се осмелил да оди против нив, затоа очекувам поволна политика од САД кон МК.

Полека но сигурно ќе се стабилизира економијата и ќе има константен раст, доволен за пристоен живот, само треба работа и посветеност.

Продлабочување на релации со земји како Турција и Израел, централна европа и сл.

Pa i ova e ubavo :smir: Veruj daj boze da se desi

Ama aj te molam kazi edna drzava kaj vlegla ko sojuznik USA i ne go izela stapot na kraj , ne izbil rat ili ne bila podelena ???

Eve ja kazav dve koi go izedoa , ke ti dodadam i Koreja i Somalija ...

Izvini al ja zboram realno so fakti od istorijata a ti zboris za nesto sto ocekuvas da se sluci pretpostavka ... al dal ima toa osnov realno sea ?

Пак добивам впечаток дека се зборува во ракавици од повеќето.

Толку ли е тешко да се отворат картите?

Сите сме да се прекинат преговорите а тие уште траат. Можеа да се прекинат после Букурешт но не се прекинаа. Грција ама апла ги прекина во моментот кога ни бапна вето и никому ништо. Само за нас ли важат преговорите?

Јас извлекувам само две можни сценарија.

АМЕРИКА не сака ние да се повлечеме од преговорите. Врти сучи ама на тоа му доаѓа. Е сега или е тоа за демек дека сме кооперативни а нема притисок да смениме име или има притисок како што алудираше Зевсус.

Трета варијанта не гледам а вистината верувам набргу ќе ја дознаеме.

Потребно е носење на разумни одлуки во право време, и нема потреба да ги нарекуваш КУКАВИЦИ, луѓето кои со право се плашат за својата иднина и идната на својата држава.

Јас мојата иднина ја гледам во Македонија и не мислам да одам надвор да печалам (иако последно сум во големо искушение) и се надевам дека ситуацијата ќе стане подобра за живеење, а не полоша.

Многу ме нервираат ова 'патриотиве' кои викаат не ни треба НАТО, не ни треба ЕУ, а сите се со газот безбедно сместени во некоја ЕУ или НАТО земја.
На темава ги има повеќе оние кои тенденциозно сеат сомнеж и страв, отколку што реално се плашат.

А нато и еу, не, не ни треба...не по цена на име.

rymz, свесен си и самиот дека разговорите туку така не се прекинуваат.
Исто ко што си свесен дека као се ценкаме зошто сме притиснати од надвор да као преговараме.

Е, имајќи го тоа во предвид, ни останува да почекаме за евентуален референдум, или пак, во случај владата да почне да испраќа сериозни индиции дека се спрема да го смени името, да се случи народ.

А дека се менуваат нешта, се менуваат...
Се прозборува првпат за Егејците, Груевски вели дека единствен компромис е алтернација на името во билатералните односи со Грција, се воспоставува една поинаква комуникација со Миловановиќ (а преку неа со сад)...

Најверојатно ќе имаме замрзната ситуација до крајов на годината.
И после show time.

Eте, пак Гуевски гуевски дрн дрн јариња...

Знам дека преговори баш туку така се прекинуваат..

Јас не мењам ИМЕ. Грчка сака промена. Нема компромис, завршија преговорите. Чао Нимиц, не ни требаш веќе.

Е сеа, од тоа што се спомнати егејците, жифти Елвира, што мајка се доби?? Шамар од сите страни, "не знаеме ние, не сме компетентни да зборуваме за егејци, тоа вие глеј средете си го...ја не знам, ја бев во подрум"...и згора на тоа, ние уште горди...ЕХЕЕЕЕЈ, ГИ СПОМНАВМЕ ЕГЕЈЦИТЕ....бљувотина...што ако НИЕ сме ги спомнале, кога другите играат миженка на тој факт??? Но, нормално, Груевски ги спомна Егејците, Груевски е цар...а тоа што никој не го слуша Груевски, башка муабет..

Сад заборави ги....САД ќе ти дадат подршка, ама треба да бидеш паметен, и да ја прифатиш...Подршката на САД во моментов е да попуштиш на преговори. Никој од нас не сака тоа да се случи, така да заборавете на подршката од САД...

Обама....грците добиваат, и тоа многу...
Меккејн, презафатен ќе биде со срањата во Јужниот исток што Буш му ги остаи, ќе излезе 5-10 минути ќе каже Је Је, Маседонија из а гуд кантри...ај лајк маседонија...и толку...

И што после??

ТОА Ада сакам да знам...ШТО ПОСЛЕ! Каков ни е планот??? Или го немаме?

Eve ja kazav dve koi go izedoa , ke ti dodadam i Koreja i Somalija ...

Izvini al ja zboram realno so fakti od istorijata a ti zboris za nesto sto ocekuvas da se sluci pretpostavka ... al dal ima toa osnov realno sea ?

Глупости, Кореа и Сомалија била сојузници со Америка :pos2::pos2::pos2:

Jas realno se plasam bez zaebancija sea ...ako se smeni imeto ke mi izbega Makedonka za Avstralija a jas imam dolgorocen plan da ja nacekam pak i da ja ozenam :smir:

I mnogu ke sum tazen ako se smeni imeto oti jas ke nemam vreme ke me fati cajtnot a ljubovta e pregolema :back:

А ти од каде знаеш како живеат тие? Безбедно..што е за тебе безбедно?

Да работиш ко вол до 17:30 дома да си 19ч и да ти поминал животот “безбедно“ притоа едвам крпејќи крај со крај, даноци на секој чекор... оти нема нигде ко дома, ќе се позајмам од некој, ќе одам кај баба кај дедо да ручам, некако ќе се скрпиме.

Дојди еве повели дојди види колку е милина да го броиш секој денар за да ти стигне за ќирија, факултет, јадење, шетање (луксуз), транспорт ( не е ова Скопје па сегде пешки да тркнеш за 30 мин. макс)

И кој СИ ПА ТИ, заради твојот послаб карактер МЕНЕ да ми го менуваш името, каде и да СМЕ ..сме Македонци. Да ти биде јасно разбра?

Имаме татко,мајка,браќа сестри во “таа“ Македонија, исто како што сум сигурен дека скоро секој има своја фамилија надвор.

А најглупава варијанта ти е да смениш име верувајќи дека со тоа ќе се смени нешто во државата и ќе оди на подобро.

Има, доколку не се мешаат однадновр за внатрешните проблеми. Штета што постојат двојни стандарди...ЕУ се меша во секоја сфера на Македонија, за внатрешни прашања, а кога ги замоливме да ги земат во обзир Македонците во Грција, добивме одговор дека „ЕУ нема ингеренции за интервенција во внатрешната политика на своите членови и аспиранти“...
Epa ete se mesaat. Se mesaa vo minatoto i ke se mesaat vo idnina, vecno ke se mesat, prokolnati sme..... i nisto ne im mozeme.
Abe ja kazav ednas, ne ima kolku sto ima tranvestite vo Turcija i dvojno pomalku od pederi, a zgora na toa od 2 milioni kolku sto sme 4 milioni se skarani megu sebe. I posle nekoj ke saka sam da odlucuva vo ovaa drzava bez mesanje od nadvor....... aj dosta sonuvanje....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom