Зборови кои нервираат

Член од
28 март 2006
Мислења
17.783
Поени од реакции
12.252
Зборовите ивенти и аутдор активности кои ги споменаа Каран и Рајзагенст се дел од палетата странски изрази и зборови кои навлегоа откако започнаа проекти и експертска помош од Св Банка и ЕУ. Најверојатно користењето на овие зборови беа повеќе како доказ дека оној што ги користи е светски шетан и дека комуницира со странци и странска литература отколку заради тоа што нема соодветен збор или превод.
Е6481 неписмените експерти. Со воведување на кичерај од други јазици не се станува експерт/интелектуалец. ...
да, токму тоа е и моето мислење за користење на овие зборови.

Има и други слични зборови кои се користат веќе вообичаено, а за истите постои соодветен превод.
Штета што се прифатија како нешто нормално и секојдневно.

Член од
15 мај 2008
Мислења
947
Поени од реакции
99
Зборовите ивенти и аутдор активности кои ги споменаа Каран и Рајзагенст се дел од палетата странски изрази и зборови кои навлегоа откако започнаа проекти и експертска помош од Св Банка и ЕУ. Најверојатно користењето на овие зборови беа повеќе како доказ дека оној што ги користи е светски шетан и дека комуницира со странци и странска литература отколку заради тоа што нема соодветен збор или превод.
да, токму тоа е и моето мислење за користење на овие зборови.

Има и други слични зборови кои се користат веќе вообичаено, а за истите постои соодветен превод.
Штета што се прифатија како нешто нормално и секојдневно.

Што има лошо ако некој покрива "ивенти" или организира некаков "хепенинг", или пак некој "Пи-ар" држи "прес".

Ако продолжиме вака, од ленгвиџов наш насушен нема ништо да ни остане :toe:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.783
Поени од реакции
12.252
Што има лошо ако некој покрива "ивенти" или организира некаков "хепенинг", или пак некој "Пи-ар" држи "прес".

Ако продолжиме вака, од ленгвиџов наш насушен нема ништо да ни остане :toe:
Случувања, настани, а ПР е прифатено само како кратенка, во целосна форма би било -односи со јавност.
Ќе ни останат...псовките правилно пцостите :)

Youthanasia

The game
Член од
19 март 2010
Мислења
141
Поени од реакции
11
Мале - незнам ни шо значит зборов,ама иритират :nerv:

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Мене ме нервира зборот ае(уствари не е ни збор).Не знам сошто го употребуваат, кога за тоа имаме ние збор ајде.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.783
Поени од реакции
12.252
Мене ме нервира зборот ае(уствари не е ни збор).Не знам сошто го употребуваат, кога за тоа имаме ние збор ајде.
Кога говориме кратиме и прилагодуваме па користиме и други слични зборови коа -кога, доеш -дојдеш, мааш -маваш, вииш -видиш... ги кратиме зборовите. Мислам дека се скопски изрази, но не сум сигурен, можеби и некое друго место ги користи истите.
Тоа постои во другите јазици и народи.

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Кога говориме кратиме и прилагодуваме па користиме и други слични зборови коа -кога, доеш -дојдеш, мааш -маваш, вииш -видиш... ги кратиме зборовите. Мислам дека се скопски изрази, но не сум сигурен, можеби и некое друго место ги користи истите.
Тоа постои во другите јазици и народи.
У ред, не искоментирав за нив, само си кажав дека тоа „ае“ ме иритира.....

Член од
26 април 2010
Мислења
501
Поени од реакции
21
Знаете за она"не го разбрав што кажа" но многу добро зборуваше.
Обележје на оние кои не знаат да се обратат на народот со свои и чисти мисли, се кријат зад флоскули и тафтологија.Да не заличев на нив. Се извинувам.....

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Не се замарај
батали
Ке биде
не се секирај
не знам

Член од
8 април 2010
Мислења
1.182
Поени од реакции
281
ПЕЕР - кога го слушнам ова.... :pov:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.058
Поени од реакции
83.516
штапулар и хорбут

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Кис4е, лофкам,поздрав4е,маwe4ко,аwe...!!!!!!!!!!

nilla-vanilla

#kingliam
Член од
17 јуни 2010
Мислења
2.041
Поени од реакции
1.748
Најмногу ме нервираат србизмите аууу се ежам од нив и од изреките кажани на српски кои така кажани звучат ептен глупаво, ме нервираат и англицизми на пример ФАН- зошто фан, кога може едноставно да кажеме обожавател, па си имаме соодветен збор исто така ме нервират: пеер, поише, море, мори, зборови со 4 или 6, топ, јеби га, ама има многу не можам да ги добројам

--- надополнето ---

аа и го заборавив најважниот КЕЖУАЛ

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Зборовите кои содржат 4 и 6............. 4ао и такви.........:nerv:

Kajgana Shop