Зборови кои нервираат

Член од
31 јули 2010
Мислења
18
Поени од реакции
1
Од такт ме вадат базент и ресторант :nenene:
Ме нервираат милион други: ваљда, прибидејќи, најповеќе, дефинитивно, се` што е со е со број4е, сите лигавења од типот : лофкање, се спремкам, се бањкам..., :star:
Ми се темни пред очи кога ќе ги слушнам сите погрешно акцентирани зборови од страна на оние што би требало да ги наречеме интелектуалци, пр. сиуАцијата, демокрАтијата и сл.:ija:

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Од такт ме вадат базент и ресторант :nenene:
Ме нервираат милион други: ваљда, прибидејќи, најповеќе, дефинитивно, се` што е со е со број4е, сите лигавења од типот : лофкање, се спремкам, се бањкам..., :star:
Ми се темни пред очи кога ќе ги слушнам сите погрешно акцентирани зборови од страна на оние што би требало да ги наречеме интелектуалци, пр. сиуАцијата, демокрАтијата и сл.:ija:
Овие и ја не можам да ги извадам од говор. :( Не знам дали е некој модерен скопски, некое извољевање, појма неам шо е, ама промашениот акцент на членуваните зборови ми е добрутро. :toe:

Член од
28 јули 2010
Мислења
179
Поени од реакции
49
Мале - незнам ни шо значит зборов,ама иритират :nerv:
ова ти е струмички дијалект, во превод - леле :) Јас си го користам често :smir:
Инаку не сум сретнала збор шо ме нервира, зошто да ме нервира збор, може само да ме нервира начинот на кој некој го изговара.

Член од
28 јули 2010
Мислења
232
Поени од реакции
41
од смешни посмешни

ШТо ти е тоа па сега САЉАК? Нова варијанта за СЕЉАК?

а сте го чуле овој:

ПОЛТРОНЧИНО ЕДНА! хахаха,

мене баш ми се овие на -ица јаки: санкица, пичкица, дундица, рибица, девојчица, координаторица, директорица.

--- надополнето ---

Добро е честа појава било,здрав сум :)

Ме нервира ужифкич мада никој не ми го кажал,ме нервира и “пеер’’, ме нервира “брачко’’и ме нервира “лубеница’’ :) имам многу други кога ке ми текнат ке ги пишам
УЖИВКИЧ првпат на блогојве го видов, алал им вера на младиве: работава е: градич, кафич, чорапчич, уживкич, пичич, дундич, сокич, срцич
ххахахах

--- надополнето ---

увозни зборови:

- бек стејџ
- монитор
- кул
- кис- че
- адвертајзинг
- акцесорис
- то ду листа
- кежуал и т.н. имаме убави македонски зборови
- лапање дефинитивно води од сите кретенски зборови
- калаштура објаснете ми го
- панталони трифтаља
и т.н.
ТРИФТАЉА не е. Се вика: ПАНТОЛОНИ ТРИФАРТАЉА и потекнува од: "DREI VIERTEL" на германски што значи ТРИ ЧЕТВРТИНИ:) Односно ПАНТАЛОНИ три ЧЕТВРТИНИ:)

--- надополнето ---

мразам кога на тв некој водител глуми фенси, односно сакам да кажам македонизира англиски зборови.
Највеќе сум се наежил на зборот:степувам, степуваш, степува
step=чекор(да бидеме појасни:helou:)
англизираните зборови се исто македонски. Додека се конјугираат на македонски се македонски. И англискиот збор: imaginate потекнува од латински па не се конјугира имаго, имагинас, имагинат итн или слич туку со Ај имаџинејт, ју имаџинејт, хи имаџинејц

--- надополнето ---

мене ме нервира:

ЧИКОЛАТА за ЧОКОЛАДО или ЧОКОЛАДА

WildGirl

Lost in the forest ...
Член од
28 јуни 2008
Мислења
636
Поени од реакции
93
ШТо ти е тоа па сега САЉАК? Нова варијанта за СЕЉАК?
Не воопшто не значит то. Нешто како не шетај по гашти низ дома, ама буквален превод не знам. Зборов го слушнав Струга и врска неам од кај е изваен.:jaj:

E

elena.

Гостин
Незнам зашо ама се изнасмеав кога ги прочитав зборовиве погоре, поготово оние на sikidiki. Полтронично? :pos2:
Иначе мене ме нервираат:
- ОК. [особено по напишан реферат, од моја страна]
- Ај уживај.
- Биди поздравен.
- Ќе врнело викаат.
- лигавења од секаков тип: лоФкање [користење Ф наместо В, и плус напишано со голема букФа], -енце/ценцен [срценце, кученце, маченце и сл.] , 4 и 6 [ma4ka, 6mizla...а да и W заборавив, значи 6mizWa, 6mizWi4ka итн.]
...уствари ова се изрази. А зборови што ме ВАДАТ од такт:
- КРОМПИР, ЧАРАП, БАЗЕНТ, РЕСТОРАНТ, ТЕПИК, ТАЧКА, ЗАКОНЧЕ, ЗАБЕГАН, УЛАВ и мал милион други.

Член од
13 август 2010
Мислења
956
Поени од реакции
1.100
Шознам
Мулабет
Човеци
Улошки
Сиалица
Упалач
Типка
Има и други ама овие ми текнаа сега.

Член од
28 јули 2010
Мислења
232
Поени од реакции
41
Незнам зашо ама се изнасмеав кога ги прочитав зборовиве погоре, поготово оние на sikidiki. Полтронично? :pos2:
Иначе мене ме нервираат:
- ОК. [особено по напишан реферат, од моја страна]
- Ај уживај.
- Биди поздравен.
- Ќе врнело викаат.
- лигавења од секаков тип: лоФкање [користење Ф наместо В, и плус напишано со голема букФа], -енце/ценцен [срценце, кученце, маченце и сл.] , 4 и 6 [ma4ka, 6mizla...а да и W заборавив, значи 6mizWa, 6mizWi4ka итн.]
...уствари ова се изрази. А зборови што ме ВАДАТ од такт:
- КРОМПИР, ЧАРАП, БАЗЕНТ, РЕСТОРАНТ, ТЕПИК, ТАЧКА, ЗАКОНЧЕ, ЗАБЕГАН, УЛАВ и мал милион други.
Фала ти многу Елена:) хехехе,
а дали ти ги знаеш следниве:

УБИТАЧНО,
СЛУЧАЕВИ
ОВАЈ место ЗНАЧИ
ХИЛИКОПТЕР

--- надополнето ---

хахаха
ЛОФКАЊЕ, на кој му текна.
Некои зборови се стварно многу јаки!

E

elena.

Гостин
Фала ти многу Елена:) хехехе,
а дали ти ги знаеш следниве:

УБИТАЧНО,
СЛУЧАЕВИ
ОВАЈ место ЗНАЧИ
ХИЛИКОПТЕР

--- надополнето ---

хахаха
ЛОФКАЊЕ, на кој му текна.
Некои зборови се стварно многу јаки!
Ги знам, УБИТАЧНО посебно ми се допаѓа :violent1:
А ова хиликоптер ме потсети на МАЛЕКЕНКА :)

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Koga za pantaloni se koristi ednina na primer : Sum videl dobra PANTALONA, :D isto taka precestata upotreba na PEER ! i to :D

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Малеeе, брат4е, пријатл4е, срцуфка, сељак, ебаго, масло, и секаков вид на користење бројки наместо букви! 6то ти е ? :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom