- Член од
- 22 април 2008
- Мислења
- 405
- Поени од реакции
- 28
Да ви кажам мн. сум радосен што ќе се исфрлат од употреба
Ништо не е бесплатно, нормално дека ќе си ги платиш.Денес бев во МЕГА месарница, и ме оставија малку подзинат. Купував месо и љубезно ме прашаа дали ми треба кеса. Е бидејќи заборавив торба со мене, се согласив.
Значи, ми наплатија 3 денари за кеса, и јас очекував онака запакувани месото да го стават во најлонска кеса, од они за над 5 кг.
Ама го ставија во хартиена кеса, хартиена кеса, најобична тенка, дури ни рачки нема(нормално) која ја платив 3 денари. Ја свиткав хартијана, и си заминав.
Ова е новиот закон????? Нели хартиените кеси се бесплатни???? Екологија????
КРАЖБА!!!!!!
Веке од денес моја нога не стапнува во МЕГА, и ќе ги бојкотирам сите лопови-фирми....
Чекај малку, јас изгледа не бев тука кога го донесоа законот, ама има тука многу дилеми.Ништо не е бесплатно, нормално дека ќе си ги платиш.
Браво во МЕГА што почнале да даваат/продаваат хартиени кеси.
Абе земете некоја торба од текстил во џебот, носете ја на пазарење.Хартиениве ги има чат пат негде, ама проблем ми беше кога заврна дожд, се расквасија (ќе треба да измислат гумирани) . сега хартиената ја ставам во џеб да не ми се матка у раце (3-4 кеси во рака и ко за нова година да се спремам) :smir:
значи 150-200 денари минимум месечно.
Епа и јас колку што знам треба така ама ај... Ни ја не им земам најлон и не им плаќам... Кога ќе воведат хартиени кеси со задоволство ќе ги платам ама вака не...Пластичните ќеси требаше целосно да ги повлечат од употреба, а не да ги наплаќаат.Во никоја продавница досега не ми понудиле книжена кеса:nesum: но јас кога одам да купувам нешто си носам во џеб големо ќесе од патики и во него ставам се
А уствари нели треба хартиените кеси да не се плаќаат. Мене многу ме иритираат со овие ќесите коа ќе почнат на каса, ти си наполнил кошничката со пазарлак и они ко ќе ме прашат..колку ќеси:nesvest:Епа и јас колку што знам треба така ама ај... Ни ја не им земам најлон и не им плаќам... Кога ќе воведат хартиени кеси со задоволство ќе ги платам ама вака не...
А уствари нели треба хартиените кеси да не се плаќаат. Мене многу ме иритираат со овие ќесите коа ќе почнат на каса, ти си наполнил кошничката со пазарлак и они ко ќе ме прашат..колку ќеси:nesvest:
Мајка ми имаше една случка баш у еден дуќан за украси, купила таму нешто ситно и и дале мало книжено ќесе и и рекле дека треба да плати за него 35 денари