- Член од
- 22 април 2008
- Мислења
- 405
- Поени од реакции
- 28
Да ви кажам мн. сум радосен што ќе се исфрлат од употреба 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

Денес бев во МЕГА месарница, и ме оставија малку подзинат. Купував месо и љубезно ме прашаа дали ми треба кеса. Е бидејќи заборавив торба со мене, се согласив.
Значи, ми наплатија 3 денари за кеса, и јас очекував онака запакувани месото да го стават во најлонска кеса, од они за над 5 кг.
Ама го ставија во хартиена кеса, хартиена кеса, најобична тенка, дури ни рачки нема(нормално) која ја платив 3 денари. Ја свиткав хартијана, и си заминав.
Ова е новиот закон????? Нели хартиените кеси се бесплатни???? Екологија????
КРАЖБА!!!!!!
Веке од денес моја нога не стапнува во МЕГА, и ќе ги бојкотирам сите лопови-фирми....
Ништо не е бесплатно, нормално дека ќе си ги платиш.
Браво во МЕГА што почнале да даваат/продаваат хартиени кеси.

Хартиениве ги има чат пат негде, ама проблем ми беше кога заврна дожд, се расквасија (ќе треба да измислат гумирани) . сега хартиената ја ставам во џеб да не ми се матка у раце (3-4 кеси во рака и ко за нова година да се спремам) :smir:
значи 150-200 денари минимум месечно.

Пластичните ќеси требаше целосно да ги повлечат од употреба, а не да ги наплаќаат.Во никоја продавница досега не ми понудиле книжена кеса:nesum: но јас кога одам да купувам нешто си носам во џеб големо ќесе од патики и во него ставам се![]()
Епа и јас колку што знам треба така ама ај... Ни ја не им земам најлон и не им плаќам... Кога ќе воведат хартиени кеси со задоволство ќе ги платам ама вака не...

А уствари нели треба хартиените кеси да не се плаќаат. Мене многу ме иритираат со овие ќесите коа ќе почнат на каса, ти си наполнил кошничката со пазарлак и они ко ќе ме прашат..колку ќеси:nesvest:
Мајка ми имаше една случка баш у еден дуќан за украси, купила таму нешто ситно и и дале мало книжено ќесе и и рекле дека треба да плати за него 35 денари![]()
требаше да ги забранат скроз а не да наплаќаат за нив...башка хариената е поефтина,а да давам секој ден по 2 ден за кеса нема шанси,ќе си одам со платнена како пензионерине,ќе им е**м се...лопови бре...мора да се пополни дупката во законот!